De ce au bebei intoleranta la lactoza/proteina din laptele de vaca? Care sunt remediile?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
cameliamaria
Scris: Monday, August 2, 2010 1:57 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Am o prietena cu o fetita care are intoleranta la lactoza. Am vazut nu putine postari pe forumuri referitoare la aceasta problema la bebelusi.

Cum se manifesta aceasta intoleranta?

Care sunt semnele clinice inainte de diagnostic?Cum realizeaza mama ca bebelusul ei are aceasta afectiune?

Cum se trateaza? Ce remedii sunt?
abiand
Scris: Monday, August 2, 2010 2:23 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Intoleranta la lactoza rezulta dintr-un deficit al enzimei denumite lactaza, produsa in mod fiziologic de celulele care captusesc intestinul subtire.

Lactaza digera zaharurile din lapte, reducandu-le la forme mai simple care pot fi absorbite de la nivelul tubului digestiv in sange. Cand nu este o suficienta cantitate de lactaza pentru a digera cantitatea de lactoza consumata, rezultatele pot fi suparatoare, desi, in general, lipsite de pericol.

Katrina
Scris: Monday, August 2, 2010 3:14 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/9/2010
Intoleranta la lactoza poate fi :congenitala, secundara sau primara.
In cazul intolerantei congenitale semnele se vad dupa primele mese de lapte.
Intoleranta secundara apare in urma unor afectiuni gastrointestinale severe(Boala diareica acuta,Gastroenterocolita infectioasa,Giardiaza,Ascaridiaza,Enterita de iradiere s.a.)
Intoleranta primara se dezvolta in timpul copilarie si persista in viata de adult.De fapt este partial intoleranta deoarece intestinul secreta lactaza dar in cant.insuficiente pentru o buna digestie.
Simptomele in toate cazurile sunt aceleasi dar diferite ca severitate de la o pers. la alta:diaree(uneori se vad in scaun resturi de lapte precipitat nedigerat), greata(insotita sau nu de varsaturi),dureri abdominale,flatulenta,zgomote hidro-aerice intestinale. Simptomele apar la 30 min. pana la 2 ore dupa masa.

Ca tratament,in primul rand se suprima laptele si se vor evita produsele care contin lapte si produse derivate din lapte,acestea fiind inlocuite cu produse ce nu contin lactoza ,administrarea suplimentara de calciu si vitamina D sub atenta supraveghere a medicului pediatru.

E bine de stiut faptul ca un bebelus corect tratat pentru afectiunea care a dus la intoleranta si evitarea recidivelor acesteia ,bineinteles si urmarea corecta a dietei intolerantei la lactoza dupa varsta de 1-2 ani are foarte mari sanse sa se recupereze si sa consume orice fel de produse lactate.

Multa sanatate fetitei ,si multa putere mamei in urmarea dietei!
alexandrabogdan
Scris: Monday, August 2, 2010 9:35 PM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
noi avem intoleranta la proteina din laptele de vaca. s-a manifestat prin colici f puternice, dermatita atopica , plans de neconsolat, agitatie. dr pediatru punand cap la cap toate simptomele a dedus ca e intoleranta la proteina. si pana la ora asta desi avem aproape 7 luni consumam Aptamil pepti care e un lapte tratament. speram sa treaca. am facut analize, anticorpi specifici pt laptele de vaca si cazeina, dar i-am facut cam degeaba pt ca consumand lapte fara asa ceva normal ca au iesit negativi. piatra de incercare va fi branzica. dar mai asteptam vreo luna-doua.
ingerash
Scris: Thursday, February 16, 2012 8:20 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Si David are intolerantauff
alexandrabogdan
Scris: Friday, February 17, 2012 7:09 AM
Nivel

Inregistrat: 4/17/2008
ingerash wrote:
Si David are intolerantauff

la lactoza sau la proteina?
pana la 2 ani se rezolva in majoritatea cazurilor. noi am scapatdance
ingerash
Scris: Friday, February 17, 2012 7:22 AM
Nivel

La lactoza!Ma bucur pentru voi!!!computerlove
mamiemi
Scris: Friday, February 17, 2012 8:45 AM
Nivel

Inregistrat: 2/3/2008
ce rau imi pare! Dar tu ii dai san, nu? Si la acesta are probleme?
Ana_P
Scris: Friday, February 17, 2012 9:06 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/8/2012
Exista niste teorii care spun ca este normala intoleranta la lactoza. De fapt, toti oamenii o au intr-o masura mai mare sau mai mica, si se accentuaza cu vasta. Exista de exemplu un regim de slabit, numit Paleo (de la Paleolitic) unde se emit niste teorii, cum ca nu suntem facuti sa asimilam lactate si cereale, alimente pe care omul din Paleolitic nu avea cum sa le consume. Si cum pentru fixarea/modificarea unei gene noi trebuie cateva suet de mii de ani, inseamna ca inca nu suntem adaptati complet pentru a consuma aceste alimente. Evolutia se intampla incepand de la 100.000 de ani in sus. Agricultura avem de vreo 10.000. Pe acelasi rationament se poate explica si intoleranta la glucoza.

