De la ce varsta il lasati singur in casa?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Scris: Tuesday, August 28, 2007 7:30 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Offfffffff, cata dreptate aveti, dar unde va duce grija noastra excesiva? oare
Kiki
Scris: Tuesday, August 28, 2007 7:34 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Alina wrote:
Offfffffff, cata dreptate aveti, dar unde va duce grija noastra excesiva? oare

Sper sa nu fac mai mult rau decat bine.
Cand o face totul ca la carte (adica atunci cand o constientiza pericolul si o stii sa reactioneze in anumite situatii, cand nu o mai avea curiozitatea sa se joace cu focul, apa si nu va mai deschide usa la straini si va avea cel putin 15 ani), ma voi mai gandi cyclops
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 28, 2007 10:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Eu din clasa I am mers singura la scoala (cam departe de casa), am intorceam acasa, nu am sarit pe geam pana la varsta asta niciodataras , nu am dat foc la nimic decat la tigari in tineretesic , nu am deskis usa la nimeni cat am fost singura in casa, obicei pe care il am si acumras !Daca sunt singura in casa, nu deskid decat daca ma anunta tata ca vine lumina, gazele sau stiu ca vine nesimtita aia de postarita dupa spaga.La fel si cu interfonul.Nu raspund decat daca doarme Matei, dar nu eskid usaras !Daca nu astept pe nimeni, poa sa inlemneasca in fata usii cu mana pe sonerie, ca nu deskid ferit'a sfantul!Am mers atat de departe ca din prea multa precautie am dat-o intr-o lene ca nici la telefon nu raspund daca nu am kef (fixul l-am scos, am renuntat la el iar pe mobile este aceeasi kestie: raspund cand am kef).

Deci, daca eu am reusit performanta sa fiu safe atatia ani, si copilul meu va reusi sa inteleaga ca sunt lucruri pe care are voie sa le faca, dar si lucruri pe care nu are voie sa le faca.

Mi-amintesc ca mama nu imi dadea voie cu copii in casa.Nimeni, absolut nimeni nu avea voie sa intre cu mine in casa (pana la liceu).

Nu aveam voie sa stau de vorba cu nici un strain pe strada.

Nu aveam voie sa intru in lift cu nimeni.

Nu imi amintesc explicatiile mamei, cum ma determina sa ascult, dar presupun ca avea ea o teorie, pt ca nu am calcat stramb decat o data sau de doua ori cu venitul copiilor in casa.Imediat mama si-a dat seama si m-a prins cu minciuna.
AdrianaC
Scris: Tuesday, August 28, 2007 10:49 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Pai ai fost copil cuminte atunci ras

Faza cu prinsul a fost si la noi o data. Eram cu bunica acasa si fratele meu a chemat un prieten de joaca la el acasa. Bunica a spus ca nu il paraste, numai ca prietenul la plecare si-a uitat puloverul acasa la noi ras. Cand a venit mama, a gasit puloverul, l-a luat, si ne-a intrebat pe rand si pe mine si pe fratele meu daca a fost cineva pe la noi. Noi, amandoi, la unison, am zis ca nu, la care mama scoate puloverul si zice "inseamna atunci ca lui X nu ii mai trebuie puloverul si pot sa il arunc". Ne-am simtit atat de prost atunci incat nu am mai adus pe nimeni fara permisiune in casa.

lori16ro
Scris: Tuesday, August 28, 2007 10:51 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
cam mult 15 ani Kiki,
la 15 ani invata ei altele, si mai si ce noi le am invatat pe la 18
ca asa e generatia de acum grabita tare
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 28, 2007 10:52 PM
Nivel

AdrianaC wrote:
Pai ai fost copil cuminte atunci ras

Faza cu prinsul a fost si la noi o data. Eram cu bunica acasa si fratele meu a chemat un prieten de joaca la el acasa. Bunica a spus ca nu il paraste, numai ca prietenul la plecare si-a uitat puloverul acasa la noi ras. Cand a venit mama, a gasit puloverul, l-a luat, si ne-a intrebat pe rand si pe mine si pe fratele meu daca a fost cineva pe la noi. Noi, amandoi, la unison, am zis ca nu, la care mama scoate puloverul si zice "inseamna atunci ca lui X nu ii mai trebuie puloverul si pot sa il arunc". Ne-am simtit atat de prost atunci incat nu am mai adus pe nimeni fara permisiune in casa.

Am fost copil foarte cuminte, mai tarziu am recuperathohot !Asta ca sa se ekilibreze totulyes !

