De ce nu suntem multumiti cu ce avem?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
shirel
Scris: Wednesday, October 26, 2011 1:14 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Sunt super multumita cu ceea ce am singurul lucru care imi lipseste este doar sanatatea mamei mele in rest multumesc lui dumnezeu am tot ce mi-am dorit si tot ce am visat ,fericita sunt alaturi de un sot minunat si iubitor,am copii minunati ,sanatosi si ascultatori ,casa mea ,masina mea ,calatoresc unde vreau eu si in plus am si prieteni alesi si de incredere.Multumesc lui d-zeu pentru tot sunt super multumita !yes yes
Eu niciodata nu ma compar cu altcineva ,nu vreau ce are vecinul ras si nici nu-mi doresc mai mult decat am ,ce mi-ar ajuta acuma cateva milioane la banca alte griji cum sa-i impart mai bine si cum sa nu-i cheltui pe toti deodata !ras alcool
katy_lumika
Scris: Wednesday, October 26, 2011 9:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Si eu de sanatate sunt ingrijorata, mama are osteoporoza, tata hernie de disc, sora mea anevrism cerebral si HPV cu un grad mediu de dezvoltare a cancerului de col uterin, mereu isi face markerele, eu iar trag de pe urma tumorii avute acum 7 ani. Deocamdata toate sunt sub control insa e neplacut sa stai cu teama ca poate tratamentele nu sunt ok.
In rest, am ajuns la concluzia ca daca acum ceva timp imi plangeam de mila ca destinul meu e cel care e si trebuie sa ma conformez acestuia, practic eu mi-am facut destinul, singura cu manuta mea si tot eu pot sa-l refac. Asa ca indiferent cat de multe greutati a trebuit sa intampin apoi, de cate prejudecati m-am lovit si cat de mult m-au durut unele lovituri, trebuie sa fiu fericita pentru ca sa transmit aceasta stare fetelor. Iar acum sunt tare multumita de alegerile facute in ultima perioada iar asta se observa si in comportamentul dudelor mele, sunt mai calme, mai afectuoase, fericite.
Deci sunt multumita cu ce avem, ca suntem impreuna, ca ne petrecem timpul cu folos si ca ne permitem tot felul de chichite care ne fac sa adormim cu zambetul pe buze.
bereea
Scris: Thursday, March 22, 2012 8:06 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Apropo de nemultumire - si ma refer numai la nemultumirea din punt de vedere material- toata viata am auzit de la unul de la altul ca se multumesc cu ce au.Consider ca este total gresit.Neavand aspiratii, teluri stai pe loc, daca nu o iei chiar inapoi.Eu vreau sa am mai mult decat au avut parintii nostri, sa vad mai mult, sa cunosc mai mult.
clalina
Scris: Thursday, March 22, 2012 11:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/25/2010
bereea wrote:
Apropo de nemultumire - si ma refer numai la nemultumirea din punt de vedere material- toata viata am auzit de la unul de la altul ca se multumesc cu ce au.Consider ca este total gresit.Neavand aspiratii, teluri stai pe loc, daca nu o iei chiar inapoi.Eu vreau sa am mai mult decat au avut parintii nostri, sa vad mai mult, sa cunosc mai mult.

subscriu!
zaza_
Scris: Friday, March 23, 2012 6:58 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
bereea wrote:

