|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Ca sa raspund la intrebarea "De ce este copilul meu supraponderal" - pentru ca mananca mult, prost, haotic, asta daca nu-s tulburari endocrine. O spun din proprie experienta cu fii-mea. A mancat toata iarna muuuult, orice, oricand, necontrolat - ca si mine. Amandoua am luat masuri. Am scos painea, dulciurile cumparate, masa de seara am mutat-o la 17, in loc de 20. Acum are 144 cm si 37 kg (vrem maxim 35 kg.).
Conteaza si factorul genetic, sigur ca da, insa sunt si exceptii - mama a fost si este o grasana, burtoasa; eu nu, insa am si grija sa nu-i seman. Prietenii nostri, 2 grasani, au 2 slabaturi de fete.
Iar colega Deei, clasa a III-a, este... sa nu zic de 2 ori cat mine, sa nu fiu nesimtita, insa e grasana bine, dar in fiecare dimineata o vad cu bunica la chiosc luandu-si cornuri, chipsuri, etc...
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| cand Andrei al meu era de varsta lui Alice avea probleme cu greutatea pentru ca avea posibilitatea sa-si cumpere si sa consume ceea ce ii era interzis pana atunci. la asta se mai adauga si calitatea alimentelor in general. nu faptul ca sunt stropite cu insecticid fructele sau animalele sunt hranite cu nu stiu ce cereale ci faptul ca animalele din crescatorii sunt injectate cu hormoni de crestere si plantele com la fel. da tot metabolismul peste cap, de aici pubertatea precoce si dereglarile hormonale. pe langa faptul ca era usor supraponderal ii mai cresteau si sanii asemeni fetelor de varsta lui.
acum primeste mancare procesata industrial destul de rar. dar daca ii e pofta de un Mc sau KFC nu-i mai interzic, atat timp cat nu devine obisnuinta. acum are cam aceeasi greutate ca la 13 ani, dar are 20 si de cm in plus.
la polul opus e sora-sa care la 9 ani are 22 kg. daca ar manca la micul dejun tot ce enumera Kali as fi super multumita, dar ea daca abia o zi intreaga mananca atat.
da ... alimentatia este influentata de media si e un factor determinant in socializare. tocmai de accea nu le trebuie definitiv interzis, ei tot vor avea tendinta sa fie conformi cu grupul, e cool sa rontai un Lays si nu un mar. trebuie gasit un echilibru. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| si eu supraveghez strict ce mananca copila cu atat mai mult cu cat tatal ei e supra ponderal. multa lume se uita urat la mine ....ca dau copilului mancare putina ....nu-mi pasa. de o vreme am scos mezelurile din meniul ei si al meu ....mancam poate de 1-2 ori pe saptamana sunca iar ea nu primeste sucuri din comert doar ocazional cand mergem pe undeva. la 4 ani jumate are 110 cm si 18 kg |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Noi am scos mezelurile de mult, sucuri din comert niciodata, apa e mult mai buna, nu roade bomboane, cateodata vrea ciocolata fondente 90% cacao, patatine foarte rar, etc. Ale are 1.50 cm si 36 kg. Ma minunez cand vad niste copii anormal de grasi , cu niste burti uriase si parintii continua sa le dea scarbosenii de mancat. |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| bereea wrote:Noi am scos mezelurile de mult, sucuri din comert niciodata, apa e mult mai buna, nu roade bomboane, cateodata vrea ciocolata fondente 90% cacao, patatine foarte rar, etc. Ale are 1.50 cm si 36 kg. Ma minunez cand vad niste copii anormal de grasi , cu niste burti uriase si parintii continua sa le dea scarbosenii de mancat.
Si noi stam bine ... am cantarit-o si masurat-o ... 1,37 m si 30 kg la 8 ani si 1/2 . |
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Noi nu avem probleme cu greutatea, mezelurile nu intra in meniul nostru (foarte rar mananca 1 sandwich), la fel si branza procesata sau cascaval, mananca doar un singur fel de mancare la o masa, dar de cand la scoala au deschis un chiosc cu covrigi calzi si gogosi s-a cam rotunjit. Are 1.32 m si 31 kg. Asa ca m-am suparat pe mamaie si i-am interzis sa-i mai cumpere in fiecare zi covrig sau gogoasa dupa scoala, sa le inlocuiasca cu fructe. Andra manca de mica fructe multe si diverse ca si soi. Suc bea rar (doar tedi), si nu ca ii interzic eu, ci pentru ca nu ii place, la fel e si cu dulciurile, rar manaca ciocolata sau prajitura. Iar cand vrea sa rontaie intre mese are nuci, seminte, migdale.
|

| Adriana, ce mai face Alice? Cum mai merge cu dieta? |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Alice merge foarte bine cu regimul...
Din data de 19.05.2014 de cand a inceput sa tina regim, a slabit de la 72.7 kg cat avea (la 1.62 inaltime) la 68 kg azi, deci 4.7 kg intr-o luna.
S-a obisnuit si are grija singura ce mananca, a inceput sa manance micul dejun aproape in fiecare zi, apoi un fruct la scoala si 1 sandwich, la pranz salata sau pui la gratar, pe la 16:00 mananca un iaurt sau o branzica de casa si seara ceva usor (chefir / sana / iaurt / 1 sandwich). |

| Felicitari! |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Bravo Alice!!Ce ma bucur ptr ea ,asa invatza sa-si cunoasca bine organismul si va stii si pe parcurs unde si cum poate sa se abtina sau sa aleaga exact ce alimentatie are voie si-i se potriveste!! Continua tot asa!! |

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Felicitari, Alice!! |

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bravo Alice ! Sa nu te lasi ! Sanatoasa si activa ! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Felicitari, Alice A dat super bine jos, peste 4 kg./luna, eu n-am reusit decat 2-3 kg./luna. Multa bafta in continuare!!
|

Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| AdrianaC wrote:Alice merge foarte bine cu regimul...
Din data de 19.05.2014 de cand a inceput sa tina regim, a slabit de la 72.7 kg cat avea (la 1.62 inaltime) la 68 kg azi, deci 4.7 kg intr-o luna.
S-a obisnuit si are grija singura ce mananca, a inceput sa manance micul dejun aproape in fiecare zi, apoi un fruct la scoala si 1 sandwich, la pranz salata sau pui la gratar, pe la 16:00 mananca un iaurt sau o branzica de casa si seara ceva usor (chefir / sana / iaurt / 1 sandwich).
Stiu ca poate e mult de atunci de la regimul lui dar ma poti ajuta cu ceva indicatii si pe mine . Incercam sa tinem regimul , dar ne este foarte greu sa ne obisnuim cu noul regim. Ce as putea sa ii mai dau de mancare la cina cu slab nr de calorii dar sa fie si satos. Ciorbele au multe calorii la amiaza?
|
|

| Cred ca depunde din ce faci ciorba si daca o mananca cu paine. Incearca sa-i scoti pe cat posibil dulciurild, salamurile , combinatiile gen proteine /carboidrati. Carnea se combina doar cu verdura. Carboidratii nu se combina decat cu legume. Daca mananca paine incearca sa-i dai paine integrala sau neagra. ( nu ca are mai putine calorii dar e mai sanatoasa) .Fructele nu se mananca imediat dupa mada , ci dupa cca 2 ore. Sport, miscare in aer liber. |
|
|