Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Caloriile... un subiect foarte dezbatut, ca si dietele de orice fel...
Adolescentii au nevoie de un anumit numar de calorii zilnic.
Astfel, baietii au nevoie in medie de 1800 - 2600 calorii / zi, daca au varsta intre 11 si 13 ani, respectiv de 2,200 - 3,200 calorii daca au intre 14 si 18 ani.
Fetele au nevoie de 1800 - 2200 calorii / zi, daca au varsta intre 11 si 13 ani, respectiv de 1800 - 2400 calorii, daca au varsta intre 14 si 18 ani.
Numarul de calorii trebuie sa tina cont si de sex, dar si de greutatea curenta, rata de crestere si nivelul de activitate specific fiecarui adolescent.
Astfel, sportivii vor avea nevoie cu siguranta de mai multe calorii, in jur de 3500 calorii / zi.
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Mi se par cam multe calorii , eu ca si adult care fac si efort nu consum mai mult de 1200 - 1300 calorii.Dar poate gresesc. |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Numarul acesta de calorii este pentru adolescentii cu varstele mentionate acolo...
Cifrele sunt luate dintr-un articol scris de Roberta Duyff, MS RDN FAND, autorul "Academy of Nutrition and Dietetics Complete Food and Nutrition Guide, Fourth Edition" si "365 Days of Healthy Eating from the American Dietetic Association"..., deci inclin sa cred ca stie ce vorbeste.
Nu trebuie sa ne comparam noi cu copiii, pentru ca ei au nevoie de mai multe calorii... |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| O vorba romaneasca spune ca teoria e teorie practica ne omoara. Fratele meu manca cat 3 si era slab ca batul. E adevarat ca in acea perioada s-a inaltat foarte mult. Eu , in schimb, am avut mereu probleme cu greutatea. Desi faceam sport de performanta, antrenamente zilnice, daca nu aveam grija cat mananc ma ingrasam imediat. Cele mai multe dintre mamele care au adolescente se plang ca mananca cat niste pasarele pentru ca vor sa-si mentina silueta. Ma gandesc ca in nici un caz nu-si permit 2000 de calorii. In ce o priveste pe fata mea am grija sa-i impun anumite obiceiuri alimentare, sa faca miscare (inot si bicicleta) si cat timp e ok cu greutatea nu-mi fac probleme. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Multe calorii !!! Se ia in considerare varsta , frame ul , stilul de viata - stilul de alimentatie - si apoi individual se aloca numarul de calorii ! Tu ma stii pe mine ADRI, *( inaltime / frame ) - eu daca mananc peste 1600 calorii pe zi ma ingras !! Eu fix la 1500 calorii trebuie sa stagnez !!!!! Cifrele sunt date pe un segment de piata de-al lor ( americanii sunt o natie inalta, cu osatura / schelet mare , corpolenti ) Nu se aplica general valabil !!!!! Iar copiii nu au nevoie de mai multe calorii ! Sunt activi si in crestere , dar nu consuma cat un adult ! |