|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| De la ce varsta considerati ca ar fi bine sa faceti primul copil?
Cand esti pregatita pentru a deveni mamica si ce conditii trebuie sa indeplinesti (de ex: trebuie sa ai o pregatire, o profesie, bani, casa, sa fii casatorita, etc) ?
In ultimul timp marja de varsta se cam invarte parca, din ce am observat eu (in Romania cel putin) intre 25 si 30 de ani, cand deja viitoarea mamica si-a stabilit unele lucruri in viata personala. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Eu am votat 21 -25.Asa zic eu ca e bine, organisul e tanar si are energie.Problema e ca nu prea iti permiti ca la varsta asta esti in devenire ( studii, cariera).Conteaza si casatoria, eu sunt mai conservatoare nu agreez concubinajul.Dar pe fetele care "scapa" copii de domnisoare le apreciez.Stiu ca e greu,lumea vorbeste si totusi nu au recurs la crima
Eu am nascut-o pe Diana la 24.Eram in plop si plopu'-n aer.Nu studii terminate, nu servici,barbatu zburase la alt cuib...eram terminata, credeam ca lumea s-a sfarsit. Daca nu venea Diana poate ca primul copil era Daria ,deci ar fi venit la 30.Sau cine stie... |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Primul , cu sigurantza 21 , 25. Atunci organismul e la varsta potrivita , esti mai rabdatoare , e si exuberanta tineretii care te ajuta sa treci zambind si peste nopti nedormite, organismul se reface mult mai repede dupa o sarcina ... etc.... etc. Eu am intarziat cu 2 ani si ma gandesc acum ca la urmatorul voi fi deja ...... Hm. sanatosi sa fim. La noi a venit Maria cand si-a ales ea momentul ca daca era dupa noi cred ca abia acum incepeam sa o planificam . Si a fost mai bine asa. Urmatorul...... vom vedea pe cand. Sper ca pana in 30 . |
| Eu am votat 25-30 ani. Pana atunci in principiu iti termini si studiile si te si angajezi.
Din punctul meu de vedere, eu nu am facut copii pana nu mi-am terminat studiile, m-am angajat, casatorit si ne-am facut un rost astfel incat sa fim pregatiti pentru o noua viata. |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/26/2006 Mesaje: 291
| Sunt de acord cu Mihaela, si eu am votat tot asa si tot din aceleasi motive. De altfel, eu l-am facut la 27 dar acum regret ca nu l-am facut mai repede. Aveam fumuri in cap ca deh, vroiam si eu sa fiu pe un post sigur la servici, sa realizez ceva durabil, sa am unde sa ma intorc si asta cat mai repede, ca na, doamne fereste, ce fac aia fara mine? Dupa un dus rece in urma discutiei cu patronul meu am realizat ca ce naiba atata munca si corectitudine, stiti voi vorba aia cu facutul de statuie, aia aveau zero recunostinta ptr tot ceea ce faceam noi acolo. Asa ca mi-a ajutat cel de sus si in nici o luna eram fericita posesoare a unei burtici si a unei mari satisfactii ca mi-a venit mintea la cap. Ceea ce le urez si altora. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Am votat 25-30. E nevoie, dupa parerea mea, de un oarecare echilibru: financiar, relational, profesional si nu in ultimul rand afectiv. Oricum, sunt sigura ca fiecare dinte voi ati simtit "dorul", eu asa ii spun .. un sentiment nedefinit de gol... care se cere umplut, sau asa ceva |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu am votat 25-30. La 25 de ani esti mai matur si ai o stabilitate afectiva si financiara mai mare. |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Eu cred (si asa am si procedat) ca varsta optima pt a face copii este intre 25 si 30 de ani...nu esti nici prea tanar, nici prea batran, ai avut timp sa copilaresti pana la varsta asta, deci nu ramai cu regretul ca nu ti-ai trait tineretea, tu, ca mama, esti pe deplin maturizata si capabila (fizic vorbind) sa-i oferi bebelusului toate conditiile pentru o dezvoltare armonioasa. |

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Mai, dar nu a mai fost un topic similar, sau ma incearca un deja vu ?Am votat 25-30 de ani pt.primul, iar al doilea, tot in segmentul ata de varsta l=-s incadra... |
| Stelutze, se poate sa mai fie ceva similar sau chiar identic si sa nu il fi vazut eu. Daca e asa, zi-mi unde e sa il mut aici si sa il inchid pe asta.
Mercic |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| stele_pe_cer wrote:Mai, dar nu a mai fost un topic similar, sau ma incearca un deja vu  ?Am votat 25-30 de ani pt.primul, iar al doilea, tot in segmentul ata de varsta l=-s incadra...
Deci de aia nu-mi aparea postarea mea!Ma gindeam unde o fi disparut ceea ce am scris! |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Hai ca mi s-a "pus pata" si am cautat pina am gasit! Chestionarul se numeste "Virsta mamicilor"si se afla aici: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=1964&find=unread |

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| deci nu-s paranoica !
Adriana, imi pare rau ca nu am fost prompta in raspuns, dar fetele au fost "mai" pe faza decat mine...Sunt tare adormita la ora asta:@: ... |
|
|
OK ! Sorry ! Nu l-am vazut. Inchid topicul asta si mut topicul cu Varsta mamicilor aici ! |
|
|