A vrea mai mult si mai bun in viata nu inseamna ca nu esti multumit de ceea ce ai. Consider ca sunt doua lucruri diferite. Nemultumirile vin de la ego. Cu cat egoul tau este mai puternic, cu atat vei fi mai nemultumit, mai mandru, mai orgolios. Egoul ti-l creaza societatea. Ea iti spune ca daca nu ai ultimul Iphone nu e bine, trebuie sa fii nemultumit, daca nu ai ultimul ragnet de geanta trebuie sa fii nemultumit, daca nu ai nu stiu ce tigaie mirifica, trebuie sa fii nemultumit ...etc. A fii multumit de ceea ce ai nu inseamna ca te-ai oprit din evolutia ta ca om, ci dimpotriva, inveti sa te detasezi, sa nu mai ai atasamente, in special de ordin material, dar la fel de bine pot fi de ordin sufletesc sau spiritual.
La fel si cu suficienta... Mi s-a spus ca atunci cand ai suficient inseamna ca ai putin, ca doar si la scoala, acum, suficient este unu din calificativele proaste. Gresit. Suficient pentru mine inseamna echilibru, pace, pentru ce sa vreau mai mult daca nu am nevoie... de fapt despre asta povestec eu...pupici
verusca
Scris: Friday, March 23, 2012 10:53 PM
Nivel

Inregistrat: 6/11/2010
de acord cu tot ce ai scris Zaza
Paula15Paulik
Scris: Saturday, March 24, 2012 12:29 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
verusca wrote:
de acord cu tot ce ai scris Zaza

Idem!
bereea
Scris: Saturday, March 24, 2012 9:25 AM
Nivel

zaza_ wrote:

A vrea mai mult si mai bun in viata nu inseamna ca nu esti multumit de ceea ce ai. Consider ca sunt doua lucruri diferite. Nemultumirile vin de la ego. Cu cat egoul tau este mai puternic, cu atat vei fi mai nemultumit, mai mandru, mai orgolios. Egoul ti-l creaza societatea. Ea iti spune ca daca nu ai ultimul Iphone nu e bine, trebuie sa fii nemultumit, daca nu ai ultimul ragnet de geanta trebuie sa fii nemultumit, daca nu ai nu stiu ce tigaie mirifica, trebuie sa fii nemultumit ...etc. A fii multumit de ceea ce ai nu inseamna ca te-ai oprit din evolutia ta ca om, ci dimpotriva, inveti sa te detasezi, sa nu mai ai atasamente, in special de ordin material, dar la fel de bine pot fi de ordin sufletesc sau spiritual.
La fel si cu suficienta... Mi s-a spus ca atunci cand ai suficient inseamna ca ai putin, ca doar si la scoala, acum, suficient este unu din calificativele proaste. Gresit. Suficient pentru mine inseamna echilibru, pace, pentru ce sa vreau mai mult daca nu am nevoie... de fapt despre asta povestec eu...pupici

Zaza, nu pot spune ca n-ai dreptate.Doar ca eu nu ma refeream la acest gen de nemultumire.Si e normal sa fim multumitori pentru tot ceea ce avem, dar m-am referit la altceva.De exemplu cumnatul meu spune cam asa " eu sunt un om simplu, ma multumesc cu putin".Nu sunt de acord.Daca parintii lui au o casa cu doua camere si toaleta in gradina si se multumesc cu asta,nu inseamna ca eu trebuie sa fac la fel.Mie imi place sa am teluri de atins in viata, faptul ca-mi doresc sa calatoresc mai mult decat au facut-o parintii mei nu cred ca este gresit si nu inseamna ca traiesc in nemultumire, ci doar ca imi doresc mai mult.Nu stiu daca mi-am exprimat bine ideea
t-mihaela
Scris: Saturday, March 24, 2012 4:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Bereea , unii oameni intr-adevar si sincer se multumesc cu foarte putin si sunt si fericiti pe de-asupra .Si asta nu-i face mai puti valorosi ,nu-s lenesi sau slabi, pur si simplu filosofia lor despre viata e alta.Eu ii admir ,sunt firi optimiste ,vesele ,degaja energii pozitive.Ti-e drag sa stai in preajma lor ca nu se plang niciodata ei mereu au de toate chitara
zaza_
Scris: Saturday, March 24, 2012 7:51 PM
Nivel

