Chestionar intrebare: ce ai face???
Alegere Voturi Statistici
avortezi 44 57%
pastrezi sarcina 33 42%

daca esti insarcinata si dr iti spune ca bebe are Sindrom Dawn, ce ai face?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
miorita02
Scris: Friday, April 1, 2011 11:17 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/12/2009
multumesc shirel.asa am gandit si eu inainte la rece dar acum sunt coplesita de durere si regret ce am facut.daca al pierdeam era altceva dar eu am luat hotararea sa ai iau viata.e foarte greubanghead cusca ploua
oanamaria
Scris: Saturday, April 2, 2011 12:55 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Miorita am citit si eu ieri despre drama ta si nu am avut cuvinte .Dureros sa fii pus in situatia asta sa alegi.
Cred ca ai luat decizia cea mai buna pentru voi.Priveste inainte si lasa rana din suflet sa se cicatrizeze,si usor -usor lucrurile vor intra pe fagasul normal.
Ai suferit si fizic si psihic enorm.
Iti doresc putere sa treci peste aceasta mare incercare.computerlove
Maria & Mario
Scris: Saturday, April 2, 2011 5:35 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Incearca sa iti aduni gandurile si puterile si sa privesti inainte ! E fapt consumat ! Concentreaza-te la copil, la viata voatra de familie ! E deja tardiv ..... tarziu sa mai poti schimba ceva ! Insuseste-ti decizia si accepta consecintele ! Priveste spre maine, poate un bebe va fi pe drum ..... spre voi !
Si sa stii ca nu te judeca nimeni !
Ange blanc
Scris: Saturday, April 2, 2011 7:33 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/11/2010
Daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne dea un copil cu sindromul Down, tot El ne-ar fi dat si puterea sa-l crestem si sa-l iubim asa cum e.
Eu l-as fi pastrat indiferent ce spun medicii, dar asta nu inseamna ca toata lumea trebuie sa gandeasca la fel ca mine. Fiecare are personalitatea lui.
clalina
Scris: Saturday, April 2, 2011 8:18 PM
Nivel

Inregistrat: 10/25/2010
Imi pare rau nici nu vreau sa ma gandesc la ceea ce as fii ales eu in locul tau, este o decizie foarte grea. Sunt impotriva avorturilor dar in asemenea cazuri....... nu , chiar nu stiu ce sa spun. Acum ca ai luat aceasta decizie mergi la un preot si usureaza-ti sufletul, apropie-te de Dumnezeu si ai sa vezi ca te v-a ierta iar tu te vei simti mai bine. computerlove
misha
Scris: Saturday, April 2, 2011 11:44 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Miorita, imi pare nespus de rau pentru drama ta! Multe nu sunt de spus, din pacate traim cu consecintele faptelor noastre. Sper sa te ajute Dumnezeu sa treci peste aceste momente atat de grele! Nu te condamna sau judeca nimeni, nu avem niciun drept sa facem asta!pupici

Eu am refuzat sa fac teste de vreun fel care ar indica vreo malformatie. In afara de simplele ecografii unde mi s-a spus ca e dezvoltat normal pentru varsta lui n-am facut niciun test de sange sau altele. Asta tocmai pentru ca stiam ca NU pot renunta la bb orice ar fi si stresul mi-ar fi inutil in sarcina.Plus ca eu nu am incredere in aceste teste(nu din ignoranta, va asigur). Daca Dumnezeu va vrea sa am un copil cu malformatii, atunci asta e voia Lui si sunt sigura ca tot El ma va ajuta sa-l si cresc. E multa durere atunci cand descoperi ca puiul tau nu e sanatos sau iti moare mai tarziu, dar pana la urma ce e viata? Suntem vesnici pe pamantul acesta? Sa ne fereasca Dumnezeu oricum pe toti si sa nu ne dea mai mult decat putem duce!
miorita02
Scris: Sunday, April 3, 2011 9:39 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/12/2009
noi am facut si la primul copil testul .si pe copil l-am vaccinat si cu ce era gratis si cu plata .absolut tot.
la noi a fost situatia de asa fel ca si eu si sotul am avut in familie persoane care au trebuit ingrijite.si la un moment dat nu mai poti sau nu mai vrei de buna voie.
am vazut si cazuri cand un prieten a avut tatal foarte mult timp bolnav si prin spitale ca a avut oroare de spital.a venit pana la poarta spitalului si a asteptat acolo pana am iesit cand am fost la o prietena comuna.
astea nu sunt scuze stiu,nici nu caut.sunt factori care au influentat decizia pe care am luat-o.
dar ce simt acum nu are legatura cu nici un factor nici cu logica .

