Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| oh, Doamne! Edy si Roxy, m-ati facut sa plang!
Edy, sincerele mele felicitari si admiratia mea pentru o femeie puternica si credincioasa! multa sanatate micutului tau, sa dea Dumnezeu sa aiba impact minim boala asta asupra lui!
Roxy, mereu am zis ca daca e credinta, totul se rezolva. uneori trebuie doar sa crezi si atat!
eu am discutat cu ginecologul meu si m-a intrebat daca vreau sa fac dublu si triplu test. mi-a spus ca nu mi le recomanda, nu le considera necesare iar eu i-am spus ca sunt de acord cu el, nu vreau sa le fac. ma rog la Dumnezeu ca printesa sa fie sanatoasa si sa nu aiba nimic, totul trebuie sa fie bine.
ce as face daca...? cu siguranta as alege sa imi duc crucea. pentru ca este o cruce pe care parintii o duc. cu ceva vreme in urma a fost activ un topic despre avort pe forum si acolo mi-am exprimat clar opinia: NU avort! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Andismom wrote:Roxy, mereu am zis ca daca e credinta, totul se rezolva. uneori trebuie doar sa crezi si atat! ce as face daca...? cu siguranta as alege sa imi duc crucea. pentru ca este o cruce pe care parintii o duc. cu ceva vreme in urma a fost activ un topic despre avort pe forum si acolo mi-am exprimat clar opinia: NU avort!
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| SI eu m-am gandit de multe ori la problema asta. Nu ca as putea avea eu un copil pentru ca-s optimista de fel... Ma gandesc asa...daca e in burtica 9 luni, traieste, macar atat sa facem pentru cei cu probleme, sa-i tinem in viata pe care Dumnezeu le-a dat-o, prin noi. Sunt bucatica din noi si din sangele nostru. N-as putea trai cu o asa mare pata pe suflet si spun asta pentru ca am copii si ma bucur in fiecare zi de fetisoarele lor... Totusi, n-as putea judeca pe nimeni...suntem diferiti si asta ne face sa avem opinii si sa simtim alt fel... |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 370
| Aceasta decizie cred ca depinde ft mult de doua cazuri : 1. cand copilul nu apare programat si dorit - atunci cred ca nimeni nu ar sta pe ganduri si ar renunta la el; 2. cand copilul e dorit si asteptat de ceva timp - nu stiu ce as face in situatia asta; probabil ca nu as renunta la el; in definitiv, sindromul Down nu este o nenorocire - am citit si eu despre cazuri care se dezvolta si cresc la fel ca si copii normali, doar ca trebuie sa ai rabdare cu ei si sa iti petreci foarte mult timp cu ei. In plus ca toate testele prealabile au o marja de eroare si atunci...de ce sa traiesc toata viata cu ideea ca daca era un copil normal si am renuntat la el. Mai ales ca din punctul meu de vedere sunt putini medici competenti.
Din cate am citit, acesti copii sunt cu adevarat speciali - au trei cromozomi, in loc de doi.
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| dlia wrote: 1. cand copilul nu apare programat si dorit - atunci cred ca nimeni nu ar sta pe ganduri si ar renunta la el;
nu cred ca as putea spune ca o viata ce creste in mine, ce este sange din sangele meu, poate fi vreodata nedorit.Mie greu sa-mi inchipui ca l-as putea arunca la canal fara sa ma gandesc |
|

