De la ce varsta incepe adolescenta?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, August 27, 2006 8:55 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Adolescenta este o etapa speciala in viata fiecarui om, este perioada in care fiecare traieste la maxima intensitate atat bucuriile cat si tristetile, atat reusitele cat si esecurile, iubeste si este iubit, influenteaza si poate influenta, modeleaza si poate fi modelat dupa altii.

Anturajul in aceasta etapa a vietii conteaza foarte mult, dar la fel de mult conteaza si educatia primita, precum si relatiile dintre adolescent si parintii sai.

Pentru fete, adolescenta incepe in jurul varstei de 11 - 12 ani. Tot la aceasta varsta incepe sa apara si menstruatia la unele fete, si intreg corpul sufera modificari.

Pentru baieti, adolescenta incepe in jurul varstei de 12 - 14 ani.

spezam
Scris: Thursday, November 23, 2006 12:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/21/2006
Ma gandesc cu groaza la perioada adolescentei Alexandrei. MI se apar atat de multe pericole, chiar si in scoli, licee - droguri, copii care se bat ca animalele, rautate si invidie, parada modei (si din pacate sunt si cpoii care nu au poate 2 randuri de haine!). Mereu ma intreb oara pana unde se va merge cu modernismul asta la adolescenti?
Kiki
Scris: Thursday, November 23, 2006 4:45 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
spezam wrote:
Ma gandesc cu groaza la perioada adolescentei Alexandrei. MI se apar atat de multe pericole, chiar si in scoli, licee - droguri, copii care se bat ca animalele, rautate si invidie, parada modei (si din pacate sunt si cpoii care nu au poate 2 randuri de haine!). Mereu ma intreb oara pana unde se va merge cu modernismul asta la adolescenti?

Subscriu total! Mie imi e frica inca de cand o intra la scoala, darmite la liceu. uff uff uff uff
mommy
Scris: Tuesday, December 5, 2006 7:52 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Marea mea spaima sunt drogurile. Deja imi bat capul cum sa ii fac educatie antidrog. Si culmea este ca sunt prezente mai ales in liceele bune, unde se duc multi copii cu bani.
nusa
Scris: Sunday, December 24, 2006 12:17 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/18/2006

oare in momentul de fata am 3 copii in plina adolescenta.dance va spun din proprie experienta ca cele mai bune solutii sunt:comunicare,comunicare si iar comunicare iar aceasta trebuie cultivata de parinti de cand copilul este inca f mic,apoi mai e nevoie de multa intelepciune si mult calm din partea parintilor.
Andree@
Scris: Saturday, January 13, 2007 6:05 PM
Nivel: Guest

Subscriu la ce spune nusa,eu avand fata de 13 ani jumate,comunicarea si exemple,iar cel mai bun ex sunt Eu si lumea din jur cu bune si rele .
miki1973
Scris: Monday, April 13, 2009 1:54 PM
Nivel: Guest

da.....in ziua de azi nu exista scoala ..se numeste parada modei.cercei,bratari firme masini ...si eventual cocalari...mi-e frica..tunete
madanuta
Scris: Monday, April 13, 2009 2:22 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
miki1973 wrote:
da.....in ziua de azi nu exista scoala ..se numeste parada modei.cercei,bratari firme masini ...si eventual cocalari...mi-e frica..tunete

Asa este, fetita mea e clasa a treia si imi spune ca unele colege vin la scoala rujate, iar cand le da voie sa vina fara uniforma vin indecant imbracate...
Mamici, eu zic sa nu ne ingrijoram, sigur comunicarea este cea mai importanta, sa nu-i mintim niciodata cu niciun motiv caci ei ne vor copia, exemplul parintilor, si nu in ultimul rand controlul...trebuie sa fim cu un pas in spatele lor pentru ca anturajul este foarte periculos.
Perteceti mult, mult , mult timp cu ei, ascultati-le problemele, jucati-va cu ei, glumiti cu ei, fi-ti prietenii lor si astfel nu se vor refugia in grupuri unde au voie sa faca aceste lucruri. La inceput se duc sa inlocuiasca ce nu gasesc acasa, insa apoi vor lua si deprinderi rele din gasca...
Sa le oferim timpul nostru cat nu este prea tarziu!
pupici pupici pupici
marivic
Scris: Monday, April 13, 2009 4:04 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Adolescenta incepe de la 16 ani la 18(20)de ani.Preadolescenta incepe la 13ani si dureaza pana la 18ani.Nu vreau sa supar pe nimeni dar chiar asta invat eu saptamana asta si am sustinut seminarul saptamana trecuta pe perioada adolescentei si preadolescentei.Cum spunea si Nusa,comunicarea este foarte importanta cu copiii si petreceti foarte mult timp cu ei.Este varsta ,,nebuniei''si varsta la care sentimentele lor sunt foarte instabile.MULTA BAFTA CU EI!
t-mihaela
Scris: Monday, April 13, 2009 4:08 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Si sa ne aducem aminte ca si noi am fost adolescenti si le-am facut parintilor peri albi ...cel putin eu sic
petro
Scris: Monday, April 13, 2009 5:18 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Eu inca ma simt adolescenta si probabil ca ma voi simti si cand fiu-meu va creste. Cercei? Freza punk? roz in cap? Tot ce vreasic Sper sa nu-l exmatriculeze din scoala din vina mea hohot Am umblat cu blugii rupti si in bocanci cand toata lumea il iubea pe Michael Jackson si purta ciocate. De ce ar fi fiu-meu altfel?
katy_lumika
Scris: Monday, April 13, 2009 5:41 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
petro wrote:
Eu inca ma simt adolescenta si probabil ca ma voi simti si cand fiu-meu va creste. Cercei? Freza punk? roz in cap? Tot ce vreasic Sper sa nu-l exmatriculeze din scoala din vina mea hohot Am umblat cu blugii rupti si in bocanci cand toata lumea il iubea pe Michael Jackson si purta ciocate. De ce ar fi fiu-meu altfel?

Te sustin si eu la faza cu roz in caphohot Off bocancii aia cate dureri de cap i-au dat mamei mele...
Tot ce vor sa faca atata timp cat ceea ce fac nu reprezinta un pericol. Chiar si motociclism dar de performanta, cine stie poate particip cot la cot cu fetele la Paris Dakar...tot a ramas un vis neimplinitras
petro
Scris: Monday, April 13, 2009 5:52 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
La faza cu moto nu ma pricep ca merg rau si pe 4 roti... dar visez si eu sa "fugim in lume" cand incep vacantele de vara, sa-i fac cunostinta cu Brunelleschi, Gaudi, maestrii goticului tarziu s.a.m.d. Tati zice ca ne sustine financiar cat poate doar sa-i trimitem cate o vedere de pe unde umblam ras
Roxanel
Scris: Monday, April 13, 2009 6:03 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Rar ma simt adolescenta ... poate daca iau ceva mai mult la bord.alcool
raly
Scris: Tuesday, April 14, 2009 7:21 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Roxanel wrote:
Rar ma simt adolescenta ... poate daca iau ceva mai mult la bord.alcool

hohot hohot hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.