|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| 27 ianuarie 2012 - cutremur puternic în Parma: frica în orasul Milano, Bologna si Florenta. Aceasta dupa-amiaza un soc violent a fost simtit în întreaga vale Po. Cutremurul a avut o intensitate de 5,4 grade magnitudine si o adâncime de 60 km.Epicentrul a fost raportat în zona de Cornwall si Berceto, în provincia Parma. Nu sunt, in acest moment, rapoarte de victime sau pagube grave. În capitala Emilia Romagna sunt cornise multe cazut si socul sa simtit cu o intensitate deosebita.
În urma cutremurului in aceasta dupa-amiaza, multe birouri au fost evacuate în Milano. Nu scolile, cu exceptia într-un oras mic în cazul în care au subliniat fisuri îngrijoratoare. La etajele superioare ale cladirilor, cutremurul a fost în mod clar simtit la ora 15:38. Nu sunt daune semnificative a persoanelor sau bunurilor. Numai frica si scene de panica. Oamenii din nordul Italiei, cu toate acestea, par sa se fi "obisnuit" cu cutremurele care afecteaza diferite regiuni (în special Emilia Romagna, Lombardia, Veneto, Trentino, Liguria si Toscana), de câteva zile. Nu este exclus riscul de a fi alte cutremure în zilele urmatoare. Teama, însa, nu are de gând sa dispara. În multe cazuri, cum ar fi cutremurele de azi 27 ianuarie 2012 la Parma, si în zile trecute din Verona, este un simptom al unei activitati în cadrul scoartei terestre .orasul l"aquila ne-a învatat cel putin sa nu subestimam semnalele provenite de la Pamantul nostru.
sursa http://cinema.newsfan.it/terremoto-27-gennaio-2012-oggi-scossa-a-parma-milano-bologna-genova-e-firenze-14631.html |
| am venit azi de la munca am facut o baie si m-am pus in pat , stateam linistita cand am simtit ca se misca patul, am apucat sa spun ca se misca, edy dormea si s-a trezit deodata plangand , sergiu spune ca a vazut cum se misca dulapul, apoi am auzit-o pe cumnata mea spunand sa iesim ca e cutremur, am iesit toti afara ........apoi cand am intrat in casa arata deja la stiri, noi stam cam la aprox 250km de locul unde a fost cutremurul si s-a simtit asa de bine , poate si din cauza ca stam la et 5. anabella la voi am auzit s-a simtit mult mai tare , fiind si mai aproape. acum trebuie sa ne asteptam in urmatoarele ore la alt cutremur sau cel putin asa spune la stiri. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| aveti grija de voi |

Inregistrat: 11/17/2010 Mesaje: 1959
| Sweet angel,aveti grija de voi!Poti sa-mi spui daca se anunta la stiri ceva grav ca de cand am citi acum juma de ora aici pe forum despre cutremur,am dat mesaje surorii mele pe toate cele trei telefoane si nu-mi raspunde .Ea de regula in cinci minute ma suna imediat .Este in Milano sora mea Amm niste emotii.... |
| rafira linisteste-te la stiri spune ca nu sunt pagube , nici un ranit . mai este cate unul care povesteste ca i-a crapat un perete...........nimic grav sper sa nu mai fie altele, sau daca vor mai fi macar sa nu se intample nimic. |

Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| si eu l-am simtit si inca mai am inima cat un purice pt ca aici la Mantova nu au fost cutremure. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Fetelor,aveti grija de voi!O ,Doamne,....sa dea Dumnezeu sa nu mai fie altele si sa va linistiti,....stiu cum e frica de cutremur |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Lia in momentul ala il luam pe Riki de la pulmin si nu am simtit absolut nimica dar cand am urcat sus Flavio plangea,ca eu l-am lasat dormind in camera lui nu stiam ce a patit de ce s-a trezit plagand dupa care ma chemat vecina pe balcon si mia zis dar sincer eu nu am simtit nimica,in schimb alte prietene de ale mele care stau la vreo 20-25 km au zis ca au simtit destul de bine. Dumnezeu sa fie cu noi,sa ne indeparteze de aceste fenomene. |

| Sweet angel |
| deocamdata nu a mai fost nici un cutremur sau de fapt eu nu am mai simtit. si nici la stiri nu m-am uitat. sper sa nu mai fie altul. rafira ai reusit sa vb cu sora ta? |

| Sweet angel,am vorbit cu sora mea ieri de dimineata si mi-a zis ca e o.k.sa stam fara grija. |
|

Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| Hop si eu ..stau la Pontremoli cam 70 km sunt pina la Parma de la mn ...dar vai ce sperieteura am tras ..la inceput mai usurel si des apoi se legana casa .Andreea ma intreaba mami cine misca casa ??? ...of of sper sa nu mai fie ca mie tare mie teama ..nu stiam ce sa fac unde sa fug sau sa ramin in casa ...vai vaii! |
|
|