va multumesc ca incercati sa ma consolati.o sa treaca multa vreme pana o sa ma iert eu.cred ca bebele ar trebuii sa ma ierte dar nu mai poate .nu poate sa imi mai spuna ca ma iarta.
Ana
Scris: Sunday, April 3, 2011 10:08 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Anabella wrote:
Intradevar lectii de viata...
Dar sa dau si eu raspunsul la intrebarea Laurei...
Nu asi avorta pentru nimica in lume eu atat stiu ca ce la om nu este cu putinta...la Dumnezeu este....si asta o spun pentru ca am trecut si eu printr-o problema in care am vazut cum Dumnzeu a lucrat in nici un caz omul!!!
subscriu la ce am scris anul trecut parca.....

imi pare rau Miortita prin ce ai trecut,nu suntem in masura sa te judecam,nu noi....
aurishta
Scris: Sunday, April 3, 2011 10:23 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Miorita, m-a impresionat foarte mult aceasta imprejurare tragica prin care ai trecut. Faptul ca ai luat viata pruncului nu cred ca trebuie minimalizat, indiferent de motiv. Asta este o problema pe care trebuie sa o rezolvi intre tine si Dumnezeu!Daca o vei face, constiinta ta va fi eliberata si vei putea merge mai departe. Trebuie sa te ridici , nu lasa depresia sa te doboare.Incearca sa inveti ceva din aceasta trista intamplare pentru zilele ce vor urma.
delfinasa
Scris: Thursday, May 12, 2011 2:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Miorita, nu te-am mai vazut prin zonauff...cum te mai simti? ti-ai mai revenit?
yusss
Scris: Wednesday, April 3, 2013 12:56 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/3/2013
raspunsul la intrebarea ,, ce ati face daca doctorul ti ar spune ca vei avea un copil cu sindromul down", este l-as pastra, de fapt asa am si facut!
povestea nostra e simpla, dar atat de complicata. am aflat dupa ce am facut aminocenteza ca are sindromul down, dar nu am vrut sa fac intrerupere de sarcina. bebica misca, i-am facut poze, era asa de dragalasa ca nu am avut puterea sa renunt la ea, desi stiam ca are o problema, avea lipsa duodenul. s-a nascut prematur, cred ca din cauza stresului etc, a avut doua operatii, dar a luptat si Dumnezeu a vegheato si traieste. acum are un an si o luna, e grozava, perfecta, dulce.
nu are probleme de sanatate, se dezvolta f bine, facem terapii de recuperare pt copii prematuri, iar in rest o iubim toti enorm, mai ales fratele ei (are 16 ani).
am vb si cu alti parinti care au copii cu sindromul down, si am vazut cat se exagereaza in special de catre cadrele medicale nepregatite.
copii cu down nu sunt legume, cum s-a scris aici. cred ca se confunda cu autismul.
fiica mea a fost f putin bolnava de cand a iesit din spital. nu are malformatii sau alte chestii periculoase sanatatii. la noi mentalitatea e gresita, suntem atat de redusi! dupa ce ii exterminam pe copii cu down, care urmeaza? cei care nu sunt olimpici la mathe? sau care nu pot juca sah??? suntem din pacate un popor ... retardat! in tariile vecine nu e sfarsitul lumii copii cu down. in olanda sunt considerati ,,copii soarelui". e grav ca ti omori copilul care nu se poate apara , nu si poate sriga mama sa nu l omoare...ce te faci daca la 5 ani dupa un accident copilul ramane in scaunul cu rotile??? sau la 20 ani??? il omori??? nu sti ce ti rezerva viata!!!!!!!
kali
Scris: Wednesday, April 3, 2013 1:05 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Yuss, bine ai venit si sa-ti traiasca minunea!! Felicitari pentru puterea de a lua o decizie care pe multi ii sperie si sunt sigura ca DD va va ajuta sa o cresteti frumos.

