De la ce varsta la gradinita ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, July 22, 2008 10:54 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Din ce ai scris reiese de fapt ca supararea ta vine din faptul ca ai fost mintita, sau nu inteleg eu.oare

Fetita mea a intrat in colectivitate de prescolari la 2 ani si 6 luni, avand in grupa copii de 3-4 ani. s-a adaptat colectivitatii in acelasi ritm cu ceilalti copii, la inceput nu a lucrat ca si ceilalti copii, dar pe parcurs a recuperat. mai mult la unele activitati i-a depasit.nu a deranjat niciodata grupa, chiar daca nu participa la activitate.

Educatoarea respecta o planificare, un curriculum la fel ca si la celelalte grupe(mijlocii, mari si pregatitoare). E drept ca adapteaza la nivelul grupei.

La inceput a mai fost in grupa fetei mele inca un baitel de aceeasi varsta cu ea, nu s-a adaptat, nu a mai venit, iar daca ar fi continuat sa vina, educatoarea nu-l mai putea primi pt. ca acel copil nu era pregaitit emotional pt. intrarea in colectivitatea de prescolari.

Nu cred ca varsta e un impediment prea mare pt. intrarea in colectivitate.
AmethystRain
Scris: Tuesday, July 22, 2008 1:14 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/6/2007
Pai, da...asta ma supara, ca m-a mintit. Asta nu imi da siguranta ca sunt evaluati corect copiii...Si nu stiu ce ar face nazbatia mea intr-o grupa MAJORITAR de copii mici, in care unii pitici poate nici nu au invatzat sa vorbeasca.
Nu mai am siguranta ca mi se va spune adevarul...Poate ar avea niste super colegi, mai mici decat ea! Insa eu nu mai am siguranta ca mi se va spune adevarul, oricare ar fi el...cred ca mi se vor vinde numai gogosi, despre cat de minunti sunt cu totiinervi

Lilly of the valley
Scris: Tuesday, July 22, 2008 3:15 PM
Nivel

AmethystRain wrote:
Pai, da...asta ma supara, ca m-a mintit. Asta nu imi da siguranta ca sunt evaluati corect copiii...Si nu stiu ce ar face nazbatia mea intr-o grupa MAJORITAR de copii mici, in care unii pitici poate nici nu au invatzat sa vorbeasca.
Nu mai am siguranta ca mi se va spune adevarul...Poate ar avea niste super colegi, mai mici decat ea! Insa eu nu mai am siguranta ca mi se va spune adevarul, oricare ar fi el...cred ca mi se vor vinde numai gogosi, despre cat de minunti sunt cu totiinervi

Draga mea, eu zic ca nu e cazul sa tragi concluzii pripite. Asteapta sa vezi ce se va intampla. Nimeni nu-si va lasa copilul in gradinita daca nu-i e bine copilului. Unii copii sunt mai bine dezvolati decat altii, altii vorbesc mai devreme decat altii. Copiii sunt diferiti si au diferite ritmuri de crestere. Relaxeaza-te!pupici
Alyna
Scris: Tuesday, July 22, 2008 4:32 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
mariuta wrote:

Draga mea, eu zic ca nu e cazul sa tragi concluzii pripite. Asteapta sa vezi ce se va intampla. Nimeni nu-si va lasa copilul in gradinita daca nu-i e bine copilului. Unii copii sunt mai bine dezvolati decat altii, altii vorbesc mai devreme decat altii. Copiii sunt diferiti si au diferite ritmuri de crestere. Relaxeaza-te!pupici

Si eu sunt de acord cu Mariuta.Nu e cazul sa te consumi atat.Sunt copii mai mici de 2 ani,care din punct de vedere al dezvoltarii psiho-motorii,ii depasesc pe cei de 3 anisori(cunosc copii care au vorbit la 4 anisori,altii de la 11 luni,care au papat singuri de la 1.6 ani si altii care au 5 ani si inca sunt hraniti de catre bunici sau parintibanghead banghead deci totul e relativ).Fiecare copil e unic si se dezvolta in ritmul sau.In plus,nici nu prea ai ce faceuff gradinitele particulare isi fac grupele dupa propriile criterii si merg pe principiul:"nu-ti convine,poti sa pleci"uff uff Asta e...Dar sunt sigura ca parintii nu si-ar lasa copilul intr-un loc unde acesta nu se incadreaza si unde nu se simte fericit.
AmethystRain
Scris: Tuesday, July 22, 2008 6:14 PM
Nivel

