Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/10/2008 Mesaje: 280
| Si noi am fcaut testul si am fi decis pentru avort (cu toate ca sunt impotriva), nu cred ca as fi avut puterea sa cresc un copil cu un asemenea handicap... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Salutare, sunt noua pe acest site...tocmai acest topic m-a facut sa ma inregistrez aici.Ce as face daca medicul imi zice ca bebelul are sindrom down? Daca nu era chiar adevarat, probabil as fi zis si eu ca multe altele de aici : nu as renunta la copil, e al meu, sanatos sau nu...Ei bine...cand chiar ti se spune ca are sindrom down, lucrurile numai sunt la fel de simple si decizia numai poate fi luata atat de usor si repede. Eu am fost nevoita sa iau decizia destul de repede....am apelat la sfaturile a 3 medici (ultimul a fost dr. Albu, m-am dus la el cu speranta ca-mi va da vesti mai bune)...decizia a fost crunta ...am optat pentru intrerupere de sarcina...imi venea sa fug de pe masa, a fost cumplit, nu am amortit deloc ( cu toate ca cica a fost anestezie totala), am simtit cum imi omoara copilasul pe care mi-l doream atat de mult, au trecut 2 saptamani de cand am facut intreruperea de sarcina si psihic sunt o epava, ma tot gandesc ca poate doctorii s-au inselat.Ma simt o criminala, nu stiu cum sa ies din starea asta, toti imi zic sa uit...dar cum sa uiti asa ceva??!! Totusi...trebuie sa cantaresti foarte bine lucrurile, a avea un asemenea copil inseamna o viata grea in primul rand pentru el (daca cititi pe net despre copiii cu down o sa intelegeti).Am stat atatea nopti si am citit ca incep sa devin experta in domeniu. Eu nu as fi avut inima sa-l vad chinuindu-se....mai bine ma chinuiesc eu acum. Va doresc sa nu treceti prin astfel de momente si nici macar sa nu trebuieasca sa raspundeti la o intrebare pur teoretica despre subiectul acesta.Vad ca pe acest topic voturile sunt aproape 50% la 50%, dar oare stiti ca 95% (sau 98%) dintre viitoarele mamici aleg sa faca un avort in asemenea situatie? Va urez multa sanatate voua si bebelusilor vostri, sper ca in cativa ani sa mai am si eu curajul de a incerca sa fac un copil. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| valentina, decizia a fost a ta si nimeni nu are voie sa te judece pentru asta.fiecare isi cunoaste limitele si posibilitatile... eu am fost pusa in situatia ta si am ales sa merg inainte, oricum ar fi.ultimele 4 luni de sarcina au fost crunte pt mine.cand inchideam ochii sa-mi imaginez cum va arata copilul meu imi aparea in minte faciesul de s.d.Luptam sa ma obisnuiesc cu ideea.Primul lucru dupa ce-am nascut, m-am uitat la ochi:sa nu-i fie oblici Multumesc la Dumnezeu ca mi-a dat puterea sa iau o decizie corecta pentru mine si copilul meu. Votez: NU avort!Desi intrebarea nu suporta raspunsuri concise,gen da sau nu.E ca si cum te-ai intreba:daca copilul tau, nascut sanatos, are un accident care-l transforma in leguma,apelezi la euthanasie?Ce cinica sunt... |
|
Inregistrat: 10/17/2007 Mesaje: 1368
| Eu cu siguranta as fi facut avort. Stiu cat de greu este sa ai sindrom Down. Am unchiul sotului meu cu sindrom Down si este foarte greu !!! Si eu am facut triplu-test cand am ramas insarcinata. Sansele ca sa am copil cu sindrom Down erau foarte mari (cica din 2 in 2 generatii apare un copil cu sindrom Down daca e cineva in familie). Toata sarcina mi-a urmarit-o Dr.Albu de la maternitatea Giulesti, cel mai bun genetician din Romania si care are si laboratorul de genetica. Am platit la eco la el mereu 2D, cat se platea la alti doctori 4D. Am preferat un dr. bun cu ochiul format decat sa-mi faca cine stie cine un eco 4d si sa-l vad eu pe bebe mai bine. Dr.Albu mi-a spus sa stau linistita ca nu are bb nimic, si chiar daca eu vroiam amniocenteza ca sa fiu linistita el mi-a spus ca nu are