| Bereea, nu stiu ce inseamna in acceptiunea ta "sa il arunci la canal" - eu ma refeream la faptul ca daca ar un copil neprogramat si nedorit (sincera sa fiu nu cred ca intotdeauna mi-am dorit sa fiu mama si asta tine de optiunea personala a fiecaruia) si as mai si afla pe deasupra ca e suspect de down - as renunta la el si as face avort (pentru ca asta e intrebarea topic-ului, nu ?). Probabil ca am exagerat cand am spus ca "nimeni nu ar sta pe ganduri si ar renunta" - asa as face eu, in conditiile de mai sus.
In celelalte conditii : dorit si programat si asteptat, nu as face avort. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| dlia wrote:Bereea, nu stiu ce inseamna in acceptiunea ta "sa il arunci la canal" - eu ma refeream la faptul ca daca ar un copil neprogramat si nedorit (sincera sa fiu nu cred ca intotdeauna mi-am dorit sa fiu mama si asta tine de optiunea personala a fiecaruia) si as mai si afla pe deasupra ca e suspect de down - as renunta la el si as face avort (pentru ca asta e intrebarea topic-ului, nu ?). Probabil ca am exagerat cand am spus ca "nimeni nu ar sta pe ganduri si ar renunta" - asa as face eu, in conditiile de mai sus.
In celelalte conditii : dorit si programat si asteptat, nu as face avort.
a face avort pentru mine este egal cu a arunca la canal , sanatos sau nesanatos fiind copilul.bineinteles ca fiecare face cum vrea, era doar parerea mea. Nedorit, neprogramat tot copilul meu e. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 6/29/2009 Mesaje: 28
| din pacate as avorta....viata e asa prea grea merita traita |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| in fiecare zi cand ma trezesc dimineatza... ma uit pe geam si vad razele de soare ... simt adierea vantului, ma bucur de ciripitul pasarelelor... ma bucur cand pot privi cerul cu norii, ma bucur cand vad iarba verde, ma bucur ca un copil mic cand vad curbubeul... si... pentru asta ii multumesc mamei ca nu m-a "abandonat" ca mi-a dat viatza si ca am putut sa ma bucur si eu de lumea aceasta.....oare ar fi mai un cadou mai mare??? MAMA ITI MULTUMESC ... aprecez ffff mult mamele care dau nastere copiilor indiferent de bolile pe care le au
Cand aud pe cineva spunand: "VIATZA E GREA"... eu ii voi raspunde: "IN COMPARTIE CU CE??? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Inainte sa raman insarcinata (neprogramat) ziceam ca as face avort in cazul in care copilul ar fi bolnav grav, ca sa nu sufere in viata, sa nu fie chinuit..., era foarte usor de zis atunci cand nu stiam ce inseamna sa ai o viata in tine. Dupa ce am ramas insarcinata mi-am pus intrebarea asta de multe ori, si am ajuns la concluzia ca nici nu vreau sa fac triplu test si altele. Mi-as fi facut ecografii 3d, 4d doar pentru ca, in caz de o boala, sa pot actiona la timp ca sa aiba toate sansele de supravietuire. Dupa ce creste in tine, ii bate inimioara(la 2 saptamani) inca dinainte sa afli ca e acolo, cum sa il arunci la gunoi, sau "la canal"!? Cu sindrom Dawn sau fara e tot al tau, si ii va placea viata la fel de mult ca si celorlalti, mai ales daca stie cat e de iubit! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| roxy_oxxy wrote:in fiecare zi cand ma trezesc dimineatza... ma uit pe geam si vad razele de soare  ... simt adierea vantului, ma bucur de ciripitul pasarelelor... ma bucur cand pot privi cerul cu norii, ma bucur cand vad iarba verde, ma bucur ca un copil mic cand vad curbubeul... si... pentru asta ii multumesc mamei ca nu m-a "abandonat" ca mi-a dat viatza si ca am putut sa ma bucur si eu de lumea aceasta.....oare ar fi mai un cadou mai mare??? MAMA ITI MULTUMESC  ... aprecez ffff mult mamele care dau nastere copiilor indiferent de bolile pe care le au Cand aud pe cineva spunand: "VIATZA E GREA"... eu ii voi raspunde: "IN COMPARTIE CU CE???
Suntem gand in gand Mi-ai completat mesajul |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Draga dlia ,nu cred ca o femeie se poate juca "de-a avortul".mi se pare mai corect ,moral,u iti doresti un bebe,sa te protejezi...nu?! Va multumesc tuturor pt gandurile bune .... Singura analiza care poate arata sigur daca bebe are sondrom down ,este amniocenteza.dublu si triplul test dau rezultate eronate!
|
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| E usor sa vorbesti de avort cand nu stii ce implicatii psihologice are. Dar cand treci printr-unul... Dlia, nu stii ce greu e sa-ti vezi copilul nascut dupa ce ai fost nevoita sa faci un avort inaintea lui. E o pata pe constiinta care nu se vindeca niciodata. Toata viata ti-o vei analiza prin prisma acelui avorton. Toate idealurile in viata pica in momentul in care te simti "criminal". Si daca ai citit cumva "Crima si pedeapsa", trairile personajului principal sunt nimic fata de ceea ce vei simti tot restul vietii. E o cruzime sa spui simplu "as avorta". Nu militez impotriva avortului, fiecare ia decizia care crede de buna cuviinta la momentul respectiv, dar iti spun sincer ca nu mai esti acelasi om dupa ce ai recurs la asta. Sa-ti spun cand mi-a fost cel mai greu? Dupa ce l-am nascut pe Darius am cunoscut o mamica cu un copil care are o boala de oase si un retard. Mi-a spus ca medicii i-au spus din timpul sarcinii ca va avea un copil bolnav, dar a fost decizia ei sa-l pastreze. Eu ce as mai fi putut spune? Ca am renuntat la o sarcia pentru ca am fost tanara si proasta? La 20 de ani nu esti chiar asa "prost", nu? Voi trai toata viata cu vina de a nu-mi fi asumat raspunderea atunci cand a trebuit. Nu tin lectii de morala si nici nu sunt un bun crestin ca sa vorbesc din carti de pilde, dar cand te gandesti la un avort, gandeste-te de 2 ori, de 5 ori, de 100 de ori si abia apoi ia decizia. Asculta-ti si sufletul inainte de vocea celor din jur. |
|

| Petro, crede-ma ca stiu ft bine. Daca vreti sa discutam despre avort...pfff, as fi in stare sa spun multe, ft multe si sa descriu cumplitele stari prin care treci. Citeste postarile mele de la aspirante si ai sa vezi cum ma chinui in fiecare zi ....
Daca vreti, deschidem sau redeschidem topicul despre avort si discutam acolo. Pentru ca sunt multe fete care aleg sa faca lucrul asta si nu sunt cu adevarat constiente de urmarile sale...deci, experienta altora le poate ajuta.
In plus ca, oricat am fi de acord ca e moral si normal sa te protejezi daca nu iti doresti un bebe - trebuie sa realizam ca, din pacate, in jurul nostru, sunt multe femei care nu fac lucrul acesta si pentru care, avortul in sine reprezinta o metoda contraceptiva.
Am intalnit si femei pe care le apreciez nemasurat de mult si care au avut curajul sa mearga mai departe : la 20 ani, fara o persoana iubita alaturi etc Foarte multe si aceste femei merita tot respectul meu.
Totusi cred ca suntem un pic off topic...
|
|

Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| Fetelor va rog.... .... eu nu judec si nu am judecat pe nimeni ptr deciziile pe care le i-a.... nu mai vorbiti de avort ca e un subiect urat si.... am trecut si eu de curand prin asa ceva(chiar daca nu am vrut sa se intample)... si sunt sigura ca nu e usor ptr o mama sa faca asa ceva... Dlia stim prin ce treci nimeni nu are dreptul sa te condamne ....n-am fost nici una dintre noi in locul tau.... |
|
|