De cati bani avem nevoie lunar pentru bebelus?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Wednesday, October 11, 2006 12:00 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Roxanel, poate acolo hainele de la SH sunt mai de calitate ca aici. La SH am inteles ca sunt vai mama lor hainele. Eu personal nu am vazut, ca nu am intrat in SH, dar asa mi-au spus cateva prietene. Nu stiu daca asa e si in realitate sau m-au pacalit.
Maria & Mario
Scris: Wednesday, October 11, 2006 1:14 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Nu are nimik in comun SH din Romania cu ce e aici. Imaginati-va ca primiti cadou un lucru de doua ori, sau ca ti-ai renovat casa si redecorezi sau ca hainutzele au ramas mici si nu au apucat sa le poarte. Etc. Sunt de foarte buna calitate , multe cu eticheta sau daca sunt purtate arata impecabil. De la mobila la electrocasnice. Nici eu pana nu am venit aici nu intelesesem ce si cum. Sunt targuri car boot , dupa care se face si emisiune zilnik pe BBC 1. E super. Gasesti si antichitati rezonabile la pret de care nu te poti apropia intr-un magazin de specialitate. E traditie aici duminica sa mergi la plimbare in targ. yes

Ex: eu i-am luat Mariei puiul Twity din desene animate si pe Pyggy din Winny the pooh cu eticheta , la inaltimea de 80 cm cu o lira each. ( 50.000)

Scuze, sunt off topic !
evelina27m
Scris: Wednesday, October 11, 2006 3:25 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/22/2006
Vin si eu cu cheltuielile noastre lunare:
- lapte praf 5 cutii x 400.000 = 2.000.000 lei
- pampers 2 baxuri de 90 buc. x 580.000 = 1.160.000 lei
- servetele umede 3 pachete (folosim Happy la oferta in en-gros) 150.000 lei
- ceai aproximativ 3 cutii Baby Drink/12 pliculete x 90.000 = 270.000 lei
- fructe si legume pentru supa 300.000/saptamana x 4 = 1.200.000 lei (ce ramane de la fetita papa Marian, ca si el pofteste).

Total lunar 4.780.000 lei fara hainute, jucarii si produse alimentare gata preparate din comert.
Alocatia fetitei acopera toate cheltuielile, iar din salariul de 7.000.000 + bonuri de masa al sotului meu traim regeste! angry
AdrianaC
Scris: Wednesday, December 13, 2006 10:18 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cum mai stati cu cheltuielile pentru copii, pe masura ce s-au mai marit? Cheltuiti mai mult, mai putin? Pe ce se mai duc acum banii?
Kiki
Scris: Wednesday, December 13, 2006 10:42 AM
Nivel

S-au micsorat. Lunar nu se duc decat pe Pampers, servetele umede si lapte.
in rest, mananca ce mancam si noi, deci este mai usor.
Haine, se ocupa buni de treaba asta. Oricum, chiar daca m-as ocupa eu, nu i-as luna chiar lunar, decat atunci cand ar avea nevoie. Creste prea repede ca sa ii umplu sifonierul de haine.
ira_tgr
Scris: Wednesday, December 13, 2006 10:47 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2007
nici macar nu vreau sa numar cati bani se duc lunar pe capsu', sunt sigura k o sa ma sperii rau de tot....

P.S. acu sincer, ma credeti k ultima data cand mi-am luat ceva, a fost in iulie, adik o pereche de blugi? bine am dat 3 mln pe ei, dar... isi merita banii, k ii port zi de zi si tot arata bine...

in rest, prefer sa aibe capsu' si sa nu duca lipsa de nimic... angel pupici love
Kiki
Scris: Wednesday, December 13, 2006 10:55 AM
Nivel

ira_tgr wrote:
...
in rest, prefer sa aibe capsu' si sa nu duca lipsa de nimic... angel pupici love

Cred ca nu e mama pe lumea asta care sa nu gandeasca asa. dance
Roxanel
Scris: Wednesday, December 13, 2006 10:56 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Cred ca s-au mai micsorat. Servetele umede folosesc mai putin si mai mult apa chioara ca nu ne mai iritam. Servetele umede doar in voiaj.

Jucariile pentru copilasi mai mari sunt mai ieftine, deci si aici s-au mai redus. Laptele praf pentru bb peste 6 luni e mai ieftin deci si aici economisim cativa banuti.

Haine la fel. Acum folosim pentru grupa de varsta 6-12 luni. Fata de inainte 1-3 luni, 3-6 luni etc. Deci la 3 luni trebuia sa ii iau altele. Acum doar la 6 luni.
Cris Rusu
Scris: Wednesday, December 13, 2006 11:03 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2006
toanerele toanerele
Nu mai zic nimic... Ati spus voi tot! Pai, un set de tetine e in jur de 100.000-150.000 lei, asa ca la 2-3 luni, schimbarea...
Canute, farfuriute, castronele... Si nu numai... Noi avem inca norocul ca nu cumparam lapticul... Suntem 100 % compatibile cu Bebelacul primariei... Cereale nu prea mai avem voie (de, categoria grea...) In rest, iaurturi, banane, Tedi, mere, si restul mancarii care e separata de noi... Ce e la comun, nu mai conteaza... Ma uitam la un moment dat ca matusa mea i-a cumparat un compleu de toamna, cu o gecuta subtirica, dar de fas si un pantalon dublat, tot de fas, si a dat 1.800.000 lei... fool fool banghead banghead
Si noua ne ajunge alocatia, si tot asa, ne si ramane, de strangem la banca in fiecare luna... datorii...dance dance
kali
Scris: Wednesday, December 13, 2006 12:07 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Cred ca si la noi s-au micsorat. La fel ca si Roxanel nu mai folosesc servetele umede decat in deplasare, numarul pampersilor folositi intr-o zi s-a micsorat de cand facem la olita, am trecut cu succes pe Nestle Junior care e mai ieftin decat Humana, iar hainute cred ca e cazul sa i le cumpar tot o data/6 luni de acum inainte... incepe sa manance din mancarea noastra... si cam atat.confeti
crista
Scris: Wednesday, January 31, 2007 12:56 AM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
si ce sa mai ziceam acum de alocatie, cand cu toate calculele care le-au facut si parlamentarii astia am ramas si fara aia 240.000...uff

