Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Ce trebuie sa cumparati obligatoriu pentru un nou-nascut? Ce lucruri trebuie sa aveti cumparate atunci cand veniti cu el de la maternitate?
Din punctul meu de vedere, dupa 2 copii nascuti si crescuti, am constatat ca foarte multe lucruri mi-au fost inutile si am investit totusi bani in ele...
Obligatoriu din punctul meu de vedere ar trebui sa ai: Pentru somn: - patut (cu saltea, lenjerie)
Pentru iesit afara (desi asta se intampla cam pe la 1 luna... deci mai ai timp sa achizitionezi si ulterior) - port-bebe - carut - scaun de masina adecvat varstei
Pentru baie: - cadita + sampon secial pentru bebe + prosop corp + prosop fata
Pentru ingrijire: - pampers + servetele umede - crema de galbenele - forfecuta speciala - ser fiziologic + comprese sterile
Pentru masa: - 1 biberon + 1 tetina - 1 pac lapte praf
De asemenea, mai sunt necesare si cateva hainute, in functie de anotimp: - body (cu maneca lunga / scurta) - pantalon - bluza - salopeta - geaca + caciula + manusi (daca e iarna)
Voi ce considerati absolut necesar la iesirea din maternitate? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Probabil mai sunt, dar primul lucru care mi-a venit in cap (pentru ca nu il am) - e sterilizatorul. Urmeaza sa achizitionez unul si asta cat de curand! Revin, daca mai imi pica vreo fisa... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/14/2014 Mesaje: 1737
| aspirator pentru secretiile nazale,mai ales ca vine sezonul rece(tot asa pt ca am uitat sa il cumpar),pudra aceea,Baneocin parca ii zice,picaturile pentru colici ,termometru de camera,asta daca nu ai centrala in casa. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| La noi nu poti scoate copilul din spital daca nu ai carut, deci e obligatoriu sa-l ai. Iar de iesit afara am facut-o imediat, de ce dupa o luna? |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/13/2014 Mesaje: 541
| Pe langa tot ce s'a scris as mai adauga spirt cu care se curata buricul. Si cu scosul afara, cam tarziu dupa o luna, dar fiecare face cum crede mai bine |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Pentru somn-patut,saltea,protectie gratii sau cosulet ;paturele calduroase,lumina de veghe.
Pentru iesit afara- carut cu scaunel,geanta cu strictul necesar(pampers,servetele umede,prosopele mici gen batista sau babetele,biberonul cu lapte,picaturi pentru colici...)marsupiu(port-bebe)Eu i-am scos afara pe primi doi imediat,cu micutul dupa 2 saptamani din cauza cezarienei....nu exista interdictie.
Imbracaminte-salopeta calduroasa de iarna,manusi,caciulita groasa,bluzite,pantalonasi din bumbac,sosetute fara elastic gen botosei.
La iesirea din maternitate este obligatoriu scaunelul de masina, de la carut. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| dana_h wrote:aspirator pentru secretiile nazale, As pune asta pe locul intai si scris cu rosu,fara asta esti om mort ...mi-amintesc mie mi-a trimis Taki unul din Japonica,ehe,vremuri... |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/1/2021 Mesaje: 52
| Eu am cumparat pentru amnadoi copii - patut cu saltea, lenjerie protectie gratii - paturele calduroase - lumina de veghe - umidificator camera - carut - port-bebe - scaun de masina scoica adecvat varstei - cadita + sampon secial pentru bebe + prosop corp + prosop fata - pampers + servetele umede - crema de galbenele - forfecuta speciala - ser fiziologic + comprese sterile - spirt - aspirator nazal - termometru digital - sterilizator - biberoane + tetine - 1 pac lapte praf - incalzitor ptr biberon - body cu maneca lunga / scurta - pantalon - bluza - salopeta - geaca + caciula + manusi daca e iarna - imbracaminte-salopeta calduroasa de iarna,manusi,caciulita groasa,bluzite,pantalonasi din bumbac,sosetute fara elastic gen botosei. - geanta bebe cu strictul necesarpampers,servetele umede,prosopele mici gen batista sau babetele,biberonul cu lapte,picaturi pentru colici Baneocin |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/1/2021 Mesaje: 52
| - cantar bebe - perna de alaptat |
|
|