Faza cu minciunile...jenanta dar...deh...si eu am mintit de atatea ori si mama m-a prins!Si iarasi, legea compensatiei: acum nu mai mint:004: !
lori16ro
Scris: Tuesday, August 28, 2007 10:58 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:

Am fost copil foarte cuminte, mai tarziu am recuperathohot !Asta ca sa se ekilibreze totulyes !

adevarat graiesti, asa se intimpla in cazurile fericite
apropo voua v ar place ca abia in clasa a IX a sa invatati sa aprindeti aragazul
iar daca nu gresesc la 16 ani ai voie sa conduci in unele tari
cred ca nu trebuie sa exageram sa gasim o cale de mijloc acceptabila pt toata lumea
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 28, 2007 10:59 PM
Nivel

lori16ro wrote:
cam mult 15 ani Kiki,
la 15 ani invata ei altele, si mai si ce noi le am invatat pe la 18
ca asa e generatia de acum grabita tare

La 15 ani iti cumapara ei bilet la cinema la ora 23 noaptea si te roaga sa nu uiti sa le aduci bonus inca o cutie cu "preze"hohot !Adica tre sa te simti sa apari in zori de zihohot !
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 28, 2007 11:01 PM
Nivel

lori16ro wrote:

cred ca nu trebuie sa exageram sa gasim o cale de mijloc acceptabila pt toata lumea

Numa' ca "acceptabil" se traduce diferit in aceeasi limba pt multi dintre noiras !
Cristy
Scris: Tuesday, August 28, 2007 11:10 PM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
lori16ro wrote:

adevarat graiesti, asa se intimpla in cazurile fericite
apropo voua v ar place ca abia in clasa a IX a sa invatati sa aprindeti aragazul
iar daca nu gresesc la 16 ani ai voie sa conduci in unele tari

In acesta situatie microundele ar fii o solutie
Aici, cred cas i in Rom se gasesc cutiute din plastic speciale pentru microunde, compartimentata.. ar fii o solutie buna, inveti copilul sa pun 2 minute si pa...

Si mie mi se pare 15 ani prea mult, dar nici sa le las acum singura nu ma lasa inima.... tot ajung la solutia cu camerele ascunsesic
Kiki
Scris: Tuesday, August 28, 2007 11:16 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mai, acum nu o luati de buna.
Am zis si eu 15 ani acolo, insa nu se stie niciodata. ras
Maria & Mario
Scris: Tuesday, August 28, 2007 11:26 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

O sa fim cu toate masca pe la 12 ani ai lor , de cum 'or sa incerce sa ne duca cu .... presu'. Generatiile astea sunt .... atomice rau de tot. Eu ma uit la vecina mea , are o fata de 13 ani si un baiat de 11 ani. Nu va zic de tinutele abordate , de ultimele coafuri in trenduri , de curse intre discotecile lor , in week-end, de ultimele gadget's in domeniul tehnologiei , de mama lor nu stie nici de unde sa le deschida ..... etc ..... etc.... Ce stat acasa singur , ca asta e rasuflata ! hohot

A venit un coleg de'al fetei la usa sa intrebe de Emy si ta'su' : Ce treaba ai tu ma mucosule cu fiica-mea ? Vezi poate te mai prind la usa ! Planor te fac . Si i'a inchis usa in nas, de-a bocit aia doua saptamani in camera ei. hohot hohot
Rody
Scris: Tuesday, August 28, 2007 11:30 PM
Nivel

Inregistrat: 6/10/2006
eu cred ca de la 18 ani o las singura pe Elo alfel nu potuff
lori16ro
Scris: Wednesday, August 29, 2007 6:17 AM
Nivel

hai mai Rody fii serioasa, lasa fata in pace auzi la 18 cind se marita daca vrea, ce vrei sa se duca dupa primul care ii iese in cale , mai ai timp sa te gindesti

si la discoteca cind o lasi? singura ...
Alina
Scris: Wednesday, August 29, 2007 7:45 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Maria & mami wrote:
O sa fim cu toate masca pe la 12 ani ai lor , de cum 'or sa incerce sa ne duca cu .... presu'. Generatiile astea sunt .... atomice rau de tot. Eu ma uit la vecina mea , are o fata de 13 ani si un baiat de 11 ani. Nu va zic de tinutele abordate , de ultimele coafuri in trenduri , de curse intre discotecile lor , in week-end, de ultimele gadget's in domeniul tehnologiei , de mama lor nu stie nici de unde sa le deschida ..... etc ..... etc.... Ce stat acasa singur , ca asta e rasuflata ! hohot

A venit un coleg de'al fetei la usa sa intrebe de Emy si ta'su' : Ce treaba ai tu ma mucosule cu fiica-mea ? Vezi poate te mai prind la usa ! Planor te fac . Si i'a inchis usa in nas, de-a bocit aia doua saptamani in camera ei. hohot hohot

E tare asta, pe bune. Eu rad acum, dar cine stie ce ma vaastepta peste ani, dar oare peste cati??oare oare
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.