Intr-adevar, mentalitatea celor printre care traim e gresita - tot asa, din pacate, nu avem un sistem social bine pus la punct care sa ajute familiie cu copii speciali. Si lipsa banilor pentru terapie este un factor si handicapul in pregatirea celor cu care copiul ia contact in prima instanta - medic de familie, pediatru, educator, etc...

Va doresc multa putere!

Ah, si se pare ca nici tu nu esti prea informata in ceea ce inseamna autismul. Nici ei nu sunt legume.
CasandraE
Scris: Friday, June 14, 2013 10:31 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
yusss wrote:
raspunsul la intrebarea ,, ce ati face daca doctorul ti ar spune ca vei avea un copil cu sindromul down", este l-as pastra, de fapt asa am si facut!
povestea nostra e simpla, dar atat de complicata. am aflat dupa ce am facut aminocenteza ca are sindromul down, dar nu am vrut sa fac intrerupere de sarcina. bebica misca, i-am facut poze, era asa de dragalasa ca nu am avut puterea sa renunt la ea, desi stiam ca are o problema, avea lipsa duodenul. s-a nascut prematur, cred ca din cauza stresului etc, a avut doua operatii, dar a luptat si Dumnezeu a vegheato si traieste. acum are un an si o luna, e grozava, perfecta, dulce.
nu are probleme de sanatate, se dezvolta f bine, facem terapii de recuperare pt copii prematuri, iar in rest o iubim toti enorm, mai ales fratele ei (are 16 ani).
am vb si cu alti parinti care au copii cu sindromul down, si am vazut cat se exagereaza in special de catre cadrele medicale nepregatite.
copii cu down nu sunt legume, cum s-a scris aici. cred ca se confunda cu autismul.
fiica mea a fost f putin bolnava de cand a iesit din spital. nu are malformatii sau alte chestii periculoase sanatatii. la noi mentalitatea e gresita, suntem atat de redusi! dupa ce ii exterminam pe copii cu down, care urmeaza? cei care nu sunt olimpici la mathe? sau care nu pot juca sah??? suntem din pacate un popor ... retardat! in tariile vecine nu e sfarsitul lumii copii cu down. in olanda sunt considerati ,,copii soarelui". e grav ca ti omori copilul care nu se poate apara , nu si poate sriga mama sa nu l omoare...ce te faci daca la 5 ani dupa un accident copilul ramane in scaunul cu rotile??? sau la 20 ani??? il omori??? nu sti ce ti rezerva viata!!!!!!!

Ai perfecta dreptate, nu cred ca raspunsul la aceasta intrebare este bun la ceva (ma refer la faptul ca nu trebuie sa influenteze decizaia de a tine sarcina sau nu). Oricum, in curand aminocenteza o sa dispara, pentru ca s-a realizat un test de sange neinvaziv (la centrul Harris Birthright de la King's College London), care pe baza ADN-ului fatului (care este prezent si in sangele mamei) poate detecta cu exactitate sindromul Down (trisomia 21), precum si alte anomalii fetale genetice chiar din primul trimestru de sarcina. Acest test de sange neinvaziv, combinat cu scanarea pliului nucal (translucenta nucala) poate ajunge la o rata de detective de aproximativ 90%.
Criystina86
Scris: Sunday, March 23, 2014 10:09 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/23/2014
Eu am refuzat sa fac testele care indica anomaliile fatului in sarcina, pentru ca indiferent de rezultat eu nu renuntam la copil. Am facut doar banalele ecografii si analizele simple. Fara triplu test, fara morfologie.
t-mihaela
Scris: Sunday, March 23, 2014 6:11 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Testele astea ar trebui scoase in afara legii.Copiii vin cu un scop, au o treaba de facut.Trebuie sa lasam copiii in pace , noi suntem retardati nu ei, noi nu avem capacitatea sa intram in lumea lor ca suntem dominati de frica.Si uite asa continuam la nesfarsit sa caram in carca o karma ca pe o punga de gunoi.
Eu am doua avorturi la activ din tinerete,am omorat doua trupuri, sufletele cine stie unde au fugit , nu voi sti niciodata dar uneori ma amagesc cu idea ca poate au venit la mine iar, poate Arti si Darya sunt sufletele pe care eu le-am alungat.Buddy1
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.