Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/11/2007 Mesaje: 818
| Era o poveste: un copil isi doreste sa ajunga adolescent, un adolescent vrea sa fie matur, maturul e obosit si stresat si vrea sa ajunga pensionar si pensionarul ar vrea sa fie din nou copil. Asta e cel mai dureros exemplu.
Am alte exemple, de zi cu zi. Cei care au program de la ora 7, se plang ca e prea devreme, dar daca ar trebui sa lucreze de la 9 la 18, se plang ca au pierdut toata ziua.
Toti cei de la tara vor sa se mute la oras (idea de a locui la bloc ii incanta pe toti!), cei de la oras s-ar muta in Capitala, iar cei din Capitala, la tara.
Pentru cei din urma, tara se traduce prin vila undeva in jurul Bucurestiului, eventual langa un lac si o padure, cu piscina in curte, sauna si jacuzzi!
Dar sa revin la intrebarea initiala: de ce ne dorim intotdeauna altceva?
E firea umana vesnic in cautarea urmatorului pas? E legea normala a rotatiei, in sensul ca fiecare lucru lasa un gol in urma si altceva trebuie sa-l umple?
Altfel insa, daca nu am tinti catre altceva, care ar mai fi scopul existentei fiecarui individ? Nemultumirea asta inseamna evolutie?
Am citit mesajele din sticla cu doamne care se gaseau intr-o relatie nefericita si cereau un sfat. Sfaturile erau impartite: te desparti, respectiv ramai in relatie pentru ca nu esti singura. Sunt convinsa ca fiecare a dat un sfat in functie de starea in care isi dorea sa ajunga, pentru ca stim teoria toate!
Intrebarea mea de astazi este insa: nu cumva cautam un motiv de nemultumire ca sa putem evolua? Sursa:www.121.ro |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| surprinzator, eu sunt multumita cu ce am, deci n-as putea raspunde la intrebare.niciodata n-am fost legata de material, mi-e indiferent ca stau la bloc,la casa sau in rulotaCand mor nu duc nimic dincolo. Detest persoanele care ma apreciaza sau nu in functie de ceea ce am.Persoanele care chiar conteaza pt mine ma apreciaza pt ceea ce sunt.iar aici mai am un piculet de lucru |
|
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| se zice k fericirea omului depinde de abilitatile sale de a fi multumim de ceea ce are...
felicitari codruta, pt. felul in care gandesti
si noi suntem cam "prin zona", evident sunt cateva lucruri pe care mi le doresc, dar sa zic k sunt nemultumita de viata mea - no way , cam tot ce mi-am dorit deja am, restul - se va indeplini in curand ...
"nemultumitului i se ia totul" |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si eu sunt fericita cu ceea ce am. O familie! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/11/2007 Mesaje: 818
| Si eu sunt fericita cu ceea ce am si cu viata mea dar articolul se referea si la nemultumirile alea mici,de zi cu zi... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si eu sunt fericita cu ce am : O familie frumoasa si sanatoasa , un acoperis deasupra capului, am ce pune pe masa si cu ce rasfata Fata ! Insa cred ca e in natura noastra sa evoluam, sa ne dorim mai mult , sa .... crestem. Nu inseamna ca te nemultumeste ceea ce ai . Doar ca iti doresti .... mai mult , mai bine .....
Daca e loc de mai bine , de ce nu ? |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Suntem nemultumiti pentru ca am uitat cum era cand nu aveam nimic.Insa daca ramnanem pe ideea asta riscam sa nu mai dam un pas inainte si sa ramanem la carul cu boi.E firesc sa vrei mai mult ,societatea iti cere asta.Lucruri care altadata erau inutile acum sunt indispensabile .Important e sa sa vrei mai mult apreciind ceea ce deja ai .
In cazul meu eu as vrea mai mult un babyphon cu doua difuzoare |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| La mine in dormitor se ara, se treiera, se sparge cu pickhammerul..toate in acelasi timp ... asa ca ma intreb si eu de ce suntem nemultumiti ... nu ca ar avea vreo legatura cu declaratia anterioara
Cica exista o piramida a nevoilor umane, al carei nivel de baza e format din trebuinte elementare: de hrana, de somn, de sex, etc...odata satisfacute aceste nevoi, apare un nivel superior, al nevoilor legate de securitate, siguranta, apoi altul, referitor la nevoia de afiliere, familie, si inca unul care se refera la stima de sine, realizari, autoconfirmare si confirmare, respect din partea celorlalti, nevoia de feedback poztiv si sus de tot stau nevoile cognitive si estetice...care cred ca iau forme diverse intr-o societate care ofera modalitati de satisfacere a nevoilor chiar inainte de a exista o nevoie in acest sens. Evolutie? hmmmm..uneori o resimtim chiar ca pe o ingradire a libertatii personale. |
|
Inregistrat: 11/2/2007 Mesaje: 2320
| Mada |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| ideea articolului a expus-o Mada. cum nu se poate mai bine Eu una am ceva obiectii la unele paragrafe Logica mea deductiva ... "unii" ... "toti" In fine, oricum nu are legatura cu ideea articolului, dar ma "seaca" o anume idee ce se transmite subliminal, poate chiar inconstient |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Eu nu stiu daca pot spune ca sunt nemultumita de ceva, in afara de faptul ca nu imi ajunge timpul
In rest, e normal zic eu sa iti doresti mereu altceva, sa aspiri la ceva iar atunci cand ai reusit sa atingi scopul propus sa iti propui alte lucruri. Fiecare are un tel in viata si are anumite chestii pe care si le doreste.
