|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
|
Deschid acest topic pentru ca am observat in societate o tendinta stupida zic eu,de a invidia femeile frumoase si a le cataloga intr-un anume fel,indiferent de inteligenta si calitatile lor,iar aceasta tendinta este mai mult a femeilor. Eu personal,cand vad pe strada o femeie frumoasa,nu pot decat sa o admir si sa ma minunez inca o data de diversitatea umana lasata de Cel de Sus. In schimb,in rest,am observat ca femeile frumoase,devin subiect de barfa,polemica ,iar orice au de spus ,nici macar nu este ascultat,ci repede,disecat,judecat,prin prisma modului in care arata femeia,nu prin ce are de spus.
Astept pareri! Intrebarea este: Ati invidiat vreodata o femeie frumoasa? Daca da,de ce? Daca nu,de ce? Ce parere aveti de cei care le invidiaza si nu incearca sa cunoasca persoana din spatele frumusetii? |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| oanalaurisa wrote:
Ati invidiat vreodata o femeie frumoasa?
Daca unii invidiaza femeia frumoasa, oare ce-or simti vis-a-vis de o femeie frumoasa si desteapta ?
Eu nu pot invidia.Nici frumosul, nici banul, nici desteptaciunea.Pur si simplu nu imi sta in fire.Cum nu imi sta in fire sa fiu ranchiunoasa sau sa tin pica pe cineva.Cred ca pana la urma tine putin si cat de elevat e sufletul.Un suflet elevat nu se balaceste in sentimente pizmuitoare...
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Sincer, mi-e ciuda de mor cand vad o femeie frumoasa care le are pe toate: picioare perfecte, sani perfecti, abdomen plat, par bogat si ingrijit, chip angelic. Dar niciodata n-as putea spune despre Ea ca nu are judecata. Mi-e ciuda, intr-adevar, ca vreau si eu sa vad la mine ce vad la ea cand ma uit in oglinda. Nu am complexe, dar cred ca in fiecare din noi exista o samanta (chiar si de mac) de invidie. E normal. Nu suntem perfecti, iar omul in general tinde spre perfectiune. Admir femeile frumoase ca le-a dat Dumnezeu mai mult decat noua celorlalte. Sunt niste splendori care fac parte din lumea asta. Daca n-ar exista ele la ce ne-am raporta din punct de vedere fizic? Au locul lor binedefinit in lumea asta, iar restul nu mai conteaza. Parerea mea este ca nu exista om prost, ci doar om cu opinii diferite de ale mele.
Cat despre femeile frumoase: multumesc lui Dumnezeu ca exista si are si sotul meu dupa ce se uita. Daca nu observa am eu grija sa o faca. |
| petro wrote:...cred ca in fiecare din noi exista o samanta (chiar si de mac) de invidie. E normal.
Eu cred cu tarie ca sunt oameni care nu cunosc sentimentul de invidie.Nu tine de ei, de constientul lor.Pur si simplu nu pot simti invidie.Cine nu este invidios din fire, cred ca simte/intelege ce spun.
Kestia cu "E normal" mie nu mi se pare normal.Orice sentiment care nu este sanatos, nu poate fi normal.Acum, nici in extrema cealalta:ca e anormal.Nu e nici normal, nici anormal.Nu e sanatoasa invidia.Nici pt.cel ce o simte, nici pt.cel impotriva caruia se indreapta invidia. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| prima reactie cand vad o femeie frumoasa:o admir,evident.nu o invidiez pentru calitatile fizice,nu mi-as dori sa fiu ca ea,ma bucur pentru ceea ce sunt eu si pentru ca sotul ma considera cea mai frumoasa de pe lume,ba chiar se mira pe mine cand fac unele observatii referitor la o femeie care mi se pare interesanta,el zice ca nu vede nimic deosebit. nu ma grabesc sa-mi dau cu pareri de genul "e frumoasa dar e proasta",am facut de cateva ori greseala de a judeca oameni la prima vedere si am dat chix,incerc sa nu mai fac lucrul asta.
|
| stele_pe_cer wrote:
Eu cred cu tarie ca sunt oameni care nu cunosc sentimentul de invidie.Nu tine de ei, de contientul lor.Pur si simplu nu pot simti invidie.Cine nu este invidios din fire, cred ca simte/intelege ce spun.