Code:
taki
Scris: Wednesday, January 31, 2007 2:21 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Nu mai cheltuim asa mult si ce cheltuim inseamna ca dam pe jucarii.
delfinasa
Scris: Wednesday, January 31, 2007 2:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Intr-adevar, fata de primele 6 luni dupa nastere, cheltuielile cu fetita ni s-au micsorat...acum folosim mult mai putine scutece/zi, ca face la oli si cam la 2-3 luni ne aprovizionam cu un bax de pampersi; servetele nu mai folosesc decat in deplasare, acasa o spal la chiuveta ca mi se pare mai sanatos (ca economic cred ca ies mai ieftin cu servetele la cat costa apa aici)...hainutele i le iau din grupa de varsta de 24 de luni si ne vin si dupa aia un timp, majoritatea numai la reduceri le iau...mananca ce mancam si noi, special ii mai iau iaurturi de baut Danimals si organice Yobaby, lapte organic Full Circle-din care bem si noi ca iau la galon 1/sapt-, biscuiti, cereale de bebei, pufuleti, dar toate astea nu fac o suma considerabila...sampoane/creme pt ea. iau rar, cam la 6 luni, ma tin si 1 an daca iau mai mult de 2-3 si o spal si ung in fiecare seara...iar jucarii nu prea i-am mai luat ca are o groaza, fiecare camera are jucarii, carticele imprastiate ca mereu stau si i le ascund in ideea sa-i para interesante peste un timp si ea le scoate a doua ziras.
AdrianaC
Scris: Wednesday, January 31, 2007 7:18 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

AdrianaC wrote:
...

Cheltuielile mele SIGURE in fiecare luna pentru Andrei includ:

- 2 pachete 76 buc Pampers - 560.000 x 2 = 1.120.000 lei
- 3 pachete servetele umede - 110.000 x 3 = 330.000 lei
- borcanele Nestle (unul de fructe si unul de legume, zilnic, deci cam 130.000 lei / zi x 30) = 3.900.000 lei
- cereale (nestle sau milupa) - 1 cutie / luna = 150.000 lei
- iaurturi (cam 1.5 / zi) = 14.000 x 30 = 420.000 lei

TOTAL: 5.920.000 lei

In afara de asta apar medicamente, vaccinari, incaltaminte, imbracaminte, jucarii, etc, care se ridica si ele la o suma frumusica.

...

In acest moment lucrurile s-au mai schimbat putin si la noi. Andrei nu face la olita si mananca ceva mai multa mancare decat atunci ras In plus, eu nu suport sa il spal la chiuveta si folosesc la greu servetelele umede, sa ii dea Dumnezeu sanatate cui le-a inventat cool

Cheltuielile mele SIGURE in fiecare luna pentru Andrei includ:

- 1 pachet 68 buc Pampers - 560.000 lei
- 2 pachete servetele umede - 110.000 x 2 = 220.000 lei
- borcanele Nestle (unul de legume, zilnic, deci cam 70.000 lei / zi x 30) = 2.100.000 lei
- cereale (nestle sau milupa) - 1 cutie / luna = 150.000 lei
- iaurturi (cam 2 / zi) = 20.000 x 30 = 600.000 lei

TOTAL: 3.630.000 lei

La acestea se mai adauga de asemenea hainute (dar mai rar, ca nu mai creste asa repede), medicamente (care ne-au cam zdrobit in ultima vreme), vaccinuri, etc.
mada
Scris: Monday, March 19, 2007 12:42 PM
Nivel: Guest

eu am avut mare noroc ca am gasit inca de la primul copil niste scutece mai ieftine si foarte bune. nu stim ce e iritatia si dam pe 54 de perechi 270 de mii. tot de acolo luam si servetele umede, 60 de mii- 72 de bucati.le luam de undeva de prin drumul taberei, in curte la betoniera bujoreni, e acolo un magazin de desfacere a fostei firme fippi. aaron, care are 3 ani, nu mai foloseste scutece cam de juma de an, maninca la gradi 3 mese, iar seara, doar lapte sau gris cu lapte, dupa caz. in wend maninca ce mincam si noi. iar iosif e alaptat exclusiv, pentru ca are aproape 5 luni. dar dupa 6 luni ne gindim si luam si noi borcanele cu hrana gata preparata. care sunt mai bune? si voi cum cumparati? luati o data mai multe?
pentru o saptamina, sau cum? si de unde, din supermarketuri? ma bate gindul serios sa incep diversificarea cu borcanele, pentru ca la aaron am mincat la supe facute de mine, de ma ia greata numai cind ma gindesc sa o iau de la capat.
hainutele lui aaron le foloseste si iosif, pentru ca au fost de buna calitate si multe i-au ramas noi de mici. cheltuielile cu carucior, patut, marsupiu, masuta, abia acum, la al doilea, se amortizeaza.
pentru bolile frecvente folosim medicamente heomeopate si siropuri naturiste. asa ca nu ne costa chiar o avere.
ar mai fi consumabilele, sapunuri, sampoane, diverse. jucarii si hainute avem deocamdata si ne alimenteaza periodic nasa piticilor, care e la paris. asa ca alocatia lor o pastram pentru concediul, care e programat in septembrie:-)
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.