|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| cred ca uniforma e pb tuturor, nu uniforma in sine, ci calitatea noi am acizitionat pe parcurs, din ceea ce stiam sigur ca va avea nevoie (ghiozdan, penar, creioane colorate, carioci, acuarele, pensoane, dosare din plastic + folii protectie pt portofolii, 2 stilouri, pic).
ghiozdanul e o avere, dar e unul de f buna calitate. |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17859
| Eu inca nu am inceput sa ii cumpar nimic lui Andrei, pentru ca am impresia ca are iar o perioada de crestere si cel putin la hainute si incaltaminte risc sa ii ramana mici pana in septembrie...
O sa ii iau pe la sfarsitul lui august 2 camasute albe cu maneca scurta, 2 cu maneca lunga, 2 tricouri albe si un trening si adidasi pentru sport, probabil pana in toamna va trebui sa ii cumpar si alti pantofi, ca e foarte posibil sa ii ramana mici, niste ghete...
Ca rechizite, inainte de inceperea scolii, nu ii voi lua decat ghiozdan, penar utilat cu carioci / creioane / stilou / pic / guma / linie, 2 caiete tip 1, 2 caiete matematica si 2 caiete velina.
In rest... astept indicatiile de la scoala, ca sa nu ma apuc sa iau ceva degeaba... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Intru si eu pe lista mamicilor cu scolari din toamna. Am tot citit ce ati cumparat - noi vom primi in septembrie lista cu rechizitele necesare - dar vreau sa va intreb: stilou, de care? Am tot prospectat piata si am vazut ca exista si stilouri pentru incepatori - Herlitz la 23 RON - , penite M si L. Am inteles ca si la caiete ar fi probleme, pentru ca nu mai au foile veline, ca pe vremea noastra si ca absorb foarte repede, astfel incat e aproape imposibil sa scrii si pe verso. Noi am incercam un caiet de tip I de la Herlitz si absoarbe pana si mina de la pixul cu gel! Exista si variante mai bune? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Lenus, in proprie experienta iti spun ca cele mai bune stilouri sunt cele cu varf de pix. Merg tot cu cerneala (rezerve), dar in loc de penita obisnuita au un varf rotun, ca la pixuri. Este mai bun, deoarece chiar daca va cadea pe jos (fi sigura ca o va face de nenumatate ori), nu ii va fi afectata penita. In plus nu agata scame (precum penitele obisnuite) si nici nu zgarie. Mai sunt unele pixuri, cu gel (refolosibile) de la Pilot, care au in capat un soi de guma de sters. Chiar daca va gresi, va putea sterge si rescrie, fara sa strice aspectul paginii. In plus, chiar daca fila nu este de buna calitate si suge cerneala, ptr asfel de pixuri nu este nicio problema. Se numeste mai exact PILOT FRIXION, costa in jur de 12 lei, iar rezerva intre 5-7 lei si se gaseste intr-o gama larga de culori(albastru, negru, rosu, verde - cu siguranta va avea nevoie si de verde, etc). La noi majoritatea invatatoarelor de la clasele mici au cerut asa ceva copiilor.
Si vis-a-vis de caiete, nu intotdeauna cele mai scumpe (gen Herlitz) sunt si calitative. Si eu am patit-o, dar intr-un final am reusit sa gasesc si caiete bune.
Last edit: Daca te hotarasti ptr aceste pixuri, vezi ca au varful in doua dimendiuni: 0,5 si 0,7. Sa optezi ptr cel de 0,7 - celalalt fiind mult prea subtire si ingreunandu-i scrisul
Te pup si spor la cumparaturi ptr scolarul cel dulce!!!! S.ELENA attached the following image(s):
![images[1].jpg](/i.ashx?a=65522)
|
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Folosesc si eu stilourile Pilot , dar sa stii ca au un dezavantaj ... scrisul dispare dupa o anumita perioada ... nu toate sunt ok. Eu una asa am patit cu niste tabele oficiale si a trebuit sa le refac . Noi o sa-l folosim poate acasa la teme suplimentare .
Noi deja avem cateva utile pentru scoala, luate de bunica de la Londra :
- 2 ghiozdane gen troller - unul mare si unul mai mic pentru zile mai lejere - penar - tempera - set pensule diferite marimi - foi glasse - etichete - mape - 3 stilouri - unul cu penita si doua roller - albisor - tablita pentru orar - glue - echipament sportiv a primit ieri de la nasa ei
si uite cum am scapat eu de o cheltuiala destul de maricica .
Mi-au mai ramas decat uniforma si tot ce iti mai trebuie in completare si rechizitele date de doamna invatatoare.
Intre timp trebuie sa caut de unde luam o uniforma de calitate, ca din aceea de la scoala nu fac cu siguranta.
|
|

