De la ce varsta la gradinita ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, December 4, 2007 10:33 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Miri wrote:
... ma gandesc foarte serios la varianta asta, din toamna, pentru Sara!E sociabila, ii plac copiii, se cere si face la olitza....oare intruneste toate conditiile?scratch

cred ca da, pana atunci un antrenament la wc-ul parintilor, ca la gradi nu au olite, numai la crese au, ba ma mult unele gradinite au pastrat si wc-urile turcesti.
mult succes copilasilor!pupici
Miri
Scris: Saturday, December 8, 2007 10:33 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Multumesc de idee, Mariuta!pupici
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, December 8, 2007 10:59 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Miri, sigur ca indeplineste toate conditiile. Ar trebui sa si manance singura. Cam atat!
Desi conform legii la stat inscrierile se fac incepand cu luna februarie, in Piatra greu mai gasesti locuri. Adica mai deloc. Toate listele au fost definitivate. Mai exista pile si relatii, dar cati parinti le au, mai ales ca sunt prin tari straine si copilutii sunt la bunici?
Tocmai am aflat valoarea unui cadou de Craciun la o gradinita din Piatra, la grupa mica, pentru educatoare: 50 RON de fiecare copil, si sunt 19 copii!ras Mi se pare mai mult decat absurd.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, December 8, 2007 11:02 PM
Nivel

cute_baby_of_mine wrote:
...
Tocmai am aflat valoarea unui cadou de Craciun la o gradinita din Piatra, la grupa mica, pentru educatoare: 50 RON de fiecare copil, si sunt 19 copii!ras Mi se pare mai mult decat absurd.

si ai sa vezi muuulte absurditati si nu numai in gradinitele de statbanghead
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, December 8, 2007 11:13 PM
Nivel

Mai exista si alte cadouri de aproximativ 13 milioane lei vechi????
De banii astia, mananca toti copiii de la Casa de copii. Sau bolnavii din spital... Sau batranii de la azil, ca si la ei e Craciun.
Lilly of the valley
Scris: Saturday, December 8, 2007 11:16 PM
Nivel

OHO-ho!
Se mai intampla sa se marite si fata doamnei educatoare si poate are nevoie de covor, aragaz ...tunete
da` cad in off-topic
Miri
Scris: Saturday, December 8, 2007 11:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Miri, sigur ca indeplineste toate conditiile. Ar trebui sa si manance singura. Cam atat!

Daca mananca si cu mana si cu tacamurile, se pune?scratch

Iar despre banii dati pentru cadouri....se pare ca totul se accepta tacit, ca doar numai in sitemul sanitar exista cuvintul "spaga"!hohot
Scuze ca sunt off-topic!ras
cute_babies_of_mine
Scris: Sunday, December 9, 2007 8:30 PM
Nivel

Miri, cat timp nu ramane flamanda, e perfect!ras
Mariuta, m-ai dat gata! Knock-out!
MNiko
Scris: Sunday, December 9, 2007 10:46 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Laura wrote:
Cu cresa m-am lamurit: copiii nu au educatoare,nu au activitati,nu se ocupa nimeni de educatia lor.

Te contrazic. Nu stiu cum e prin alte parti dar la noi la cresa exista o educatoare. Copii sunt impartiti in 2 grupe mica si mare. La grupa mare sunt copii care au peste 2 ani la inceputul lui septembrie, dar si copiii care se dovedesc mai "precoce". Educatoarea lucreaza in special cu grupa mare: le aduce planse de colorat, sau le da sa deseneze ce vor ei. La sfarsitul programului parintii gasesc in dulapioare ceea ce au desenat copiii. A pregatit pt Craciun cu grupa mare si o mica serbare.
La grupa mica unde sunt in general copii sub 2 ani nici nu ai ce sa ceri sa fie educatoare. Noi avem norocul ca sunt niste doamne tare dragute care totusi se ocupa de ei sa ii invete diferite lucruri. In special cantecele si gimnastica.

In ceea ce o priveste pe Cristina eu m-am hotarat sa o dau la gradinita la 3 ani si 9 luni. Poate ca pare o varsta mult prea mare, dar am calculat un pic cati ani de gradinita se fac si de la ce varsta ar trebui s-o dau la scoala. As avea varianta sa repete un an de gradinita, dar prefer sa faca inca un an la cresa, la grupa mare si abia apoi sa treaca la gradinita. Asa cum stau lucrurile la noi la cresa cred ca anul in plus de la cresa cu edeucatoare va face ca acomodarea la gradinita si activitatile de acolo sa fie mai usoare.
Laura
Scris: Monday, December 10, 2007 9:48 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/8/2006
MNiko wrote:

Te contrazic. Nu stiu cum e prin alte parti dar la noi la cresa exista o educatoare. Copii sunt impartiti in 2 grupe mica si mare.