Kestia cu "E normal" mie nu mi se pare normal.Orice sentiment care nu este sanatos, nu poate fi normal.Acum, nici in extrema cealalta:ca e anormal.Nu e nici normal, nici anormal.Nu e sanatoasa invidia.Nici pt.cel ce o simte, nici pt.cel impotriva caruia se indreapta invidia.
Exista oameni perfecti, oameni normali si oameni ca mine. Asta inseamna varietate. Cand spun invidie, nu ma refer la sensul negativ a acesteia. |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 5/22/2008 Mesaje: 35
| petro, stele, fain sujet Invidie nu ai de ce sa simtzi, toate trec, iar frumusetezea se trece prima dintre ele Invidia este un pacat, plus ca submineaza si propriul respect de sine. Eu ma simt frumoasa pt. ca sunt plina de vitalitate, activa, tonica, vesela, indiferent de starea int., pentru familia mea, pentru colegi, sincera, chiar daca deranjeaza, putin ciudata poate...toate astea si altele mai profunde..te fac unica. Daca ai fi fost o data in pragul trecerii dincolo, si a doua oara ti-ai riscat viata ca sa nasti natural un copil, cum e cazul meu, iti spun ca te-ai schimba radical. Nu pot invidia o femeie, din ac motiv din care nu invidiezi un trandafir. Sunt creatzii complexe ale aceleasi Divinitati geniale. Cum bine zise Petro, sunt...splendori naturale |
|
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Eu nu-mi amintesc sa fi invidiat niciodata o femeie frumoasa, poate ca ma simteam intotdeauma frumoasa ca ea sau poate chiar mai frumoasa Nu ma caracterizeaza invidia sub nici o forma, intotdeauna am gasit si m-am straduit sa gasesc in mine ceva care sa ma faca sa ma simt si eu frumoasa in comparatie cu cei care invidiau acea femeie frumoasa. Si depinde ce se intelege prin frumoasa, o femeie poate fi frumoasa in foarte multe feluri placute femeilor si barbatiilor, nu doar aspectul fizic conteaza. Si nici de admirat n-am stat vreodata sa admir o femeie frumoasa, mi se pare ca asta e treaba barbatilor pt mine timpul e asa de important ca n-am timp nici o secunda sa stau sa studiez o femeie ca apoi sa ajung sa o invidiez.
Admir femeile care au reusit in viata, au o cariera, o familie, o casa si un caine Cred ca m-as plafona rau de tot daca as invidia femeile ' frumoase ', nici daca as fi vreo balenuta de femeie nu le-as invidia, ci mi-as pune toata ambitia sa slabesc cat sa ma simt bine si frumoasa ...ca oricum daca nu ma place cine vreau eu, cineva tot ma place si asta inseamna ca a gasit ceva frumos in/la mine. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ca sa admir o femeie frumoasa, trebuie neaparat sa fie si ingrijita; daca nu e,doar imi pare rau de frumusetea irosita si nepusa in valoare... Invidie nu am simtit niciodata pentru asa ceva. |
|
| petro wrote:
Cand spun invidie, nu ma refer la sensul negativ a acesteia.
Invidia nu are decat conotatie negativa.Oricat ti-ai dori sa pozitivezi un sentiment negativ, el tot negativ ramane. Invidia, ca si mania, ranchiuna, minciuna, nu sunt calitati cu caracter pozitiv, ba dmpotriva, sunt laturi negative ale unei persoane.
Si pot spune cu maxima fermitate:oameni perfecti nu exista.Pt.ca nici perfectiune nu exista.Totul e relativ. |
|
| lucioasa wrote: Nu pot invidia o femeie, din ac motiv din care nu invidiezi un trandafir. Sunt creatzii complexe ale aceleasi Divinitati geniale.
