Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Bravo Carla! De cand face Isabelle la scoala, curs optional, am inceput si eu sa invat, dar fara continuitate, din cauza timpului. Daca se incepe aici un curs eu ma inscriu, caci poate ma impulsionati voi. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Indicativul prezent al verbelor HABEN (a avea) si SEIN (a fi): HABEN ich habe-eu am du hast-tu ai er,sie,es hat-el,ea are wir haben-noi avem ihr habt-voi aveti sie haben-ei au
SEIN ich bin-eu sunt du bist-tu esti er,sie,es ist-el,ea este wir sind-noi suntem ihr seid-voi sunteti sie sind-ei sunt
daca gresesc ceva,va rog sa ma corectati |
|
| Carla
edit: la sein, pers. a II-a plural, cred ca trebuie inversat. |
|
| TeosOf wrote:Carla edit: la sein, pers. a II-a plural, cred ca trebuie inversat. am corectat,oare e bine?si eu acum invat |
|
| Pronumele personale sper ca se stiu,de nu,se subinteleg de mai sus,"es" se foloseste in general pentru lucruri: Ex.:Das ist ein Heft-Acesta este un caiet. Es ist blau-El(caietul) este albastru. |
|
| Carla, tu stii cum se fac, de la tastatura, aceste litere?
|
|
| Teo,inca n-am gasit cum,dar cautand pe net,am gasit niste cursuri : aici |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| TeosOf wrote:Carla, tu stii cum se fac, de la tastatura, aceste litere?
sunt diacritice. cand instalezi office-ul trebuie sa setezi la limba, sau prin Insert- Symbols din Word. |
|
| Carla, Mariuta, mutumesc |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Adaugi tastatura in germana (ca cea in romaneste) - dai click pe iconul En/Ro din bara de jos dreapta - Settings (apare o fereastra Text settings and input langueges) la Installed services faci Add si alegi German - Ok si cauti pe tastatura unde sunt literele (ca si cele din romana sunt pe tastele de langa enter üäö#´ß) |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Carla, Teo, buna treaba! |
|
| danab wrote:Adaugi tastatura in germana (ca cea in romaneste) - dai click pe iconul En/Ro din bara de jos dreapta - Settings (apare o fereastra Text settings and input langueges) la Installed services faci Add si alegi German - Ok si cauti pe tastatura unde sunt literele (ca si cele din romana sunt pe tastele de langa enter üäö#´ß) eu n-am gasit asa ceva |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/8/2009 Mesaje: 31
| Iti poti face tu tastele ca shortcut keys. Atunci cand dai Insert Symbol ai si optiunea de a crea un Shortcut Key. |
|
| Inlocuiti spatiile libere cu forma verbala corespunzatoare:
Ich....Schuler.(u cu puncte) Eu....elev. Wir....Studenten. Noi....studenti. Sie....ein Madchen(a cu puncte) Ea....fetita. Du....mein Bruder. Tu ....fratele meu. Er....mein Vater. El....tatal meu. Sie....drei Schwester. Ea....trei surori. Ihr....zehn Kollegen. Voi....zece colegi. Er....eine Mutter. El....o mama.
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/8/2009 Mesaje: 31
| Uite si de la mine un exercitiu, mai mult pt conversatie. Trebuie sa potriviti intrebarea cu raspunsul:
_______ 1. Wie heißen Sie? _______ 2. Wie alt bist du? _______ 3. Was ist deine Telefonnummer? _______ 4. Guten Morgen! _______ 5. Du bist sehr schön. _______ 6. Wie ist der Film? _______ 7. Bist du Student hier? _______ 8. Woher kommen Sie? _______ 9. Tschüss!
a. 24 Jahre alt. b. 263-2590. c. Ja, ich studiere Deutsch. d. Auf Wiedersehen! e. Aus Kanada. f. Grüß Gott! g. Danke, das ist nett. h. Er ist interessant. i. Mein Name ist Klaus. |
|
|