MNiko, in Iasi,de unde sunt eu,la crese nu sunt educatoare...si nu numai in Iasi. Depinde de crese,insa. Am inteles ca si aici fusese o educatoare,dar nu mai e! Directoarea a impartit copii pe 3 grupe:mica,,mijlocie,mare. Al meu avea atunci 1 an si jumatate si l-a dat la grupa mica,acolo unde erau copii cu suzeta in gura si plangeau. Nu am vazut absolut nicio activitate. Pe la celelalte grupe se mai auzea muzica,dar la astia mici,nimic.Doamna pe care o credeam eu educatoare,matura pe jos. Mai era o asistenta care s-a uitat urat la mine atunci cand i-am interzis sa-i dea copilului meu dulciuri:jeleuri,finetti,napolitane. Eu prefer sa-i dau un fruct sau o placinta facuta de mine. L-am retras dupa cateva zile. Copilul devenise irascibil si plangea. Nu era pregatit pentru cresa.
Sa stii ca sunt si crese bune. De aceasta cresa auzisem numai lucruri bune,dar faptul ca baietelul meu era la grupa mica,acolo unde nu vorbea nimeni cu ei si nici nu aveau activitati,m-a facut sa-l retrag. In vara il voi da la gradi!
Ma bucur ca sunt si mamici multumite,asta mi-as fi dorit si eu! Dar astea sunt legile in crese,cu dulciuri la copii de 1 an jumatate si fara educatie. La voi e altfel,cu siguranta! Daca ai fi fost in locul meu si ai fi vazut ceea ce am vazut eu,sunt sigura ca ti-ai fi retras fetita! Doar o mama care nu are incotro,lasa acolo copilul! (si cand spun acolo,ma refer strict la cresa de care m-am "lovit" eu). Sunt pro socializare,pro educatie. De aceea,in lipsa cresei,l-am invatat pe Alex sa fie sociabil,sa vorbeasca,sa recunoasca animalele,sa numere,ii citesc povesti si poezii...facem tot ce credeam eu ca s-ar fi facut la cresa. Nu spun ca se descurca perfect,ci conform varstei lui. Momentan sunt super multumita de el.
Asa cum descrii tu cresa unde merge Cristina,l-as lasa si eu pe Alex pana dupa 3 ani...asa credeam si eu ca este la cresa,mai ales ca vorbisem cu Directoarea cu mult timp in urma si totul imi lasase o impresie impecabila! Dar teoria e una,practica e alta...
Hai ca m-am intins. Multa,multa sanatate si pupici Cristinei.angel
MNiko
Scris: Monday, December 10, 2007 10:04 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Da, Laura, in conditiile descrise de tine iti dau dreptate. Noi am avut noroc in privinta cresei. Am mai spus eu pe undeva despre asta, dar ma repet: inclusiv in privinta alimentatiei sunt multumita de cresa noastra. Au dat o data la gustare ciocolata(o ciocolata novatini mare) si pt ca un parinte s-a plans ca era ciocolata cu rom de atunci nu au mai dat ciocolata la cresa, desi vorba asistentei dimineata sunt destui copii care ajung la vestiare cu o bucatica de ciocolata sau altceva in mana. Ba mai mult eu am vrut sa duc la cresa de ziua Cristinei bomboane de ciocolata(fiecare impachetata pe care sa le fi dat ele parintilor la plecare si fiecare parinte sa decida daca da sau nu copilului). Nu au fost de acord, asa ca am dus niste minipateuri cu branza.
Hai ca si eu m-am lungit si mai sunt si off topic. Scuze!
Alina
Scris: Monday, December 10, 2007 7:38 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Mai exista si alte cadouri de aproximativ 13 milioane lei vechi????

Cu siguranta vor mai exista si astfel de cadouri, poate chiar mai mari, atat timp cat parintii si numai parintii se ocupa de stransul acestor bani pentru cadouri.
Scuzati off topic-ul. Dar sunt foarte inversunata cand aud discutii dintr-astea, ca si cum li s-ar cere parintilor aceste daruri. Eu nu cred.
closedtopic

Revenind la subiect: Sara, mult succes in viitoarele activitati, cu siguranta esti deja pregatita.bravo
fdianamaria
Scris: Monday, December 10, 2007 8:23 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Daca totul e ok, se pare ca Glad al meu va merge din septembrie la gradi. L-am inscris la o gradi foarte aproape de mama mea, dar doar prin martie se va stii daca inspectoratul aproba sa se infiinteze grupa mica acolo (e o cladire noua pe locul careia fusese si o gradinita mai demult). Oricum e pe lista, deci e pe drumul cel bun. Pe atunci va avea deja 3 ani si ceva.
Vreau sa-l dau la program scurt, de la 8-9 la 13-14, ca sa poata sa pape acasa.
Laura
Scris: Monday, December 10, 2007 8:38 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Mult succes,Diana pupici Foarte bine faci ca-l dai la program scurt,asfel ii vei putea controla foarte bine mesele flowers
AmethystRain
Scris: Tuesday, July 22, 2008 10:11 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/6/2007
Buna, fetelor,

Am o intrebare: care e diferenta de varsta acceptabila intre copiii de la grupa mica?
Mie mi s-a spus la gradinita particulara unde am inscris-o pe fata mea, ca nu vor fi primiti copii mai mici de 2 ani si 8 luni...si am descoperit ca vor fi copii de 2 ani si 4 luni, mai mici cu 1 an decat fata mea. Asta intr-o grupa de copii de 3-4 ani.
Sunt ingrijorata, pentru ca eu cred ca, daca majoritatea ar fi asa de mici, ritmul de lucru ar fi incetinit. Chiar nu inteleg de ce nu fac o grupa de babies.
Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu copilasii, si a mea a fost mica, doar ca a fost extrem de neplacut sa descopar ca am fost mintita...Si, stiti, eu am ales sa stau cu fiica-mea pana la 3 ani, a fost un efort...si acum vine un director si ma minte!!!
guns Eu as vrea sa activeze in grupa de 3-4 ani (nu sa repete lucruri specifice varstei de 2 ani, pe care le stie deja) si punct. Dar poate ma insel eu... Voi, ca mamici cu experienta, ce parere aveti?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.