Ce frumos ai spus-o ! |
|
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Invidia? De ce sa-mi incarc sufletul cu energii negative? Ii ocolesc pe cei care au astfel de sentimente. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| lucioasa wrote: petro, stele, fain sujet Invidie nu ai de ce sa simtzi, toate trec, iar frumusetezea se trece prima dintre ele Invidia este un pacat, plus ca submineaza si propriul respect de sine. Eu ma simt frumoasa pt. ca sunt plina de vitalitate, activa, tonica, vesela, indiferent de starea int., pentru familia mea, pentru colegi, sincera, chiar daca deranjeaza, putin ciudata poate...toate astea si altele mai profunde..te fac unica. Daca ai fi fost o data in pragul trecerii dincolo, si a doua oara ti-ai riscat viata ca sa nasti natural un copil, cum e cazul meu, iti spun ca te-ai schimba radical. Nu pot invidia o femeie, din ac motiv din care nu invidiezi un trandafir. Sunt creatzii complexe ale aceleasi Divinitati geniale. Cum bine zise Petro, sunt...splendori naturale
Ce ne asemanam,era sa trec si eu dincolo la nasterea Madalinei. Nu invidiez femeile frumoase,le admir.Femei urate nu exista ,la o privire mai atenta se poate observa,frumusetea interioara,culoarea ochilor,foarte multe aspecte.Am cunoscut o femeie arsa pe fata,avea ochii de un verde incredibil de frumos....nu mai zic de vocea ei frumoasa care iti indica ca ceea ce are pe fata este doar o inchipuire. |
|
| stele_pe_cer wrote:
Invidia nu are decat conotatie negativa.
Profesorul meu de pictura spunea ca de multe ori vedem o gramada de gunoi si spunem: ce lucru urat! Si tot el spunea sa nu privim intotdeauna la suprafata. In tot ce este urat putem vedea frumosul, in orice minciuna putem gasi adevarul. Cum zici:
stele_pe_cer wrote:[...]Totul e relativ.
Cu totii avem parti pozitive si negative. Doar ca nu ni le vedem pe toate. Bine ca exista cei din jur sa ne trezeasca la realitate si sa ne arate cum suntem. Cat despre cei perfecti... ei asa se cred, de ce sa-i dezamagim sa le spunem ca nu e asa ? Fiecare in lumea lui traieste bine |
|
| petro wrote:
In tot ce este urat putem vedea frumosul, in orice minciuna putem gasi adevarul.
Mda...priveste cum este violat un copil si spune si altora unde este FRUMOSUL. Concluzia: nu poti vedea frumosul unde este urat.E drept ca frumosul si uratul sunt relative.Dar rautatea, minciuna, inselaciunea, adulterul, crima, invidia ai altele nu pot avea ceva bun in ele, oricat ne-am screme.Sunt unele atitudini, sentimente, caracteristici care nu pot purta doua etikete antonime.Ori e alba, ori e neagra, indif.ce oki le priveste.Nu e kestiune de nuanta.
Sau: sotul te inseala.Te minte.Gaseste adevarul in minciuna, daca poti.
In limba romana ne putem juca mult si bine cu cuvintele, dar daca skimbam un cuvant e posibil sa skimbam intreg intelesul unei simple propozitii.
petro wrote:Cu totii avem parti pozitive si negative. de ce sa-i dezamagim sa le spunem ca nu e asa ?
Poate pt.ca suntem sinceri.Unii din noi. Sau poate ca ne place sa spunem lucurilor pe nume. Sau poate ca asa e corect.
De ex. mie nu mi-ar conveni ca peste cativa ani, dupa o sedinta cu parintii, Matei sa imi spuna: "vaiii, mami, te-am mintit in privinta unei note...dar stii, de ce sa te dezamagesc aiurea?" In skimb as prefera sa imi spuna: "am luat un 4.Stiu ca nu am invatat si imi pare rau ca te dezamagesc.Promit sa ma indrept." Eu vad o diferenta enorma intre cele doua cazuri.In primul caz copilul este un impertinent si indolent .In al doilea caz recunoaste greseala si promite ca va lua EL singur masuri.Denota maturitate si simt al raspunderii.
In fine, diferente de mentalitate si principii... |
|
|