Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/11/2008 Mesaje: 2571
| Cutremur de 1 mai 2011, la ora 5.24, in Romania
Luna mai 2011 a inceput cu un cutremur, simtit in doua reprize, pentru Romania. In jurul orei 5.25 in Ploiesti, cat si la Bucuresti, s-au simtit doua cutremure de mica durata, dar puternice. In aceasta dimineata pamantul a fost zguduit de doua ori, cutremurul a avut loc la o adancime de 150 km. Cutremurul din dimineata zilei de 1 mai a avut 5.5 grade pe scara Mercalli, fiind aproximativ cu 5 grade pe scara Richter.
UPDATE: Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului
Eu l-am simtit mai ales ca acum sunt la mama la etajul 6 si papagalul a fost tare agitata si facea galagie. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Roxy si eu l-am simtit ,m-am trezit ca geamurile de la balcon zdranganeau foarte tare(ca nu avem termopane)si am simtit si patul cum se misca ,dar nu violent ci foarte finut si nu mi-a fost teama. Ai mei nu l-au simtit! |
|

Inregistrat: 1/9/2011 Mesaje: 1590
| Nu l-am simtit fiindca dormeam,dar ai mei l-au simtit. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/16/2010 Mesaje: 310
| si eu l-am simtit(stam la etajul 2), m-a trezit din somn si-mi placea ca se tremura patul(mie nu mi-e frica de cutremure..). ma uitam la niste baloane atarnate care se leganau, iar pisica a sarit din pat; a fost destul de puternic, de obicei la noi in zona se simt destul de bine cutremurele.. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Nici eu nu l-am simtit, insa m-au trezit perusii fix la 05:24. Au inceput sa zboare prin toata casa, ei care nu dau ture decat in sufragerie, si erau extrem de agitati si faceau galagie.
Am intrat imediat pe infp.ro si am vazut ca a fost cutremur...
M-am imbracat si am asteptat sa vad ce mai urmeaza... replici...
Deocamdata vad ca nu au mai fost replici care sa se fi simtit la Bucuresti, insa pe site la infp.ro au mai tot aparut zgaltaituri pe indicatorul seismic de la Muntele Rosu... |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/7/2010 Mesaje: 97
| Si pe mine m-a trezit din somn cutremurul,doar m-a leganta cu pat cu tot,la vecinii de la etajul 4 au cazut in baie diferite recipiente de pe etajera chiuvetei....bine ca a trecut. |
|

Inregistrat: 11/17/2010 Mesaje: 1959
| Wow,Fizicuta,inseaman ca la fetesti a fost unda mai puternica decat la Urziceni!Si eu stau la etajul 4 dar sotul meu care era in baie la ora aceea nu l-a simtit(era in miscare)in schimb eu si baiatul,l-am simtit(noi dormeam).Dar nu a cazut nimic in casa! |
|
|