De la ce varsta in clasa I ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Mela
Scris: Wednesday, February 10, 2010 1:43 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
noi o sa ne tinem de program,facem cei trei ani de gradinita (care se numesc scoala aici) si apoi trecem in ciclul urmator.Lara la 6 ani si un pic,Mihaita la 6 ani si 7 luni.
Alyna
Scris: Wednesday, February 10, 2010 1:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Matei implineste 6 ani in noiembrie,deci clar nu-l voi inscrie in anul acela la scoala.O sa mai asteptam ,pana in sept anul viitor.
lori16ro
Scris: Wednesday, February 10, 2010 4:44 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
eu cand am dat fetele la scoala ..nu a avut cine sa le duca si aduca
nu lectiile, acomodarea erau problemele ci deschisul usii, lasat apa deschisa si incalzit mancarea
luati si asta in consideratie
din punctul meu de vedere daca stie literele si sa adune nu mai are de ce sa stea la gradi ca se plictiseste si la gradi si la scoala mai tarziu in clasa I
ingerash
Scris: Wednesday, February 10, 2010 8:48 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Madalina intra la scoala daca implinea 4 ani la 1 iulie,dar ea ii implineste in 16 septembrie si mai merge un an la nurserydance
delfinasa
Scris: Thursday, February 11, 2010 4:27 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Noi ne aliniem la standardul de aici si incepem din toamna asta -cand K va avea 5 ani- kindergarten (grupa pregatitoare) de stat care este gratuit. Clasele de kindergarten de stat sunt incluse in scolile primare, programul fiind aliniat la cel al celorlalte clase, care incep la 8:00am si tin pana pe la 2:30pm/3:00pm, timp in care iau si pranzul acolo. Din cate am inteles de la o profa, kindergartenul nu este obligatoriu, poti da copilul direct in clasa I la 6 ani, daaaar trebuie sa stie sa scrie, sa citeasca ca si un copil care a frecventat grupa anul respectiv, sa fie disciplinat etc. Daca decizi sa mai stea acasa anul de kindergarten, cand te duci sa-l inscrii in clasa I da un test si, daca rezulta ca nu e pregatit, trebuie sa faca kindergarten, nu-l admit in clasa I. Asa ca mai toti copiii merg la kindergarten la 5 ani.
Daca nu se doreste inscrierea copilului la stat, exista ca alternative: homeschooling (varianta free: se poate face acasa de catre un parinte/bunic/unchi/prieten care trebuie sa aiba diploma de bac sau varianta remunerata: prof/cunostinta angajata) si scoala privata.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.