Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Hai sa vedem de ce tricotati si nu cumparati lucruri tricotate?
Ati cumparat vreodata lucruri tricotate?
Eu nu am cumparat lucruri tricotate, am preferat sa le lucrez singura pentru ca ies exact asa cum imi doresc si in plus ma si relaxeaza sa tricotez. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mai nou, tricotez de placere. Ma relaxez, nici nu stiu cand trece timpul.
Nu cumpar haine tricotate (de la magazin) pentru ca mi se par exagerat de scumpe...800.000 - 1.200.000, am vazut un pulovaras pentru David...m-am crucit...mi se pare exagerat! Mai bine pun mana si invat cum se face si ies mai ieftin. Nu mai zic ca un pulover pentru mine e de la 1.500.000 in sus. Prea scumpe. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Tricotez pentru ca e pasiunea mea, imi place, ma relaxeaza, imi place sa am lucruri unice, pe masura si gustul meu! vreau sa pot alege lina, modelul, decolteul.... Si nu in ultimul rind, ceva se economiseste, tinind cont ca un plover simplut de la Stefanel, Benetton, Sysley....si i-am numit pe cei mai accesibili, de multe ori 50% lina 50%acrilic sau cu lina si mai putina....costa de la 60-70 euro la 120eurounul cu model frumos. Nu mai vorbesc de marile firme si nu am luat in considerare pietile, unde gasesti si de 10-20 euro dar oribile si mizere.
Si unde mai pui ca poti alege si linuri exceptionale , lucrind la mina tip angora, casmir, lina merinos extra (care nu se strica la spalat) mohair splendid.... Eu votez ma mindresc cu creatiile mele, dar as fi vrut sa votez si ca ma relaxeaza! imi place prea mult |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/6/2006 Mesaje: 309
| Pe mine ma relaxeaza foarte mult. Imi pare rau ca acum nu mai am timp. Pe la 20 ani aveam numai pulovere facute de mine, si imi placea ca erau unice si imi puteam alege ce culoare vroiam. A, si eram obsedata de modele mai complicate, imi placeau mai ales cele ajurate pe care nu prea le gaseam de cumparat. Aveam o carte cumparata pe timpul lui Ceoasca numai cu modele de tricotat si crosetat dar nu o mai gasesc. Am lasat-o la mama cand m-am mutat si nu mai stie nimeni ce a facut cu ea. Dupa aia imi pare cel mai rau |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Pai, am inceput ca vroiam si eu ceva unicat pentru Mariutza mea. Si uite ca tot dau peste tot felul de modele noi, superbe , pe care le si vizualizez pe ea. Credeti-ma ca daca as gasi de cumparat , as cumpara, ca sa lenevesc si eu o ora pe zi la Tv sau pe net, dar...... Uite ca tricotez si nu stiu cand zboara timpul. Nu prea am cu ce ma mandri, dar poate in timp ma .... specializez ! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| am votat alte motive, pentru ca momentan nici nu ma relaxeaza (sunt incepatoare), gasesc in oras tot ce-as vrea, si nici nu pot spune ca sunt mandra...pur si simplu ador sa vad pe pui purtand ceva facut de mine si e un dulce-dulce cand vine la mine si mangaie ce fac, de placere !!! |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| pentru mine e terapie curata.terapia prin tricotat imi da timp sa-mi adun gandurule, sa ma relaxez, sa visez cai verzi pe pereti...Plus de asta am o placere masochista sa fac modele grele,sa caut pe net cat mai complicate si sa ma incapatanez la un lucru care initial nu-mi iesea.Kaze ma vede "chinuita" si-mi zice "Come on ,honey, let's buy from outside"Hahaha, pai "chinul" e placere asta .Iar afara nu gasesti unicatele mele Daca imi trebuie ceva urgent sau vad un model super, cumpar.Nu impletesc din necesitate ci din placereeee |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| am votat - ma relaxeaza , ma fascineaza lina, divers colorata si de calitate |
|

| Am cumparat si eu pt model ca nu-mi iese la maneci si la gat.Acum am macar sablonul Plus ca modelul asta nu mi-ar fi iesit in veci...nu-mi place sa lucrez cu mai multe culori, prefer o sg. culoare dar modele complicate
 |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ce frumos e , Miha. Nu e facut la masina ? |
|

| Da, e cumparat.L-am luat ca sablon sa fac si eu. |
|
| Tricotez (si crosetez) pentru ca ma relaxeaza, pt ca pot sa fac modelul si culoarea sau combinatia de culori dorita... pentru ca "m-a lovit boala" de citiva ani si nu reusesc sa ma tratez (dar nici nu incerc sa ma tratez). |
|
| Stiti care este "culmea tricotatului"? ... Sa te apropii in tramvai un tip bine cu un pulover, si in loc sa te uiti la ochii lui, sa te uiti foarte atenta la ochiurile de tricotat...
Sper ca v-am binedispus.
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| clara_severin wrote:Stiti care este "culmea tricotatului"? ... Sa te apropii in tramvai un tip bine cu un pulover, si in loc sa te uiti la ochii lui, sa te uiti foarte atenta la ochiurile de tricotat... Sper ca v-am binedispus.
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| Eu tricotez pentru ca imi place foarte mult si ma relaxeaza. De mica am lucrat cate cava.Bunica din partea mamei a lucrat foarte mult pe etamina(se si purta acum 20-25 ani)si nu numai, torcea , tricota, broda, croseta, cate si mai cate lucruri facea. Bunica din partea tatalui si ea facea toate aceste lucruri , dar n-am stat cu ea si nu prea am avut cand sa invat ceva de la ea. Apoi mama a avut masina de tricotat, dar lucra si de mana si de la ea am invatat. Si nu in ultimul rand, am invatat sa crosetez la scoala, pentru ca am prins clasa a 6-a pe regimul comunist cand se facea practica. A propos,la scoala am invatat sa fac prajitura cartof, salata orientala si sa crosetez.Ma intristez cand vad ca foarte multe femei de varsta mea (30)nu stiu sa faca mai nimimic si nici macar nu incearca, de aceea eu mi-am promis ca o sa o invat pe fiica mea(8) macar cateva din cate stiu eu, cu toate ca imi e foarte greu pentru ca e stangace si eu dreptace, dar mai cunosac cateva femei mai in varsta care stiu bine arta tricotatului si o sa le rog sa o invete. Va urez spor in toate, si sa stiti ca nimeni nu s-a nascut invatat. Spor la lucru ! |
|
|