Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Pentru ca nu am stiut unde sa postez, o fac aici: din punct de vedere legal, exista vreo lege care sa spuna care este varsta minima a copilului la intratrea in grupa mica la gradinita de stat? Azi la 4.30 merg sa vb cu viitoarea educatoare a lui Tudor despre inceperea gradinitei din toamna. El va avea 2 ani si 10 luni si mi-e teama sa nu am probleme. Stiu bine ca nu merge fara o mica atentie, dar pe langa asta, ar fi bine sa mai stiu ceva? As vrea sa stiu clar daca legea prevede asa ceva. Ca logic ar fi 3 - 4 grupa mica 4 - 5 grupa mijlocie 5 - 6 grupa mare 6 - 7 grupa pregatitoare sau grupa 0 |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Leea a mers la gradinita la 2 ani si 7 luni. Gradinita nu cresa A fost primita sub varsta (nu stiu exact baza legala)de 3 ani pt. ca foloseste toaleta, mananca singura. La grupa mica oricum ingrijitoarele ajuta copii la toaleta. A plans cam o saptamana, dar a trecut si acum e foarte fericita cand merge la copii Participa la activitati, deseneaza, lipeste, coloreaza, picteaza, canta, spune multe poezii (eu m-am chinuit mult sa o invat si ea nu si pace, dar la gradi le invata repede si bine), canta si danseaza. Si cel mai tare ma bucur ca si-a corectat vorbirea: era extrem de sasaita (o strabunica a fost sasaita).
Daca Tudor e sociabil, ii plac copii, se adapteaza oricarui tip de program. El e dulce si are lipici. Conteaza mult si caracterul educatoarelor, pregatirea lor. Va dorim succes! |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| Eu am pus copiii la olita de la 6 luni si noaptea sau in vizite le puneam pampers, asa ca la 1an jumate, respectiv 1an am scapat de pampers. La gradi cu program prelungit i-am dat pe amandoi la 1 an juma pentru ca ma cunostea directoarea de cand eram eu de gradi, plus ca a lucrat multi ani cu mama care a fost contabila lor cativa ani. Dar regulile cu fara biberon, cu pisu la toaleta, nu la olita si fara pampers s-au pus in aplicare pe parcursul unei luni in care copilasii s-au adaptat perfect. Pt toaleta le cumparasem colacel si a fost perfect. Primul copil l-am dat la cresa la 1 an si 4 luni, dar a fost o tragedie si m-am si certat cu doctorita lor pentru ca eram prost tratata in concluzie si copiii erau prost tratati, iar directoarea gradinitei alaturate, care m-a cunostea mi-a propus sa dau copilul la gradi cu promisiunea ca voi fi foarte multumita si a fost perfect. Iar al doilea l-am dat prin continuitatea fratiorului la o alta grupa tot la aceeasi gradinita tot la un an jumate. Succes fetelor! Dar cum orice inceput este greu pontru toti, sa stiti ca se va lasa cu lacrimi de ambele parti. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu o dau la gradinita din vara, cand va avea cam 2 ani jumatate, dar la program scurt. Fiind o gradinita particulara nu cred ca vor fi probleme cu limita de varsta, ca primesc si copii sub 2 ani, in regim cresa. Bafta la inscriere, Lenus! |
|

| Teoretic, e ca si inscris! Maine definitivez dosarul si cam gata! Ramane de vazut daca toate povestirile despre sistemul de stat sunt atat de infricosatoare. Macar am incercat! Daca aflu ca educatoarele recurg la palmutze sau ca ingrijitoarele vorbesc urat cu copiii (cazuri aflate de la alte mamici, dar nu de la gradinita asta), il duc imediat la particulara. Dar zboara si respectiva din gradinita! Clar, ma duc la inspectorat. Poate anul urmator o alta mama face la fel si se mai invata si ele minte. E trist cate povesti asemanatoare cu ale Deei am auzit in Piatra... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| cute_baby_of_mine wrote:Teoretic, e ca si inscris! Maine definitivez dosarul si cam gata! Ramane de vazut daca toate povestirile despre sistemul de stat sunt atat de infricosatoare. Macar am incercat! Daca aflu ca educatoarele recurg la palmutze sau ca ingrijitoarele vorbesc urat cu copiii (cazuri aflate de la alte mamici, dar nu de la gradinita asta), il duc imediat la particulara. Dar zboara si respectiva din gradinita! Clar, ma duc la inspectorat. Poate anul urmator o alta mama face la fel si se mai invata si ele minte. E trist cate povesti asemanatoare cu ale Deei am auzit in Piatra...
