Cursuri gratuite pentru parinti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AITA
Scris: Tuesday, August 25, 2015 4:08 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/7/2011
Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) propune parintilor o serie noua de worksopuri gratuite.

Va fi o serie de 3 module in data de: MARTI, MIERCURI SI JOI – 1,2,3 septembrie 2015, la sediul AITA, intre orele 9.30 si 12.00

Workshopurile vor avea desigur un caracter practic si vor aborda situatii din viata de zi cu zi a unei familii care are unul sau mai multi copii cu autism.

Modulul I va fi introductiv si va aborda tematica diagnosticului, va clarifica ce este si ce nu este autismul, rolul echipei si rolul familiei in terapie si va aborda deasemenea problematica dificultatilor de alimentatie, somn, la copilul cu autism, autonomie personala in generala.

Modulul II va aborda problematica sigurantei copiilor si a comportamentului in comunitate, pe strada, la magazin. Discutiile vor fi despre predare, masterare si generalizare, comunicare si limbaj si socializare in autism.

Modulul III va aborda problematica tulburarilor de comportanent, agresivitate, autostimulari, analiza functionala a comportamentelor, extinctia si recompensarea in cadrul terapiei ABA.

Aceste cursuri vor fi sustinute de psih. Daniela Gavankar (Martinescu), analist comportamental cu expertiza de peste 15 ani in autism.

Scopul acestor workshopuri este acela de a ajuta familiile sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta copilul, de a stabili o serie de obiective si de a lucra pentru atingerea lor, si a-l ajuta mai eficient in eforturile lui de a face fata dificultatilor cu care se confrunta zi de zi acasa, la gradinita, pe strada etc. De regula parintii prezinta situatiile dificile astfel: “nu stiu de unde sa incep”, “am incercat totul”, “nu stiu ce sa mai fac”, “nu mai am nervi si energie sa fac ceva” – si rolul nostru este acela de a-l ajuta sa gaseasca resurse acolo unde pare ca nu sunt, pentru ca atat copilul cat si familia sunt o resursa!

Asociatia AITA se afla in Bucuresti, in zona Piata Muncii, Str. Alexandru Magatti, nr. 5, sector 3.

Inscrierile se fac la tel: 021. 3351536 sau email officeaita@yahoo.com

Detalii si informatii pe www.autism-aita.ro
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.