rost(putea sa-mi spuna ca e nevoie ca doar era laboratorul lui). |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Am o pritena care a nascut un baietel bolnav de hemofilie.O boala cumplita care creeaza multa suferinta atat fizica, cat si psihica.Si-a dorit enorm inca un copil, a riscat si a ramas insarcinata.La inceput a mers pe ideea ca daca este tot baiat va face avort pentru ca avea 50% sanse sa fie hemofilic, iar daca va fi fetita va fi totul ok.asa ca a facut ecografii peste ecografii, dar sexul copilului nu l-a putut vedea pana la 6 luni.din fericire, a fost fetita.Dar ea mi-a zis ca chiar daca ar fi fost baiat nu ar fi avut puterea sa avorteze , ci ar fi mers mai departe.I-ar fi fost foarte greu din toate punctele de vedere, inclusiv financiar , dar n-ar fi putut renunta la puiul ei. am povestit asta nu ca sa o judec pe Valentina - doamne fereste - ci ca sa arat ca trebuie sa avem incredere in dumnezeu. |
|
| mie mi-a iesit prost dublul test, in conditiile in care oricum erm stresata deoarece faceam tratament sa pot mentine sarcina, si stateam numai in pat. am discutat cu sotul meu si am ales sa nici nu continuam cu triplul test sau amnio, deoarece indiferent cum ar fi este copilasul nostru. uneori ma mai incearca spaime de genul asta, dar sper si ma rog sa nu fie nimic. poate si faptul ca stau tot cu frica asta de a nu pierde sarcina (acum am 27 de sapt, deja placenta mi s-a desprins de 2 ori, tensiunea e mare, sunt scurgeri maronii care arata in continuare o sangerare) ma face sa nu ma mai gandesc atat la pericolul asta. dar linistita o sa fiu abia dupa nastere, insa sunt sigura ca am facut alegerea cea buna.
diana |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| dianabv wrote:mie mi-a iesit prost dublul test, in conditiile in care oricum erm stresata deoarece faceam tratament sa pot mentine sarcina, si stateam numai in pat. am discutat cu sotul meu si am ales sa nici nu continuam cu triplul test sau amnio, deoarece indiferent cum ar fi este copilasul nostru. uneori ma mai incearca spaime de genul asta, dar sper si ma rog sa nu fie nimic. poate si faptul ca stau tot cu frica asta de a nu pierde sarcina (acum am 27 de sapt, deja placenta mi s-a desprins de 2 ori, tensiunea e mare, sunt scurgeri maronii care arata in continuare o sangerare) ma face sa nu ma mai gandesc atat la pericolul asta. dar linistita o sa fiu abia dupa nastere, insa sunt sigura ca am facut alegerea cea buna.
diana
Felicitari pentru alegerea luata. Cu incredere totul va fii bine. Numai bine va dorim. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eh, eu am refuzat la sarcina asta sa mai fac testele lu' peste... Dianabv, va fi bine! Ai grija de tine, menajeaza-te, iar cand iti vei tine comoara in brate vei uita toate neplacerile si fricile. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu am facut alfafetoproteina de 2 ori in Alba Iulia cand eram insarcinata in 5 luni si jumatate. Am avut niste sangerari maronii si doctorul meu a vazut hidrocefalie la ecograf. Doamne fereste prin ce treci cand ti se dau asa emotii. Cand am ajuns la Cluj m-au vazut 3 medici de la Ginecologie I si nici unul n-a remarcat ceva in neregula. Au concluzionat ca nu e nevoie sa-mi faca alte teste (triplu si amnio). Insa mi-au monitorizat sarcina pana in luna a noua. Cred ca poate fi si eroare de laborator cum a fost in cazul meu. Dianabv felicitari pentru decizia luata. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| nu am intentia de a jignii pe nimeni prin ceea ce o sa spun acum , asa ca nu va suparati . deci am bebe in burtica si aflu ca are autism sau mai stiu eu ce ? il omor ? nu , da? pai daca omoram un bebe care nu se poate apara si care e in burtica atunci foarte bine putem omora niste oamenii care sunt deja suferinzi de niste boli grave - mergand pe acelasi principiu , sa nu se mai chinuie . am discutat si cu david ce am face in caz ca bebe are .. cand e la mine in burtica ? amandoi am fost deacord de la inceput . doar in cazul in care imi pune mie sanatatea grav in pericol sau in cazul in care bebelele are o malformatie atat de grava incat nu va trai dupa nastere ne vom gandi si la avort . in alte cazuri - autism , sindromul down - o sa pastram bebele . repezinta un fruct al iubirii noastre , o binecuvantare de la Dumnezeu , o viata iar eu nu am dreptul sa iau aceasta viata doar pentru ca are autism sau sindromul down . desigur fiecare are parerea lui si o resprect . aceasta parere este a mea si a lui david . pot doar sa urez sa aveti bebei sanatosi |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Ania, autismul nu e o boala care poate fi diagnosticata inainte de nastere... nici chiar imediat dupa. Cat despre alegerea fiecareia... cred ca e sfasietor sa cresti un copil bolnav, limitat, marginalizat, considerat de lume handicapat. Nu-mi imaginez chin mai mare (si ma refer la chinul sufletesc)... plus ca trebuie si tu, ca parinte, sa te sacrifici si poate deveni frustrant... se pot destrama familii... Cel mai bine e sa nu fi pus in situatia de a alege. |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Din pacate toate testele astea se fac in luni mari de sarcina cand in burtica mormolocul s-a transformat in bebe. E foarte greu de luat o decizie in luna a 5-a, a 6-a... Eu imi visam copilul ca plange si doctorul il scoate si-l omoara langa mine! E groaznic sa treci prin asa ceva. Uneori insa Dumnezeu face minuni! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| kali - stiu de autism cum se depisteaza , am vazut diverse documentare si am citit articole , si se pare ca am un nepot cu autism - eu doar dadeam un exemplu - acum mi`am dat seama ca nu a fost cel mai bun va dau dreptate in tot ceea ce ziceti. e mai bine sa nu fii pus sa alegi , doar ca nu as avea puterea sa zic "da o sa fac un avort" - mai bine astept o minune asa cum ziceti si voi |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/16/2008 Mesaje: 162
| fetelor eu in a 5 luna am facut morfologia-(asa se numeste aici ) si rezultatul a esit 1-500 poate fi down. vreau sa zic ca ma-m speriat f tare . dar am decis cu sotul meu sa nu intrerup sarcina si sa merg inainte . am renuntat sa mai fac toate analizele in ceea ce priveste sindromul down . am urmat doar ecografiile normale . si multumesc lui dumnezeu am o fetita sanatoasa si frumoasa |
|
| multumesc de incurajari!
eu am ales si la sarcina a doua, am avut sangerari si am mers la primul dr (renumit de altfel) care cand a auzit ce probleme medicale am de la prima nastere (dupa explozie de vagin apoi inca o operatie ramasesm cu fistula recto-vaginala) nici nu a vrut sa discute, m-a programat pentru intrerupere, si mi-a aruncat cuvinte de genul "vrei sa-ti ramana si copilul fara mnama..." stiti care era riscul? data fiind fistula riscul era o infectie, numai ca el nu mi-a spus, a trebuit sa ies eu plangand de acolo si sa caut alt medic. noroc ca nu am ascultat de el... ma si gandeam ca ar trebui sa vada ce frumusete de fetita am! probl nu s-au terminat, ca intre timp a ajuns directorul maternitatii si dr care m-a preluat se ascundea sa nu ma recunoasca dupa diagnostic... si al cezariana am mers dupa ce m-a sunat dr ca e ok, ca a iesit dl din spital.
acuma noi ne gandim asa: e o viata acolo, si nu e intamplatoare!poate e f dur ce spun, dar eu asa gandesc: daca fara sa se vada nimic in timpul sarcinii, nasc un copil cu probleme, ce mama ar avea inima sa il omoare? atunci inainte de ce sa am puterea? sunt sigura ca e o trauma ingrozitoare ptr cele care aleg intreruperea sarcinii, Dumnezeu sa le ajute.
pupam toate burticile! diana
|
|
|