Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Nu era pe Romancierilor, ci pe Compozitorilor...
Deci:
Cresa Drumul Taberei
DATE DE CONTACT Adresa: Aleea Compozitorilor, nr. 18 Numere de telefon: 413.30.15
In caz ca nu mai au locuri libere, poti intra aici: CRESE , ca nu stiu care ar fi mai apropiata de tine sau de zona in care lucrezi (nu scrie numarul sectorului in dreptul creselor si nu stiu pe unde vine).
Succes! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Sar'na pentru info... cat de curand incep sa caut... Si ce ma bucur ca macar tie iti merge motorul ala de cautare ca lumea (stii tu la ce ma refer... ) |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Cris Rusu wrote:Sar'na pentru info... cat de curand incep sa caut... Si ce ma bucur ca macar tie iti merge motorul ala de cautare ca lumea (stii tu la ce ma refer... )
Pentru putin, Cris. Succes la cautat! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Lia, ce program au copiii la cresa de stat? Cate mese.. in ce consta una? Fac activitati, ceva? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/6/2006 Mesaje: 309
| kali wrote:Lia, ce program au copiii la cresa de stat? Cate mese.. in ce consta una? Fac activitati, ceva? In Bucuresti au program de la 6,00 la 18,oo. Dimineata la 8,00 le dau fulgi de porumb cu lapte praf (cel putin asta am apucat noi cat am stat acolo 3 zile), apoi la pranz ciorba sau supa si felul doi legume cu carne, musaca etc, iar la ora 17,oo un pachet de biscuiti !! cu cacao!!. Activitati - zero, nici macar afara in curte nu i-au scos cat a fost ea acolo. Poate alte crese au conditii mai bune, asta la care am fost noi m-a dezamagit total. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Kiki wrote:Hai ca e totusi un noroc. O sa aiba timp sa socializeze cu alti copii la gradi. pana atunci sta la caldurica, ferita de boli, la bunici! oricum nu socializeaza nici un copil pana la varsta de 3 ani. pana atunci sunt doar competitori. toate manualele de psihologia copilului confirma acest fapt. verificati copii in parc, ei sunt mai incantati de jucaria copilului mai curand decat de joaca in sine cu acesta. la cresa te poti alege si cu alte boli de care nu mai scapi o viata intreaga (bolile de piele de ex.). la cresele de stat inca sunt stersi cu acelasi prosop, in plus conjunctivitele sunt in floare. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Kiki wrote:O sa aiba timp sa socializeze cu alti copii la gradi. pana atunci sta la caldurica, ferita de boli, la bunici! oricum nu socializeaza nici un copil pana la varsta de 3 ani. pana atunci sunt doar competitori. toate manualele de psihologia copilului confirma acest fapt. verificati copii in parc, ei sunt mai incantati de jucaria copilului mai curand decat de joaca in sine cu acesta. la cresa te poti alege si cu alte boli de care nu mai scapi o viata intreaga (bolile de piele de ex.). la cresele de stat inca sunt stersi cu acelasi prosop, in plus conjunctivitele sunt in floare. de unde atatea activitati cand personalul din crese nu are calificare in educatia copilului, sunt cadre medicale, nu sunt autorizate sa faca activitati in ceea ce priveste educatia copilului |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| mariuta wrote: la cresa te poti alege si cu alte boli de care nu mai scapi o viata intreaga (bolile de piele de ex.).
Boli incurabile nu cred ca poti lua de la cresa.Si bolile de piele in general cele care se iau se trateaza, iar cele care nu se trateaza, nu sunt cantgioase si tot se amelioreaza intr-un fel sau altul.Daca ar fi asa multe boli care s-ar lua de la cresa, unele "pe viata" nimeni nu si-ar trimite copiii intr-un mediu unde copiii se pot imbolnavi.
mariuta wrote:la cresele de stat inca sunt stersi cu acelasi prosop, in plus conjunctivitele sunt in floare.
Si la cele particulare se pot intampla aceleasi lucuri, ba unele servicii pot fi mai proaste decat cele de la stat.Eu cred ca depinde foarte mult de personalul cresei, de OMUL in sine cum procedeaza.
Conjunctivitele exista in orice colectivitate.Predomina cele virale si, unde copii racesc (adica peste tot, inclusiv acasa) exista si posibilitatatea de a lua kiar si o conjunctivita (care fie vorba intre noi, se trateaza foarte usor).
mariuta wrote:de unde atatea activitati cand personalul din crese nu are calificare in educatia copilului, sunt cadre medicale, nu sunt autorizate sa faca activitati in ceea ce priveste educatia copilului
Activitati pot intreprinde si cadrele medicale.De aceea la crese sunt cadre medicale, si nu personal calificat pe psihologia copilului, pe cand la gradinita cadrele medicale sunt numai la cabinetul medical si educatoarele au "studii" (sau cum s-or numi) de educatoare.
Nu pledez pt ideea de cresa daca ai cu cine-ti lasa copilul, dar daca nu ai, este o optiune care merita luata in calcul si implica destul de putine riscuri.Ca drobul de sare noi, mamele il vedem la tot pasul, asta e altceva. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| stele_pe_cer wrote: Nu pledez pt ideea de cresa daca ai cu cine-ti lasa copilul, dar daca nu ai,........
Asta se poate interpreta. Eu personal as prefera la orice ora o cresa ( nursery ) , unei doamne care sa stea acasa cu Maria. Activitati implicit inzecite ca numar , socializare , adaptare la o rutina , meniu diferit , limba straina insusita , siguranta , educatie ( dansat , cantat , numarat , litere , forme , culori - eu vad imbunatatiri intr-un timp atat de scurt ). Nu cred ca daca ar fi fost acasa cu o doamna ar fi fost tot asa.