Da, probabil imi fac eu prea multe grijibounce De plecat, am avea unde sa plecam, insa sper sincer sa nu fie cazul!
Multumesc pt. sfaturi!grup
oanalaurisa
Scris: Tuesday, July 22, 2008 6:45 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
AmethystRain wrote:
Da, probabil imi fac eu prea multe grijibounce De plecat, am avea unde sa plecam, insa sper sincer sa nu fie cazul!

Cand vad cum te ingrijorezi tu,parca ma imaginez pe mine peste cativa ani...off Doamne! pupici
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, July 22, 2008 6:47 PM
Nivel

AmethystRain wrote:

O sa fie bine!coeur
Laura&Alfonso
Scris: Tuesday, July 22, 2008 10:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
si noi incepem prescolarul din septembrie... incepem pe 10 septembrie cu grupe de 8 copii de 45 minute, primele 15 minute stau si mamicile cu ei in clasa, ca dupa sa ramana singurei cu profesoara, si parintii in curtea scolii, pe 11 septembrie vor fi grupe de 12-13 copii si durata clasei de o ora si jumatate, parintii asteptand in curtea scolii, pe 12 grupa intreaga cu profesoara de la 10 la 12,30 , ca dupa incepand de pe 15 septembrie orarul de 10-13 h
si incepand cu octombrie orarul e de 10-13h dimineata, pauza de masa si joaca ( noi am optat sa manance acasa in primul an ) si dupamiaza de 15-17h
aici copilul daca implineste cei 3 ani in anul in care incepe prescolarul pana pe 31 decembrie inclusiv este acceptat ( Alfi ii implineste in noiembrie asa ca pe 10 septembrie o sa aiba 2 ani si 10 luni, in schimb copilasii care ii implinesc incepand cu 1 ianuarie o sa inceapa prescolarul incepand cu septembrie de anul care vine)
scoala e catolica ( tot aici face si gimnaziul, liceu ,...e un colegiu), incepand cu cursul 2009-2010 colegiul o sa fie bilingue, noi deja ne-am inscris in Apa( e voluntar si se face o donatie lunar ) asa ca pe langa cele 2 clase normale de engleza pe saptamana v-a avea o ora de vorbit doar in engleza, ca dupa incepand cu urmatorul an sa fie deja inclusa in orar si sa participe toata grupa
Alina
Scris: Wednesday, July 23, 2008 7:47 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mult succes tuturor!!!
campfire campfire campfire
AmethystRain
Scris: Wednesday, July 23, 2008 8:55 AM
Nivel

Eu sper ca totul sa se regleze din mers si grijile acestea sa se dovedeasca absolut nefondate...Recunosc, toata ziua ma gandesc la piscina aceea din curtea gradinitei, cu acces permanent (dar nu e normal sa ma ingrijoreze asta?) ...si nu inteleg de ce nu i-au pus o portita, le fel ca gardul care o inconjoara (cica din considerente estetice)...si de ce nu evacueaza apa, pe anotimpul rece, ci prefera sa puna deasupra ei niste plutitoare...de parca astea ar ajuta la ceva daca ar cadea, Doamne fereste!, vreun copil acolo.
Apoi iar ma incurajez si spun ca oamenii aceia nu sunt inconstienti, desigur, copiii vor fi foarte bine supravegheatzi...Ganduri peste ganduri!toanerele
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, July 23, 2008 9:06 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
AmethystRain, la orice gradinita vei merge, in cadrul grupei mici vei gasi copii de la 2,5 ani la 4 si cateva luni. Si, peste tot, grupa mica implica muuuuulte jocuri si cam atat. Se fac si activitati, dar nu cine stie ce, tocmai pentru ca se doreste o integrare armonioasa a copilului in colectivitate. Si, in definitiv, ce astepti tu sa faca ea la gradinita in grupa mica? Sa invete cifrele? Literele? Si ce va face mai tarziu????
Am vazut multi parinti care au regretat pe la 6 ani ca puiul lor stie prea multe si se plictiseste la gradi sau la scoala.
Eu m-as bucura sa-l lase pe Tudor sa se joace cat mai mult si mai frumos in grupa mica. Pentru restul, exista clasele optionale de engleza, dans, pictura, etc. Si exista si Cluburile copiilor.
In alta ordine de idei, de la 1 septembrie, Tudor va merge la gradinita, in grupa mica, cu program de la 8 la 16. Si el e atat de entuziasmat!yes yes dance
AmethystRain
Scris: Wednesday, July 23, 2008 10:00 AM
Nivel

