Cumparaturi pentru clasa I
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihamihaela
Scris: Saturday, July 28, 2012 6:47 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/6/2011
si roxana ,fetita mea va merge la toamna la scoala.nu am cumparat nimic. deocamdata testam,cercetam.....
TatyKS
Scris: Saturday, July 28, 2012 9:18 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
cute_babies_of_mine wrote:
Elena, Taty, multumesc mult! Astept sa vad daca invatatoarea le permite utilizarea pixurilor de acest gen; din cate am inteles, nu toate cadrele permit "lejeritatea" asta! :(
Am luat si noi ghiozdan, penar, set culori, acuarele (nu ne-am incumetat sa luam tempera pentru ca nu stiu daca lucreaza cu ele in clasa I - daca e nevoie de tempera, acuarelele ii vor ramane Ioanei), pensoane, tablita pentru orar, set rigla, ascutitoare, guma si alte maruntisuri de gen.
I

Elena, Kari folosete inca de la gradi tempera ... doamna le punea pe o paleta si lucrau cate 2-3 ... la scoala ar lucra individual . Eu imi aduc aminte ca noi la scoala aveam tubulete individuale de culori tempera , nu acuarele sa intre culorile una in alta. O sa vedem de vrea doamna, noi le avem.

Nici la noi nu accepta invatatoarele aceste pixuri ... cred ca 2 am intalnit doar .

Bereea, si mi-ar placea sa lucreze mult cu creionul la clasa ... sa nu fie stresati de greseli care sunt normale la clasa I.

La mine e o problema uniforma guns ...
shirel
Scris: Saturday, July 28, 2012 9:44 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
bereea wrote:
La noi in clasa intai scriu doar cu creionul. Intai m-am mirat apoi i-am vazut utilitatea. Din clasa a doua au trecut treptat la pixurile care se pot sterge fara sa rupi foia.De asemenea caietele sunt de tip stoudentesc si la toate obiectele sunt la fel:patratele mari de 1cm patrat

Exact asa si la noi ,plus ca avem si caiete speciale ptr clasa intai (caiete destepte sunt numite aici sic )si hai ca sa nu ma intind prea mult ma duc sa le pozez ca sa vedeti si voi!
S.ELENA
Scris: Saturday, July 28, 2012 11:17 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Ligia si Denis vrea tot ghiozdan cu Carschitara

Shirel, ai uitat de poze???topai topai
shirel
Scris: Saturday, July 28, 2012 2:09 PM
Nivel

Nu iubita ,pur si simplu pana am fotografiat tot intre masa de pranz si Shiraz ...dureaza ceva!sic

Ghiozdanul si penarul primit de la serviciul lui Yohanan ...foarte frumos ,ortopedic si de o super calitate!Aveti grija ce ghiozdane cumparati si verifica-ti curele care se duc in spate de multe ori ghiozdane de proasta calitate provoaca asa niste dureri si probleme la spate fiind grele cu tot cu rechizite .

-acum tot ce am cumparat dupa lista primita de la scoala:
-5 caiete cu foi fara linii nu ma intrebati ptr ce ca nici eu nu stiu)sic
caietele sunt din acelea foarte simple si noi am inteles ca la clasa intaia nu prea dau voie cu tot felul de caiete de firma cu diferite personaje de basm .

-tabla mica pe care se poate scrie cu carioci si sterge

-radiere,etichete,carioci care ies in evidentza fosforescente,lipici ,creioane colorate

-coperti colorate cele mai simple (asa ne-au cerut)

-cutie de carton ptr tot felul de lucrari

-culori super bune Panda ,plastelina,lipici ,

- 5 caiete destepte sic alcool de matematica

-8 caiete ptr scriere corecta

-un fel de dosar cu elastic tot pentru diferite teme si lucrari

-tot felul de dosare transparente

img

Ne-au mai cerut o numaratoare ,cutie si sticla pentru apa si mancare ,servetzele umede.