Uite un exemplu, care tine de partea materiala. Am avut un apartament de 2 camere, de care ne-am bucurat mult timp si eram fericiti ca avem o casa cand atatia oameni nu au o casa a lor si stau cu chirie. A sosit Alice si casa a inceput sa devina neincapatoare, asa ca am aspirat ca o casa mai mare. Am reusit sa ne mutam intr-un apartament de 4 camere, pe care am reusit sa ni-l si amenajam pe placul nostru, numai ca acum ... a aparut si Andrei si desi avem inca loc in casa, pentru ca 2 camere sunt ale copiilor, unul e dormitorul nostru si una sufragerie / birou, totusi nu mai e asa cum o vazusem initial si parca nu mai e chiar asa incapatoare. Acum aspir la o casa pe pamant, cu 4 dormitoare (pentru 3 copii + al nostru), un living mare (de vreo 25-30 mp), 2 bai (una a noastra si una a copiilor), bucatarie, terasa, curte ... Mai avem de asteptat destul, dar este next step daca ne ajuta si Cel de Sus. Asta nu inseamna ca mor daca mai stau aici. Nu, solutii de amenajare exista si daca apare bb3, deci nu inseamna ca sunt nemultumita, doar ca imi doresc sa pot trece si la urmatorul nivel
Aaa, si pe parte fizica, niciodata nu mi-am dorit sa ma ingras, dar totusi s-a intamplat, si invers, imi doresc sa slabesc si totusi nu reusesc. Asta da, ma nemultumeste, dar se pare ca inca nu suficient de mult ca sa ma si mobilizez sa slabesc .
Restul, cred ca tine de mofturi. Cand eram bruneta si vedeam o blonda frumoasa pe strada brusc imi venea sa ma vopsesc si eu blonda si invers. Noroc ca de ceva timp mi-au trecut valurile astea din cap si am optat pentru culoarea mea naturala, nu m-am mai vopsit de mult timp. La fel si cu parul, acum il taiam, acum il lasam lung. Cred ca exista in permanenta o nevoie de schimbare pana reusesti sa te descoperi asa cum esti si cum ai vrea sa fii. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Mai fetelor, eu cred ca e in firea omului sa fie vesnic nemultumit. Daca e bolnav, isi doreste sanatate; dupa ce e sanatos, vrea bani, sa o duca mai bine; dupa ce mananca vrea sex, dupa sex o tigara si apoi o tot tine asa... Si stiti cum se zice: o duc bine, dar parca mereu e loc de mai bine.
Adriana, am citit acum ce ai scris...Ca si tine, nu cred ca e vorba chiar de nemultumire, ci de ... completare a ceea ce are omul in prezent. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Kiki wrote:Mai fetelor, eu cred ca e in firea omului sa fie vesnic nemultumit. Daca e bolnav, isi doreste sanatate; dupa ce e sanatos, vrea bani, sa o duca mai bine; dupa ce mananca vrea sex, dupa sex o tigara si apoi o tot tine asa... Si stiti cum se zice: o duc bine, dar parca mereu e loc de mai bine. Adriana, am citit acum ce ai scris...Ca si tine, nu cred ca e vorba chiar de nemultumire, ci de ... completare a ceea ce are omul in prezent.
Hai mai Kiki, chiar asa? Sex dupa ce mananci? Pai mai poti sa te misti? Sau asta e in loc de 1 ora la sala
Glumeam.
Da, asa zic eu, ca de fapt nu sunt nemultumiri, cel putin nu la mine, sunt doar aspiratii. Singura nemultumire este lipsa timpului. In rest, pot sa traiesc foarte bine si cu 8 mil si cu 60mil, stiu sa ma intind cat imi e plapuma si sa ma bucur si de o raza de soare si de o floare primita in dar si de un zambet de copil (mai ales de zambetul copilului)... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Da, pai cica sexul consuma cele mai multe calorii
Na, normal ca mai si glumim. Fara aspiratii cred ca nu s-ar putea trai. Macar aspiri sa vina ziua de maine si tot e ceva. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| AdrianaC wrote:
In rest, pot sa traiesc foarte bine si cu 8 mil si cu 60mil, stiu sa ma intind cat imi e plapuma si sa ma bucur si de o raza de soare si de o floare primita in dar si de un zambet de copil (mai ales de zambetul copilului)...
Se numeste adaptare si face foarte bine la psihic
Kiki wrote:Daca e bolnav, isi doreste sanatate; dupa ce e sanatos, vrea bani, sa o duca mai bine; dupa ce mananca vrea sex, dupa sex o tigara si apoi o tot tine asa...
Dar e si firesc, nu?
Una peste alta, toate-s bune pana cand incepi sa ofensezi pe altii cu nevoile tale, deoarece, desi unii ar putea zice ca e o gandire comunista, nu pot sa nu ma oftic daca anumiti indivizi, si nu dau niciun nume, au mai mult decat ar putea folosi in 10 vieti, cand altii mor de foame. |
|
|