Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Eu ,inainte de a avea baiatul,le ziceam mamica si taticu. Asa am simtit.In primul rand din respect pentru sotul meu,care nu mi-a impus ,dar m-am gandit ca i-ar placea.In al doilea rand ,s-au purtat mereu frumos cu mine si la fel se poarta si acum. Dupa ce a venit pe lume puiul nostru ,le zic si mama/tata ,si mamaie/tataie,si cand mai glumim, uneori ii mai zic soacra-mi ,doamna. De tutuit i-am tutuit de cand m-am casatorit.Ai mei parinti m-au invatat de mica sa-i tutuiesc,pentru ca si-au dorit o relatie mai prieteneasca ,calda,cu fiica lor,li se parea prea rece si distant matale/dumneavoastra si adresarea la persoana a IIa plural,asa ca i-am pus in fata faptului implinit si nu i-a deranjat.Ba mai mult acum ii tutuieste si sotul ,si baiatul meu si li se pare normal.
Sotul ii spunea tatalui meu ,taticu' ,iar mamei mele ii zice mamica,mamaie,maia,doamna cum ii vine mai repede pe limba.S-a invatat s-o si tutuiasca (desi se intampla mai rar ).
Cred ca respectul fata de persoanele apropiate nu tine neaparat de modul cum ne adresam. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Eu am zis asa cum le zice sotul meu dar fara nici o dragoste doar din respect pentru sotul meu ! nu il iubeste nici pe el nici pe mine doar sa le dam bani !Pe nepoti nici atit ! |