Trebuie sa le postez apoi si la noi la jurnal in prima zi de scoala asa ca sa ramana amintire .ras
marivic
Scris: Saturday, July 28, 2012 3:25 PM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
S.ELENA wrote:
Lenus, in proprie experienta iti spun ca cele mai bune stilouri sunt cele cu varf de pix. Merg tot cu cerneala (rezerve), dar in loc de penita obisnuita au un varf rotun, ca la pixuri. Este mai bun, deoarece chiar daca va cadea pe jos (fi sigura ca o va face de nenumatate ori), nu ii va fi afectata penita. In plus nu agata scame (precum penitele obisnuite) si nici nu zgarie.
Mai sunt unele pixuri, cu gel (refolosibile) de la Pilot, care au in capat un soi de guma de sters. Chiar daca va gresi, va putea sterge si rescrie, fara sa strice aspectul paginii. In plus, chiar daca fila nu este de buna calitate si suge cerneala, ptr asfel de pixuri nu este nicio problema. Se numeste mai exact PILOT FRIXION, costa in jur de 12 lei, iar rezerva intre 5-7 lei si se gaseste intr-o gama larga de culori(albastru, negru, rosu, verde - cu siguranta va avea nevoie si de verde, etc).
La noi majoritatea invatatoarelor de la clasele mici au cerut asa ceva copiilor.

Si vis-a-vis de caiete, nu intotdeauna cele mai scumpe (gen Herlitz) sunt si calitative. Si eu am patit-o, dar intr-un final am reusit sa gasesc si caiete bune.

Last edit: Daca te hotarasti ptr aceste pixuri, vezi ca au varful in doua dimendiuni: 0,5 si 0,7. Sa optezi ptr cel de 0,7 - celalalt fiind mult prea subtire si ingreunandu-i scrisul

Te pup si spor la cumparaturi ptr scolarul cel dulce!!!!pupici

Si eu i-am luat lui Victor din clasa I.Dar am zis ca anul acesta zic pas.Gata,trebuie sa stie sa nu mai stearga as intr-una.In rest ,eu am fost super linistita cu acest soi de pix fantoma,cum mai este el denumit.L-am folosit si eu la examene.Am fost foarte multumita de el......sic
Si noi i-am luat anul trecut lui Victor un ghiozdan cu Cars,de la Targul de carte Gaudeamus,....are curele late in spate si dublate cu material,nu il doare deloc spatele de la el...este nemaipomenit.Nu a costat mult ,...am dat 70 lei pe el,iar in Carfur erau vreo 100 leibanghead
ligia27
Scris: Saturday, July 28, 2012 8:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2010
shirel wrote:
Nu iubita ,pur si simplu pana am fotografiat tot intre masa de pranz si Shiraz ...dureaza ceva!sic

Ghiozdanul si penarul primit de la serviciul lui Yohanan ...foarte frumos ,ortopedic si de o super calitate!Aveti grija ce ghiozdane cumparati si verifica-ti curele care se duc in spate de multe ori ghiozdane de proasta calitate provoaca asa niste dureri si probleme la spate fiind grele cu tot cu rechizite .

-acum tot ce am cumparat dupa lista primita de la scoala:
-5 caiete cu foi fara linii nu ma intrebati ptr ce ca nici eu nu stiu)sic
caietele sunt din acelea foarte simple si noi am inteles ca la clasa intaia nu prea dau voie cu tot felul de caiete de firma cu diferite personaje de basm .

-tabla mica pe care se poate scrie cu carioci si sterge

-radiere,etichete,carioci care ies in evidentza fosforescente,lipici ,creioane colorate

-coperti colorate cele mai simple (asa ne-au cerut)

-cutie de carton ptr tot felul de lucrari

-culori super bune Panda ,plastelina,lipici ,

- 5 caiete destepte sic alcool de matematica

-8 caiete ptr scriere corecta

-un fel de dosar cu elastic tot pentru diferite teme si lucrari

-tot felul de dosare transparente

img

Ne-au mai cerut o numaratoare ,cutie si sticla pentru apa si mancare ,servetzele umede.

Trebuie sa le postez apoi si la noi la jurnal in prima zi de scoala asa ca sa ramana amintire .ras

draga dar cu asa rechizite sincer as incepe si eu inca o data clasa 1sic hohot hohot . super , mai ales ghiozdanul si penarul pe care sigur NU il arat lui sara. ca vrea si ea sic ras
S.ELENA
Scris: Saturday, July 28, 2012 10:26 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Eden, ce rechizite faine!!!! Sa le folosesti sanatoasa si sa iei multe note de 10 sau Fb (nu stiu cum se noteaza la voi). Ce draguti cei de la serviciul lui Yohananthumright , noua nici salariile nu ni le dau la timp, dar sa ne mai faca si cadouri ptr copii rambo

Si referitor la modelele de caiete si invelitori, adica cele mai simple, iar mi se pare o idee de laudat. Asa au toti copiii aproape la fel, nu unul de nu stiu ce firma (si se mai si lauda in fata celorlalti) si altul care e mai amarat, abia are bani sa-si ia cel mai ieftin caiet sau primeste din mila altora ce-i trebuie la scoala.