| Tatiana, eu am inca acte/ tabele de anul trecut, scrise cu Pilot si sunt in stare buna. Acum, eu stiu,poate rezervele erau vechi sau poate a trecut mai mult timp peste actele scrise, au stat in conditii de umezeala/caldura excesive.......oricum si daca tine scrisul un an sau chiar un semestru, eu consider ca este ok. Eu sunt pro, ptr ca am vazut la clasa (in special la aIa si aIIa) diferenta intre aspectul caietelor unde copiii folosesc stilou normal+pic/pasta corectoare si cele unde este folosit pixul Pilot.
Eu ptr Denis am partea textila, daca-i pot spune asa, treninguri, i-am comandat si 2 uniforme, o camasa, are adidasi si tenesi......mai trebuie sa-i iau 2 camasi albe si vreo 2-3 tricouri albe ptr sport (la noi la scoala sunt obligatorii tricourile albe la ed. fizica) si ghiozdan.
Are deja 2 penare complet echipate (unul normal si unul dublu), creioane colorate, pensule+borcanel special ptr apa (de la Diverta), hartie tip xerox colorata, pixuri Pilot (vreo 3 ), caiete mici tip I si matematica. Restul le voi achizitiona in toamna, dupa ce vom sti exact ce este si cu ce se "mananca" clasa pregatitoare |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Si noi am terminat astazi cu cumparaturile pentru clasa intai,ghiozdan,penar si unele altele v-am spus le-am primit de la serviciul lui tati asa ca am cumparat doar caiete,carioci,creioane ,invelitori,clasere de tot felul ,orarul si o tabla de scris cu carioci care se pot sterge.Sper mai spre seara sa pun si poze ca sa vedeti cum este pe la noi. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Mult succes viitorilor scolarei! |
|

Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| S.ELENA wrote:Tatiana, eu am inca acte/ tabele de anul trecut, scrise cu Pilot si sunt in stare buna. Acum, eu stiu,poate rezervele erau vechi sau poate a trecut mai mult timp peste actele scrise, au stat in conditii de umezeala/caldura excesive.......oricum si daca tine scrisul un an sau chiar un semestru, eu consider ca este ok. Eu sunt pro, ptr ca am vazut la clasa (in special la aIa si aIIa) diferenta intre aspectul caietelor unde copiii folosesc stilou normal+pic/pasta corectoare si cele unde este folosit pixul Pilot.
Se poate sa fie si asa dar nu am patit-o doar eu . Nu pot sa zic ca s-a intamplat mereu dar a fost suficient 1-2 ori sa ma enerveeeez . Asa pentru scoala nu ar fi o problema ca si daca se sterge dupa un semestru nu conteaza ... dar ce te faci daca ai scris in catalog ... se pierd date in documente oficiale . O sa ma lamuresc cand ma reintorc ...daca mai gasesc ceva scris .
Uniforma unde ai comandat? La scoala sau ai alte surse?
Shirel, tablita pentru orara cu carioci care se sterg avem si noi . |
|

