De la ce varsta in clasa I ?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, December 8, 2006 5:40 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Alice anul acesta a implinit in iulie 5 anisori, deci la anul in septembrie, va avea 6 ani si 2 luni. Eu ma gandesc sa o mai tin inca un an la gradinita si sa o dau la scoala de la 7 ani si 2 luni.

O fi bine, o fi rau? O sa se plictiseasca la gradinita inca 1 an? O sa se plictiseasca la scoala ?

Ea deja stie toate literele de tipar, si sa le scrie si sa le citeasca, stie sa numere si sa socoteasca (+ 1, -1, +2, -2) cu numere pana la 10, si o multime de alte lucruri.

Voi cum faceti cu copiii vostri ? La ce varsta ii dati la scoala (sau i-ati dat)?
MNiko
Scris: Friday, December 8, 2006 8:09 PM
Nivel: Guest

Dar nu exista lege ca trebuie inscris in clasa intai de la 6 ani?
MNiko
Scris: Friday, December 8, 2006 8:35 PM

Uite ca am gasit legea

Prin Legea nr.268/2003 pentru modificarea si completarea Legii învatamântului nr.84/1995 a fost modificat art.20 astfel:

„(1) Învatamântul primar se organizeaza si functioneaza, de regula, cu program de dimineata, în cadrul unitatilor de învatamânt cu clasele I-IV, I-VIII, I-X sau I-XII/ XIII.

(2) În clasa I sunt înscrisi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la data începerii anului scolar.

(3) La cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi înscrisi în clasa I si copiii care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la sfârsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihomatica este corespunzatoare.

(4) La cererea scrisa a parintilor, tutorilor sau a sustinatorilor legali, înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani pâna la data începerii anului scolar va fi amânata cu un an”.

Drept urmare, se lasa la latitudinea parintilor, tutorilor sau a sustinatorilor legali înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani, pâna la data începerii anului scolar si nu asa cum prevede, fara exceptie, metodologia înscrierii obligatorie a acestor copii în clasa I

sursa
Alina
Scris: Friday, December 8, 2006 9:59 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Eu deja am inscris-o pe Catinca la scoala. Deci incepand cu 2007, voi avea scolarita. Sper sa nu-mi dau pumni in cap. Va avea 6 ani si 5 luni. Merge la gradinita de la 2 ani si 5 luni, trecand deja prin toate etapele ei (grupa mica, mijlocie, mare, pregatitoare). Stie sa numere oricat, sa scrie orice (in sensul ca stie toate literele mari de tipar, iar cu ajutorul meu, ar scrie orice), mai are un pic si va si citi. Ce sa ma faca inca un an la gradinita? Si, la personalitatea ei, s-ar plictisi ingrozitor de tare, daca as mai tine-o un an.
Aceasta e decizia mea, sper sa nu regret.
mirela76
Scris: Wednesday, June 27, 2007 9:20 PM

Fetita mea e nascuta in Romania am aduso in Italia cand avea 4 ani ,anul acesta a terminat clasa 1 cu toate mediile cum se spune aici la notele de 10-ottimo.E foarte apreciata de invatatoare ,aici au 5 invatatoare nu ca la noi 1 ,e data exemplu la toti colegii ei.Nu a trebuit sa o ajut la nimic pentru ca ea e foarte ambitioasa ma ajuta si pe mine cand nu stiu ceva cuvinte.Vorbeste si limba romana nu a uitat-o ,bine cu accent italian dar noi nu am mai venit in Romania de 2 anni.Eu cred ca ,copilul care e ambitios nu va avea niciodata probleme cu scoala.

mirela76 attached the following image(s):
rivelazioni_angeli_01.gif

Roxanel
Scris: Wednesday, May 6, 2009 8:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
La noi se merge in anul in care copilul implineste 4 ani in septembrie. Adica la 4.5 ani.
petro
Scris: Wednesday, May 6, 2009 9:54 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
In functie de capacitatea copilului. La scoala germana il pot inscrie si de la 6 ani. Dar doar daca este pregatit. Educatoarea imi va spune la momentul respectiv daca va merge de la 6 ani sau mai sta un an la gradinita. Ele incep sa lucreze pregatitor cu copii de la 5 ani. Vom vedea la momentul respectiv.
emy2000
Scris: Saturday, May 9, 2009 7:25 PM

buna seara fetelor.suntem noi pe acest forum.eu sunt emy iar el este tony

eu l-am dat la scoala la 7 ani si 9 luni. dar are un coleg care acum in martie a facut 9 ani si este clasa 1.eu l-am dat asa de tarziu ptr nu era un copil foarte sociabil , era foarte retras.asa ca educatoarele mi-ai sugerat sa-l mai las un an la gradi ca sa se mai obisnuiasca cu copii. si au avut mare dreptate.acum se duce singur si se baga in seama cu ei.
Miri
Scris: Saturday, May 9, 2009 7:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
Emy si Toni, bun venit la noi1

Sunt interesante opiniile celor ce au trecut deja de clasa I.Mai asteptam si alte pareri, cu mare interes!pupici
Alina
Scris: Saturday, May 9, 2009 8:58 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
Cum a spus si Petro, totul e in functie de copil. O buna comunicare parinte - educator va da roade. Mult succes.

Catinca a mers la 6 ani si 5 luni, o sa vedem cum va fi Tude, eu optez tot asa, dar vom vedea la timpul potrivit.

P.S. Oricum 9 ani in clasa I mi se pare exagerat. uff uff
chiccutza
Scris: Saturday, May 9, 2009 9:12 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 11/10/2008
Federica a mers la scoala la 5 ani si 10 luni.as fi vrut s-o dau de 7 ani dar aici nu merge ca la noiras
mai facem noi acasa ce nu reuseste la scoala,dar suntem multumiti.
bereea
Scris: Wednesday, November 18, 2009 9:08 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Fetita mea va merge la scoala la 6 ani si o luna.Eu cred ca este mai mult decat pregatita pentru ca cunoaste toate literele, citeste cuvintele simple formate din 3-4-5 litere, stie adunarea si scaderea pana la 10.
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, February 9, 2010 8:03 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Ehe-he! Daunazi a fost mare dezbatere in familia largita. La ce varsta sa mearga mezina la scoala?!alcool
Leea face 5 ani acum pe 18. Deci 6 ani ar fi la anu` in februarie. Eu zic sa o dam de 6 ani si 7 luni la scoala, dar altii spun nu! categoric.
Leea e f. socialbila, dezghetata si comunicativa. Cunoaste deja cifrele si o parte din litere. Aduna pe degete.
marivic
Scris: Tuesday, February 9, 2010 9:53 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Si Victor va merge la scoala la 6 ani si 10 luni.Eu parca as opta sa-l mai tin 1 an in gradi,dar sa vedem ce evaluare ii va face educatoarea lui si directoarea,sefa mea,...ras
roxinthya
Scris: Wednesday, February 10, 2010 12:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Pe mine m-a dat mama la scoala la 6 ani si o saptamana plans plans plans plans
Si pe urma i-a parut rau ca am pierdut 1 an din copilarie plans plans plans
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.