Nu, nici gand! Am refuzat o gradinita curata ca paharul...pentru ca la varsta de 3-4 ani, copiii stiau deja despre vocale si consoane si aratau orasele pe hartaangry Nepotrivit, pentru varsta lor.

Sigur ca se joaca...asta e principala modalitate de invatare si nu vreau nicidecum ca al meu copil sa oboseasca aiurea. Dar, la fel, nu vreau sa faca lucruri foarte simple, pe care le stie deja (de ex, sa numere), doar pentru ca majoritatea copiilor ar fi mult mai mici decat ea (ma astept si la asta). Sper ca educatoarele sa se tine de programa, sa urmareasca obiectivele de acolo...ca de-aia merge la gradinita! In fine, vom vedea in septembrie.
Eu as vrea sa evolueze intr-un ritm normal, intr-o gradinita in care personalul sa activeze cu responsabilitate si dragoste pentru copii. Nu am nicidecum pretentia de a avea un geniu la usa, dar urasc sa fiu mintita...sa mi se spuna una, realitatea sa fie alta. Ma straduiesc sa cred ca a fost un accident simplu (nu datorat taxei de inscriere). Vom vedea...poate va fi super si, de fapt, am gasit gradinita ideala in Bucuresti!majoreta

Si fiica-mea abia asteapta sa mearga la gradi
topai , pana atunci , insa, se bucura de o vacanta la aer curat, la bunicidance ...timp in care mami se straduieste sa nu mai faca supozitii!sorry1
oanalaurisa
Scris: Wednesday, July 23, 2008 10:48 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
AmethystRain wrote:
Nu, nici gand! Am refuzat o gradinita curata ca paharul...pentru ca la varsta de 3-4 ani, copiii stiau deja despre vocale si consoane si aratau orasele pe hartaangry Nepotrivit, pentru varsta lor.

Sigur ca se joaca...asta e principala modalitate de invatare si nu vreau nicidecum ca al meu copil sa oboseasca aiurea. Dar, la fel, nu vreau sa faca lucruri foarte simple, pe care le stie deja (de ex, sa numere), doar pentru ca majoritatea copiilor ar fi mult mai mici decat ea (ma astept si la asta). Sper ca educatoarele sa se tine de programa, sa urmareasca obiectivele de acolo...ca de-aia merge la gradinita! In fine, vom vedea in septembrie.
Eu as vrea sa evolueze intr-un ritm normal, intr-o gradinita in care personalul sa activeze cu responsabilitate si dragoste pentru copii. Nu am nicidecum pretentia de a avea un geniu la usa, dar urasc sa fiu mintita...sa mi se spuna una, realitatea sa fie alta. Ma straduiesc sa cred ca a fost un accident simplu (nu datorat taxei de inscriere). Vom vedea...poate va fi super si, de fapt, am gasit gradinita ideala in Bucuresti!majoreta

Si fiica-mea abia asteapta sa mearga la gradi
topai , pana atunci , insa, se bucura de o vacanta la aer curat, la bunicidance ...timp in care mami se straduieste sa nu mai faca supozitii!sorry1

Preocuparea ta in aceasta problema este perfect normala,doar si mersul la gradinita e un prag,un hotar nou pentru voi.
Va pup cu mult drag si nu te mai stresa,cand va incepe gradi vei vedea ce va fi ,si atunci,daca situatia impune,vei decide ce va trebui pentru momentul respectiv!pupici
AmethystRain
Scris: Wednesday, July 23, 2008 1:31 PM
Nivel

Multumesc, Oanafloare2 sunny floare3
Miri
Scris: Thursday, September 11, 2008 10:09 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Sara va merge la gradinita la 2 ani si 10 luni!
Da Doamne sa-i placa acolo!:018:
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.