Mari, 70 lei, un ghiozdan.......eu mai mult de 30, maxim 35 de lei nu-mi permit sa dau pe el. Nu am ce face, la salariul mei de 580 lei, unde mai pui ca trebuie sa le iau la dublu de anul acesta alcool alcool alcool
marivic
Scris: Sunday, July 29, 2012 12:13 AM
Nivel

Inregistrat: 8/10/2007
Stiu,Elena ca si eu doar stii am avut salariul mic,dar am zis decat sa dau de fiecare data cate 20-30 lei si ba se descosea,ba se rupea toarta,am zis ca inchid ochii si ii iau unul bun.Si nu regret nici o clipa,...etse super rezistent!thumright
Lilly of the valley
Scris: Sunday, July 29, 2012 10:58 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
pixurile pilot nu sunt permise pt documentele oficiale pt ca la temperatura mai ridicata se sterge scrisul.
eu nu as folosi stilouri cu varf roll-on la incepatori. scrisul frumos se formeaza cu stiloul cu penita sau creionul, chiar daca nu mai conteaza in ce fel scrii.

Caietele tip I si II am de la RTC si nu sug cerneala, e drept ca la am de 8 ani cand era baiatul in clasa I.
kali
Scris: Wednesday, August 8, 2012 11:17 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
cute_babies_of_mine wrote:
Intru si eu pe lista mamicilor cu scolari din toamna. Am tot citit ce ati cumparat - noi vom primi in septembrie lista cu rechizitele necesare - dar vreau sa va intreb: stilou, de care? Am tot prospectat piata si am vazut ca exista si stilouri pentru incepatori - Herlitz la 23 RON - , penite M si L. Am inteles ca si la caiete ar fi probleme, pentru ca nu mai au foile veline, ca pe vremea noastra si ca absorb foarte repede, astfel incat e aproape imposibil sa scrii si pe verso. Noi am incercam un caiet de tip I de la Herlitz si absoarbe pana si mina de la pixul cu gel! Exista si variante mai bune?

Parerea mea e sa astepti pana primesti lista.
Noua ni s-a cerut stilou cu rezerva Pelikan si caiete Herlitz sau Perpigna.

Shirel, super achizitii!!newclap
Adevarul e ca ghiozdanele alea sunt extraordinar de frumoase si de bune!! Nu-ti spun ca am avut circ cu ai mei ca vroiau sa mearga afara cu ele - sa se laude, bineinteles.hohot
shirel
Scris: Wednesday, August 8, 2012 9:55 PM
Nivel

kali wrote:

Parerea mea e sa astepti pana primesti lista.
Noua ni s-a cerut stilou cu rezerva Pelikan si caiete Herlitz sau Perpigna.

Shirel, super achizitii!!newclap
Adevarul e ca ghiozdanele alea sunt extraordinar de frumoase si de bune!! Nu-ti spun ca am avut circ cu ai mei ca vroiau sa mearga afara cu ele - sa se laude, bineinteles.hohot

Cred si eu fiindca asa as vrea si eu!hohot sic Hai ca nu mai au mult si vai ce ma bucur ca le plac (nici nu-ti poti inchipui topai topai )
stelave
Scris: Thursday, August 9, 2012 1:10 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/15/2011
ce dragut! parca ieri cumparam si eu rechizite pentru clasa I si eram asa emotionati.....
Succes copilasilor!firstprize
ligia27
Scris: Thursday, August 9, 2012 2:04 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2010
Alina
Scris: Thursday, August 9, 2012 2:10 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
ligia27 wrote:
am auzit ca anul scolar incepe pe 1 sept .este adevarat ? stiti ceva?

Anul Č™colar 2012-2013 începe pe 10 septembrie, profesorii încep pe 1 septembrie.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.