Multumesc fetelor!
|
corinaalexandra wrote:Ai antecendente in familie???  daca dublu test a iesit bine si nu ai antecendente de ce vrei sa le faci pe toate??? Nu am antecedente in familie, doar ca am 37 de ani si pt ca sunt paranoica
|
ElenaD94 wrote:Dana eu la aproape 13 sapt am facut morfologia de trim 1 si pe la 20-21 o sa fac pe cea de trim 2. Am inteles ca ideal ar fi la 22 dar imi cade in saptamana cu Craciunul si sigur vor avea liber cei de la Regina Maria. Dar uite spre ex eu saptamana trecuta am fost la control iar doctora mi- a facut mai mult decat o eco de control, a fost ca o morfologie, a masurat fiecare os fiecare organ,circulatia prin arterele uterine, ochisori , buze sa vada daca sunt toate la loc, degetele... Deci poate asa vrea si dr.tau sa vada pe bebe mai amanuntit. Si mai ma duc si in sapt 18 sa vada creierul mai bine. Doctora mea e fixista vrea sa se asigure ca totul e perfect. Si apoi fac si morfologia. [b]Fetele cu experienta, morfologie trim 2 este 4D ? Sau 2D ? Multumesc pentru raspuns! Mie morfologiile mi le face alt dr. la care m-a trimis dr-ul meu. Problema este ca sunt foarte scumpe, sa dai 300 de lei la 2 sapt....si mai vreau sa fac si testul Panorama (care costa vreo 3000 de lei) cu toate ca ginecologul zice ca dublul test a iesit bine, dar având peste 35 de ani, vreau sa fiu sigura.
|
iuli33 wrote:eu am facut la 12 si la 22 La 12 sapt, tot când ai facut dublu test?
|
|
Cea de la 13 sapt e cea pe care am facut-o când am recoltat pt dublu test.
|
Fetelor, la cate saptamâni se fac morfologiile? Am facut una la 13 sapt si dr zice ca trebuie sa mai fac una la 15 sapt. Nu e prea repede? Pupici si sanatate!
|
pisicuta_green wrote:Buna, fetelor am si eu o intrebare, nu stiu daca sa mai vorbit de asta dar chiar astept o parere.Sunt gravida în 10 saptamani aproape,multumesc administratoarei chiar a avut dreptate, a fost si prima care ma felicitat si am si eu o problema, am avut niste scurgeri portocalii as putea spune si am fost la medic iau utrogestant si nospa si medicul a spus ca bebe este bine dar am o durere de burta ciudata ca niste ace sau ca o apasare pe burta sau mai am gaze dar asta poate este normal ca mai am probleme cu digestia,a mai patit asa cineva,este normal.Mentionez ca sunt la prima sarcina si este ff dorita. Bine ai venit! Dureri de burta si de mijloc am avut de la 5 sapt, au fost chiar mari, dar treceau cu nospa. Gaze am avut si d-alea. Pt dureri, ia nospa, dar trebuie sa ajungi medicul sa stie. Sarcina isoara in continuare!
|
moa wrote:Dana cum am mai spus ,nu am facut triplu test ca se facea tarziu ca saptamani ,si nu puteam risca daca erau probleme .doctora mi_a recomandat acest prenatest la cabinetul protect genetic care se face incepand de la 9 saptamani,dar este f scump.,dar am auzit ca amniocenteza este sigura ,dar tot asa se face destul de tarziu. Acest prenatest scrie ca este 98% sigur. Eu am auzit de testele Nifty, Panorama, Harmony. Cat a costat Prenatest?
|
Zambila wrote:Fetelor, in caz de durere de burta sau de ligament, de care NoSpa luati? de 40 sau de 80 mg? Ma gandesc sa imi iau cateva pastile perventiv, sa fie in casa pentru ca uneori am dureri foarte usoare de burta, in abdomenul inferior, dar nu pe parti, ci pe mijloc. Nu stiu sa le descriu foarte bine...ca si cum ar trage cineva de muschii de acolo sau ca si cum muschii aia ar fi mereu tensionati. Imie teama sa nu fie contractii, mai ales ca eu nu stiu cum is alea, fiind la prima sarcina. Ma gandesc sa iau un Nospa si daca e tot la fel, sa il sun pe doctor. Programare la el avem saptamana viitoare. Cred ca Bebex e bine, pentru ca simt miscarile usoare, insa asta nu inseamna ca nu-s paranoia si cu pitici pe creier Daca sunt dureri usoare, poti lua nospa de 40 mg, se pot lua 3-4 pe zi. Cel de 80 mg se ia unul dimi si unul seara. Sanatate!
|
iuli33 wrote:
Nu cred ca are legatura cu varsta mamei, este o caracteristica a fatului dar eu zic sa nu te stresezi, este posibil ca riscul combinat sa fie mare datorita varstei dar asta nu inseamna ca are bebe ceva,sunt valori statistice.Osul nazal este prezent?
Osul nazal s-a vazut clar.
|