Mai multe despre Paleo puteti citi aici.
ingerash
Scris: Friday, February 17, 2012 11:01 AM
Nivel

mamiemi wrote:
ce rau imi pare! Dar tu ii dai san, nu? Si la acesta are probleme?

Da face intoleranta cand eu mananc lactate sau beau lapte,face scaunul verde cu mucus,crampe in burtica,tipa de durere,cand sa intamplat prima oara am fugit la doctor cu el si mi-a spus ca este intoleranta la lactoza si sa evit sa mananc lactate,3 saptamani nu am mai mancat nimic cu lapte(si imi era tare pofta)apoi am incercat din nou putina branza la indicatia medicului si sa intamplat din nou...interesant este ca daca beau lapte de soia(cu urmarile de rigoare pe pielea mea,am alergie la soia) sau mananc branza de capra nu face intoleranta.Intoleranta asta am avut-o si eu si imi dadeau lapte de capra cat eram mica,dar pe la 3 ani mi-a trecut.David se pare ca ma mosteneste.
bulinutza
Scris: Friday, February 17, 2012 2:56 PM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
ingerash wrote:

Da face intoleranta cand eu mananc lactate sau beau lapte,face scaunul verde cu mucus,crampe in burtica,tipa de durere,cand sa intamplat prima oara am fugit la doctor cu el si mi-a spus ca este intoleranta la lactoza si sa evit sa mananc lactate,3 saptamani nu am mai mancat nimic cu lapte(si imi era tare pofta)apoi am incercat din nou putina branza la indicatia medicului si sa intamplat din nou...interesant este ca daca beau lapte de soia(cu urmarile de rigoare pe pielea mea,am alergie la soia) sau mananc branza de capra nu face intoleranta.Intoleranta asta am avut-o si eu si imi dadeau lapte de capra cat eram mica,dar pe la 3 ani mi-a trecut.David se pare ca ma mosteneste.

Oofff..mai...N-am stiut ca si voi aveti probleme...

Si noi se pare ca suntem intr-o faza nedepistata inca sigur de intoleranta...Nici nu mai stiu ce sa cred...uff

Totul a inceput cu colicile Amaliei si cu scaunele diareice pe care le are de la nastere...

Am schimbat 3 tipuri de lapte, pana acum ( NAN, HUMANA, APTAMIL)...apoi am incercat APTAMILUL fara LACTOZA si acum suntem pe APTAMIL PEPTI (fara PROTEINA).

Nu stiu daca sunt doar colici sau e altceva si nimeni n-a reusit sa ma lamureasca pana acum.
Simtomele noastre sunt: colici puternice (aprox 1-2 ore/zi), diaree, flatulenta si eructatii. Nu avem dermatita atopica, nu avem varsaturi si luam foarte bine in greutate...

Eu totusi inclin sa cred ca nu are nimic copilul...doar niste colici mai puternice...uff uff uff
ingerash
Scris: Friday, February 17, 2012 3:24 PM
Nivel

bulinutza,daca a depasit 5 scaune/zi este un semn de intoleranta,normal un copil alaptat la san are acest numar de scaune,un copil alimentat la sticluta 1 scaun/zi maxim 2.

Pentru scaune moi/diaree sau constipatie este indicat Aptamil Comfort(David asa ceva a servit pana ia trecut intoleranta si colicii de rigoare)si se poate consuma pana la 12 luni.
Eu nu am lapte suficient pentru el si ii dau completare Aptamil Comfort sau Aptamil Pepti 1.
Si David ia bine in greutate a depasit 6 kg.

Multa sanatate Amaliei si pofta la laptic fara nici o neplacere.computerlove
bulinutza
Scris: Friday, February 17, 2012 4:55 PM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
ingerash wrote:
bulinutza,daca a depasit 5 scaune/zi este un semn de intoleranta,normal un copil alaptat la san are acest numar de scaune,un copil alimentat la sticluta 1 scaun/zi maxim 2.

Pentru scaune moi/diaree sau constipatie este indicat Aptamil Comfort(David asa ceva a servit pana ia trecut intoleranta si colicii de rigoare)si se poate consuma pana la 12 luni.
Eu nu am lapte suficient pentru el si ii dau completare Aptamil Comfort sau Aptamil Pepti 1.
Si David ia bine in greutate a depasit 6 kg.

Multa sanatate Amaliei si pofta la laptic fara nici o neplacere.computerlove

Nu avem decat 1-2 scaune /zi dar moi, uneori apa chioara...uff Nu stiu ce sa cred...uff
ingerash
Scris: Friday, February 17, 2012 5:02 PM
Nivel

bulinutza wrote:

Nu avem decat 1-2 scaune /zi dar moi, uneori apa chioara...uff Nu stiu ce sa cred...uff

Sa nu fie de la dintisori,febra face?Manuta in gurita o baga?Saliveaza ?Intreaba si doctorita de familie.
Davidutzu deja are gingia de jos putin umflata si se vad doua liniute albe.
Petronella
Scris: Sunday, December 30, 2012 8:48 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/14/2010
Mie moasa mi-a spus ca daca un bebelus este alergic la lactoza,este recomandat sa i se dea lapte de soia. Eu i-am dat fetitei mele,dar nu din cauza ca este alergica , ci doar ca nu accepta nici un altfel de lapte formula.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.