Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Razvan a scapt de cresa, a avut noroc ca a venit Alexandra si am stat in continuare acasa, ca altfel, din toamna trecuta, ar fi mers la cresa. Voi ati dus copiii la cresa? Sunteti multumite? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu nu l-am dus pe John si nici nu cred ca l-as duce. Am citit ca la varsta asta copiii nu sunt facuti sa "concureze" cu alti copii pentru atentia cuiva. Ca la varsta asta, compania altor copii este binevenita numai cand sunt in prezenta sau in apropierea unui adult pe care il iubesc si in care au incredere. Adica sa se duca sa se joace cu copiii dar daca se supara sau pur si simplu au nevoie de o mangaiere, o incurajare, sa fie mama sau bunica sau bona acolo, o persoana care este numai a lor (sau a familiei lor) si care in mod clar va fi "de partea lor", chiar daca au gresit, ii va iubi neconditionat. AM citi ca daca ii duci la cresa sau gradinita cand sunt prea mici, copiii pot deveni nesiguri pe ei, nesiguri de dragostea ta, pot capata sentimente de furie fata de parintii care ii "abandoneaza". EU am noroc cu ai mei, dar cat nu au fost ai mei aici, am avut o bona. Am avut intai una care nu m-a satisfacut si apoi am gasit-o pe a doua care a fost minunata si imi pare rau ca m-am mutat din oras si John a pierdut legatura cu ea. Pentru mine asta e cea mai buna solutie. La inceput e greu sa ai incredere intr-o singura persoana, dar incettul cu incetul reusesti si eu zic ca in felul asta copilul e mai castigat. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Noua pediatrul ne-a recomandat sa evitam cresa pe motiv ca se va imbolnavi foarte des. Cica pana la 3 ani sa luam o bona, bunica, matusa dar sa evitam cresa unde copii isi imprumuta virozele si viermisorii. La gradinita va incepe sa socializeze, sa invete lucruri utile si fiind mai mare tratamentele sunt mai usor de facut.
Eu si sora mea am rescut la cresa ca asa era pe vremea noastra... cine mai stie cate de des ne-am imbolnavit |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noi vom opta cu siguranta pentru cresa, asta in primul rand ca nu avem incotro, ca nu are cine sa stea cu Matei, si in al doilea rand, pentru ca cresa si gradinita nu pot face decat bine unui copil (asta in cazul in care personalul este de incredere).
Copilul este mult mai sociabil, invata sa manance singur mai repede, nu il prinde varsta de 2 ani cu pampers pe el, este mai comunicativ si in scurt timp invata sa vorbeasca mult mai divers, invata cantecele si poezioare.
Cat despre imbonaviri, astea oricum sunt inevitabile.Copilul ti se poate imbolnavi si intre 4 pereti, si luand cine stie ce din parculet de la alti copii.Cresa il imunizeaza in timp, asta daca si parintii depun eforuri de a avea grija de sanatatea copilului, fara a exagera, daca ii administreaza preparate pentru cresterea imunitatii.
Noi lui Matei cam cu vreo 3 luni inainte de a merge la cresa am fost sfatuiti de a incepe un tratament preventiv de intarire imunitara, tratament homeopat,de altfel, fara efecte adverse. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Ca si Stelute, si noi vom opta pentru cresa ca nu are cine sa stea cu David. O scapa de cresa doar daca oi gasi o bona de incredere printre cunostinte. |
|
| Noi nici nu concepem regimul bona.Nici o bona din lume nu poate inlocui ceea ce poate invata ori cu mine , ori la cresa.Poate numai daca as lua o persoana ultracalificata, cum este in afara, dar te costa de te indoiae, nu cred ca si-ar permite vreun roman sa dea cate 3-500 euro pe luna pentru o bona care sa stie si muzica si literatura, si jocuri, si psihologia copilului si nutritie....apoi, nici nu cred ca exista asa ceva in tara. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| stele_pe_cer wrote:Noi nici nu concepem regimul bona.Nici o bona din lume nu poate inlocui ceea ce poate invata ori cu mine , ori la cresa.Poate numai daca as lua o persoana ultracalificata, cum este in afara, dar te costa de te indoiae, nu cred ca si-ar permite vreun roman sa dea cate 3-500 euro pe luna pentru o bona care sa stie si muzica si literatura, si jocuri, si psihologia copilului si nutritie....apoi, nici nu cred ca exista asa ceva in tara.