va dorim acomodare placuta si experiente reconfortante! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Sonia o sa mearga la gradi in jurul varstei de 3 ani (+/- o luna) asa k am hotarat eu cu tati |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Cu cresa m-am lamurit: copiii nu au educatoare,nu au activitati,nu se ocupa nimeni de educatia lor. As vrea ca din ianuarie sa-l dau la gradinita particulara,la FEG. sper sa fie bine. Am auzit lucruri bune despre aceasta institutie.
|
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| cute_baby_of_mine wrote:E trist cate povesti asemanatoare cu ale Deei am auzit in Piatra...
Va dorim din tot sufletul sa nu cunoasteti durerea ce a fost atunci in sufletele noastre ...nimanui nu dorim asa ceva Dar, Tudor e baiat mare si cuminte si se va acomoda repede
Noi, multumim lui Dumnezeu, acum mergem cu drag la gradi` povestim ce am facut, ce am mancat si .... e minunat !
Dupa investigatiile noastre si parerile psihologului si preotului care au stat atunci de vorba cu ea, avem si explicatia a ceea ce s-a intamplat ... Deea nu a fost pregatita pt. a merge la gradi cu toate ca avea 2 ani si 9 luni, ea era obisnuita sa stea cu mine, sa faca ce vrea ea si dintr-o data s-a trezit fara mami si sa mai faca si un program S-a simtit abandonata ! Iar noi am gresit ca am dus-o la program prelungit din prima zi Nu a batut-o nimeni ! Am vorbit cu infirmiera de care se atasase ea si cu copilasii din grupa ei, inclusiv cu parintii lor ....i-am pus pe ei sa-si intrebe copii daca cineva a batut-o pe Deea, intamplarea facea ca era in grupa cu fetita unei prietene care avea 4 1/2 ani si fiind mai mare ea ne putea spune mai bine ce s-a intamplat, dar ne-a spus ca nu a batut-o nimeni pe Deea, la fel ca si infirmiera si ceilalti copilasi.
Offf, bine ca a trecut, nici nu vreau sa-mi mai amintesc !
|
|

| Cristina, daca ai sti cat ma bucur! Noi am fost azi la gradi si puteam sa plec de 10 ori, ca Tudor era fascinat de ceea ce se intampla in clasa. Sper sa se ataseze educatoarea de el si invers si o sa fiu si eu linistita. De-acum, pana la toamna, trebuie sa renuntam la pampers. |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Bravo Tudor ! Lenus, eu mai tare ma bucur, ori de cate ori vad/citesc cum merg copii cu placere la gradi! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cris, ma bucur ca Deea s-a adaptat in sfarsit si mai ales ca nimeni nu a batut-o!
Lenus, mult succes lui Tuodr la gradi! 
Laura, succes cu gradinita! |
|
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Kiki wrote:Laura, succes cu gradinita!
Multumim frumos |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 77
| Sper ca si copiii vostri sa aiba cel putin placerea copiilor mei de a se duce la gradi. Si credeti-ma ca ai mei adora gradinita. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Laura, mult succes! Cris, ce mult ma bucur ca Deea s-a acomodat acum la gradinitza! Lenus, citind ce ai scris, ma gandesc foarte serios la varianta asta, din toamna, pentru Sara!E sociabila, ii plac copiii, se cere si face la olitza....oare intruneste toate conditiile? |
|
|