Nu suntem toti la fel, nu gandim toti la fel, nu simtim toti la fel. Nevoile oamenilor nu sunt aceleasi. Din cauza asta cumnatul tau e multumit cu ceea ce are. Tu nu ai fi multumita cu ce are el, mi se pare normal. Fiecare are ce-i ingaduie Dumnezeu. Tie iti este ingaduit mai mult, ca atare vrei mai mult. Intelegi?
bereea
Scris: Sunday, March 25, 2012 8:03 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
Bereea , unii oameni intr-adevar si sincer se multumesc cu foarte putin si sunt si fericiti pe de-asupra .Si asta nu-i face mai puti valorosi ,nu-s lenesi sau slabi, pur si simplu filosofia lor despre viata e alta.Eu ii admir ,sunt firi optimiste ,vesele ,degaja energii pozitive.Ti-e drag sa stai in preajma lor ca nu se plang niciodata ei mereu au de toate chitara

dar cine a zis ca ar fi puturosi sau slabi?
bereea
Scris: Sunday, March 25, 2012 8:05 PM
Nivel

zaza_ wrote:
Nu suntem toti la fel, nu gandim toti la fel, nu simtim toti la fel. Nevoile oamenilor nu sunt aceleasi. Din cauza asta cumnatul tau e multumit cu ceea ce are. Tu nu ai fi multumita cu ce are el, mi se pare normal. Fiecare are ce-i ingaduie Dumnezeu. Tie iti este ingaduit mai mult, ca atare vrei mai mult. Intelegi?

daca ar fi multumit cu ce are nu s-ar inverzi cand imi schimb masina sau cand am posibiliatatea unui concediu, etc.dar asta-i alta poveste si deviez de la subiect.
Se pare ca nu am reusit sa ma explic in ceea ce am vrut sa spun pentru ca vad ca se intelege gresit.Mea culpa.
zaza_
Scris: Sunday, March 25, 2012 8:51 PM
Nivel

Atunci, daca el nu e multumit cu ce are, este problema lui. Si asta e, nu trebuie sa-ti bati tu capul cu nemultumirile altora...
computerlove
Nu te supara daca nu am inteles ce ai vrut sa spui, noi am atins alte fatete ale subiectului, tot e ceva, nu?
bereea
Scris: Sunday, March 25, 2012 8:55 PM
Nivel

Desigur...si nu ma supar...e vina mea ca nu sunt destul de coerentacomputerlove
shirel
Scris: Sunday, March 25, 2012 10:54 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
bereea wrote:
Desigur...si nu ma supar...e vina mea ca nu sunt destul de coerentacomputerlove

Nu draga mea, eu una am inteles exact la ce te-ai referit si crede-ma ca nu cred ca exista om pe planeta asta sa nu-si doreasca ceva pentru el nu i-as spune nemultumire sau ego care-si doreste tot mai mult ci fiecare dintre noi ne dorim sa avem cat mai multe ,sa stim cat mai mult si sa ne dorim mereu cate ceva si asta fara nici o legatura de cate avem sau de ce are vecinul.Si eu am de toate ,pe bune nu-mi lipseste absolut nimic dar imi place sa-mi cumpar o haina frumoasa cu toate ca am dulapul plin si asta nu fiindca sunt innebunita ca nu am cu ce ma imbraca ci fiindca haina respectiva mi-a placut si daca imi place ceva imi face o nespusa bucurie sa-mi cumpar .Asta la fel se intampla cu orice imi doresc sa vad un film bun,sa citesc o carte buna sa cunosc un om interesant ca fara toate acestea cred ca nu as simpti ca profit din plin de viatza pe acest pamant.Deci Bereea tu ai dreptate in ceea ce spui, parinti nostri cred ca erau asa de obisnuiti sa sufere ,sa simpte lipsa lucrurilor necesare de asta se multumeau cu nimic .Nu-i judec asa a fost stilul de viatza pe atunci si perioadele grele prin care au trecut.
Eu una AM SPUS CA IMI DORESC numai sanatate atat cat pentru mine cat si pentru toti membri familiei mele fiindca este cea mai importanta in viatza daca sunt sanatoasa pot munci ,si-mi pot implini toate visurile atat ale mele cat si ale celor din jur.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.