Se pare ca afara bonele ultra calificate nu sunt asa de apreciate.Eu am venit aici cu contract de caregiver si nu vreau sa-ti aspun cate mi-au cerut la dosar( 3 ani vechime cu copii de 0-10 ani,engleza la perfectie si francza macar nivel mediu, psihologia copilului in foaia matricola ,cursuri de prim ajutor,etc,etc,etc.)Cand am ajuns si am vazut ce salar se ofera pt atatea cerinte am lasat-o balta si m-am dus la o gradinita pariculara. |
|
| mihaela75 wrote:
Se pare ca afara bonele ultra calificate nu sunt asa de apreciate.
Ai idee de ce? |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Nu stiu , probabil cu canadieni de-ai lor se poarta altfel decat cu emigrantii. |
|
| mihaela75 wrote:Nu stiu , probabil cu canadieni de-ai lor se poarta altfel decat cu emigrantii.
Poti atasa aici pe forum, sau pe privat cam ce criterii ar trebui sa intruneasca o bona (ma refer atat la actele de la dosar, cat si la asa-zisele abilitati care nu se vad, dar se cer).
Daca am crescut propriul meu copil timp de 3 ani, acest lucru poate fi dovedit la dosar (desi nu prea stiu cum, decat prin cartea de munca si poze )?
Ma intereseaza la modul cel mai serios, pentru cand vom primi viza.Asta ar fi unul din primele job-uri pe care mi l-as dori. |
|
| Eu sunt pro-cresa! Daca as avea-o pe mama langa mine m-as incumeta s-o las 4 ore cu Alex, in rest nu am incredere in nimeni. Si, asa cum zice Elle, in colectivitate invata mult mai usor sa manance, sa se imbrace...sa se descurce! |
|
| Am editat din greseala de doua ori acelasi mesaj... |
|
| stele_pe_cer wrote:Noi vom opta cu siguranta pentru cresa, asta in primul rand ca nu avem incotro, ca nu are cine sa stea cu Matei, si in al doilea rand, pentru ca cresa si gradinita nu pot face decat bine unui copil (asta in cazul in care personalul este de incredere).
Copilul este mult mai sociabil, invata sa manance singur mai repede, nu il prinde varsta de 2 ani cu pampers pe el, este mai comunicativ si in scurt timp invata sa vorbeasca mult mai divers, invata cantecele si poezioare.
Cat despre imbonaviri, astea oricum sunt inevitabile.Copilul ti se poate imbolnavi si intre 4 pereti, si luand cine stie ce din parculet de la alti copii.Cresa il imunizeaza in timp, asta daca si parintii depun eforuri de a avea grija de sanatatea copilului, fara a exagera, daca ii administreaza preparate pentru cresterea imunitatii.
Noi lui Matei cam cu vreo 3 luni inainte de a merge la cresa am fost sfatuiti de a incepe un tratament preventiv de intarire imunitara, tratament homeopat,de altfel, fara efecte adverse.
Eh...nu mai sunt asa sigura de ceea ce am scris mai sus, dar..din pacate, tot cresa ramane singura optiune...O fi bine, nu o fi, vom vedea din nou...pe seama copilului ...ca altfel nu avem cum... |
|
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Stele, personal, astept vesti in legatura cu acomodarea lui Matei in noua comunitate. |
|
| Vesna wrote:Stele, personal, astept vesti in legatura cu acomodarea lui Matei in noua comunitate.
Si noi asteptam "vesti" de bine...saptamana asta ma duc sa depun toate actele si, eventual si analizele. |
|
|