Sper sa nu se interpreteze pozitia mea !!!!! E o opinie personala ! si ferma ! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Maria & mami wrote: Asta se poate interpreta. Eu personal as prefera la orice ora o cresa ( nursery ) , unei doamne care sa stea acasa cu Maria. Activitati implicit inzecite ca numar , socializare , adaptare la o rutina , meniu diferit , limba straina insusita , siguranta , educatie ( dansat , cantat , numarat , litere , forme , culori - eu vad imbunatatiri intr-un timp atat de scurt ). Nu cred ca daca ar fi fost acasa cu o doamna ar fi fost tot asa. Sper sa nu se interpreteze pozitia mea !!!!! E o opinie personala ! si ferma !
de acord cu tine! mi-am schimbat si eu parerea cu bona de cand cu copiii pe care i-am vazut eu ce progrese fac la cresa/gradi. |
|
| Maria & mami wrote: Asta se poate interpreta. Eu personal as prefera la orice ora o cresa ( nursery ) , unei doamne care sa stea acasa cu Maria. Activitati implicit inzecite ca numar , socializare , adaptare la o rutina , meniu diferit , limba straina insusita , siguranta , educatie ( dansat , cantat , numarat , litere , forme , culori - eu vad imbunatatiri intr-un timp atat de scurt ). Nu cred ca daca ar fi fost acasa cu o doamna ar fi fost tot asa. Sper sa nu se interpreteze pozitia mea !!!!! E o opinie personala ! si ferma !
Sunt intru totul de acord cu tine...numai ca...vezi tu, multe mamici sunt de partea cealalta si anume: considera ca copilul este mult mai ok acasa, cu o bona, poate si datorita sigurantei oferite copilului de adapostul familiar, de jucariile cu care copilul este obisnuit, de mancarea servita in acelasi loc...ma rog...
Noi, dupa 4 luni de CRESA DE STAT, ne declaram multumiti (si la cat de cusurgioaica sunt eu, daca afirm asta ...).Sper numai sa fim la fel de multumiti si in anul 2007-2008.Si cand spun ca suntem multumiti ma refer la noi, parintii.Suntem multumiti ca Matei este la randul lui multumit, relaxat, merge fara teama, ba mai mult, tot canta dimineata in masina "megem a gadinitza" de uneori kiar ma baraie la cap, ca sa nu mai spun in we cand e obisnuit ca la ora 7 sa mergem la "gadinitza".Acum e de domeniul uitarii "gadinitza", pt ca pt 2 luni jumtate sunt in vacanta, dar sper ca reacomodarea sa fie la fel de buna ca si primul contact.
La gradinitza copilasul meu non-agresiv a devenit maestru in autoaparare si pot spune ca sunt mandra de asta.De unde alatadata manca bataie, el nefiind obisnuit sa dea sau sa fac vant, la gradinitza a invatat sa castige teritoriu.Nu a devenit un bataus, ci nu mai accepta sa fie batut.E impins, impinge si el.Ii ia cineva jucaria din mana, se lupta sa si-o castige.Ii da una un copil, il ia de par si cu mana cealalta ii da si el una (pana sa intervin eu a facut in doua randuri asta).Nu este un motiv de lauda ca copilul tau sa dea in altul, dar atunci cand copilul tau este mult prea pacifist pt societatea in care traim, o asemenea skimbare, eu, personal, ca si parinte, o percep ca fiind pozitiva.Mai tarziu, aceasta "revolta" ca sa ii spun asa as dori sa o canalizez spre arte martiale, dar nu in sensul bataii, ci al autoapararii.
A invatat sa manance singur.
A invatat sa fie mult mai indepedendent.Vrea sa faca multe lucruri singur.
A invatat mult mai multe cuvinte (ce-i dept, si vreo 4 cam urate, dar urate aude la tot pasul afara).
A invatat cantecele (lalaite, nu cantate, dar tot e un progres).
Ca si dezavanataje: fiind cel mai mic din grupa si cocolosit de ceilalti mai mari, considera ca totul i se cuvine si, din copilul darnic de la mama de acasa a devenit cam egoist si acaparator, efect contrar a ceea ce ma asteptam eu.Observ de cand suntem impreuna in vacanta o skimbare mare in bine.Nu mai ofera jucarii ca inainte de 2 ani, dar nici nu mai este asa acaparator ca atunci cand mergea la gradinitza.Poate din toamna, cand el va fi printre cei mai mari si nu vor mai fi copii mai mari decat el sa ii ia toate jucariile, sa ramana cu deprinderile de acasa si sa fie darnic in continuare. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mamicilor care sunt d e partea cealalta : Salutare ! Fiecare e liber sa isi creasca minunea asa cum doreste ! Eu sunt fericita si multumita de decizia noastra !
Bravo, Matei ! |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Eu inca nu am dus-o la cresa abia o inscriu in septembrie si sper sa reusim cat mai repede.Nu stiu cum o sa fie dar si eu sustin tot cresa.Si sunt de acord cu tot ce a scris mami de Maria nu poate sa invete acasa atatea cat invata la gradi.., |
|
| Maria & mami wrote: Bravo, Matei !
Va intoarcem felicitarile noastre pt o adaptare atat de buna si rapida ! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am incercat ambele variante si bona si cresa. Sunt mult mai multumita de cresa, desi am avut o bona buna. Am renuntat la ea pt ca am gasit loc la cresa si nu imi pare rau. Cristina s-a dezvoltat mult mergand la cresa, in timp ce cu bona devenise cam rasfatata. |
|
|