| Aaaaa, pai nu la note in catalog ma refeream , doar la celelalte documente/situatii pe care le fac provizoriu; cele care pleaca la ISMB sau IS5 cu pixul normal sau stiloul le fac. Dar asa, pana totul devine clar, cand mai pot aparea modificari.....traiasca Pilot-ul
Uniforma am comandat-o la scoala; avem contract cu o firma (sau PFA, nu stiu exact) care vine ori de cate ori este novoie. Nu sunt prea scumpe, dar nici calitatea nu este chiar asa grozava...insa avand in vedere ca cei mici mai pun lipici/aracet, o mai agata in banca/scaun...... Ca sa-ti faci o idee pe 2 veste si 2 pantaloni trebuia sa dau 120 lei, insa mi-au facut reducere la 100 si dau cravata gratis. |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Elena, Taty, multumesc mult! Astept sa vad daca invatatoarea le permite utilizarea pixurilor de acest gen; din cate am inteles, nu toate cadrele permit "lejeritatea" asta! :( Am luat si noi ghiozdan, penar, set culori, acuarele (nu ne-am incumetat sa luam tempera pentru ca nu stiu daca lucreaza cu ele in clasa I - daca e nevoie de tempera, acuarelele ii vor ramane Ioanei), pensoane, tablita pentru orar, set rigla, ascutitoare, guma si alte maruntisuri de gen. In legatura cu uniforma... astept iar sa ma intalnesc cu invatatoarea sa vad ce optiuni am! Spor la cumparaturi, dragelor! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| La noi in clasa intai scriu doar cu creionul. Intai m-am mirat apoi i-am vazut utilitatea. Din clasa a doua au trecut treptat la pixurile care se pot sterge fara sa rupi foia.De asemenea caietele sunt de tip stoudentesc si la toate obiectele sunt la fel:patratele mari de 1cm patrat |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2010 Mesaje: 1340
| taty wrote:Se poate sa fie si asa dar nu am patit-o doar eu . Nu pot sa zic ca s-a intamplat mereu dar a fost suficient 1-2 ori sa ma enerveeeez  . Asa pentru scoala nu ar fi o problema ca si daca se sterge dupa un semestru nu conteaza ... dar ce te faci daca ai scris in catalog  ... se pierd date in documente oficiale  . O sa ma lamuresc cand ma reintorc ...daca mai gasesc ceva scris  . Uniforma unde ai comandat? La scoala sau ai alte surse? Shirel, tablita pentru orara cu carioci care se sterg avem si noi  .
DE S-AR STERGE NOTELE RELE LA ELEVI |
|

| bereea wrote:La noi in clasa intai scriu doar cu creionul. Intai m-am mirat apoi i-am vazut utilitatea. Din clasa a doua au trecut treptat la pixurile care se pot sterge fara sa rupi foia.De asemenea caietele sunt de tip stoudentesc si la toate obiectele sunt la fel:patratele mari de 1cm patrat
INTELIGENTA TREABA. CE SA STRESEZI COPILUL CU ...."ITI RUP FOAIA" CAND POTI INCURAJA CU STERSUL . NOI INCA NU AM CUMPARAT MAARE LUCRU. DAR LA GHIOZDAN NU NE-AM HOTARAT. FIIND BAIAT SI ADORANDUL PE MCQUEEN STIM CA VREM CU MASINUTA ROSIE DAR NU STIM DE CARE MAI MIC, MAI MARE, CU ROTI,FARA ROTI. VOI DE CARE GHIOZDAN ATI CUMPARAT? |
|

| AM SA MERG LA SCOALA SA MA INTERESEZ SA VAD SE UNIFORMA PENTRU CLASA 1 STIU CA SE MAI FAC PE COMANDA PENTRU FIECARE CLASA CA TOTI COPII SA AIBA LA FEL. INCA NU STIU NIMIC LA NOI LA FETITE SUNT SARAFANE GRENA LA UNELE SCOLI . STIU CA NU SE MAI "POARTA "VECHEA UNIFORMA ALBASTRA DAR LA BAIETI NU AM IDEE |
|
|