Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ma gasesc in mare dificultate cand trebuie sa-mi strig soacra/socrul.Ei, oameni de la tara, asteapta sa le spun mama / tata sau mai bine zis mamica si taticul. Doar ca eu nici moarta nu le spun asa.Nu pot.Pentru mine soacra e chiar soacra , iar socrul abia daca schimb doua vorbe cu el si atunci imi vorbeste cu dumneavoastra Mi-ar place sa le pot spune pe nume, chiar mi s-ar parea normal.Sau macar cu doamna/domnul da' se supara.Asa ca ocolesc pe cat posibil sa le spun intr-un fel.Voi cum procedati? |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Socrela si socrelu' - iar de vreun an ii si tutuiesc. Am mare noroc ca soacra-mea este o tipa moderna si nu tzine la chestii de-astea, ba chiar vrea ca fi-mea s-o strige pe nume! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu ii spun soacra-mii "doamna" ,iar sotul meu tot asa i se adreseaza mamei mele. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Cred ca depinde mult si de cati ani va cunoasteti si de la ce varsta si bineniteles daca merita sa li se spuna mama/tata. Eu de exemplu cand vorbesc despre ei de multe ori spun bunica/bunicu sau socrela/socrelu dar lor le spun mama/tata ... merita ce sa zic si abia asteptau, mai ales ca n-aveau fete. Mi-a fost greu la inceput, dar acum mi se pare ceva normal. Ii iubesc foarte mult si ne unesc niste ani buni si muulte amintiri. |
|
| I-as spune si eu "doamna" dar cred ca se socheaza.Ei stiu ca trebuie sa le spun mamica si taticul- ca asa au prins din mosi stramosi- dar cum sa o fac cand nu au fost nici macar o data mama sau tata pentru mine? |
|
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| bereea wrote:I-as spune si eu "doamna" dar cred ca se socheaza.Ei stiu ca trebuie sa le spun mamica si taticul- ca asa au prins din mosi stramosi- dar cum sa o fac cand nu au fost nici macar o data mama sau tata pentru mine?
Eu potriveam vorba ... auziti , stiti ? ... nu va suparti ...
Sotul meu dupa atatia ani n-a putut sa le zica mama/tata dar le zice maii/tataie . E si asta o scapare !
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| Dragelor eu le spun mama si tata si nu ca asa se obisnuieste sau ca asa este la tara ...cred ca trebuie sa simti. Daca nu i respectati cum vreti ....nu doar de fatada ..eu le zic din toata inima din prima zi. Consider ca sunt ca si parintii mei ....pt ca ma trateaza precum copilul lor |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| La mine e ciudat , le spun mama si tata, socrilor, si alor mei mamica si taticu, ciudat ca sotul ii spune pe nume (e mama lui vitrega). |
|
| georgyana wrote: Daca nu i respectati cum vreti ....nu doar de fatada .
Nu cred ca e vorba de respect aici.De exemplu , in Italia toata lumea le spune frumos pe nume, e mai simplu, mai usor.Pentru mine doar mama mea e mama si tatal tata.
|
|
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| AM VRUT SA ZIC ..CA TREBUIE SA SIMTI SA LE SPUI ASTFEL SI NU DOAR CA ASA AR TREBUI ...CA DE RESPECTAT I RESPECTI SI DACA I SPUI PE NUME SAU DOAMNA ,DOMNULE |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Eu le spun mama si tata,mi-a fost usor pentru ca atunci cand m-am casatorit ii stiam de ceva timp si erau ok.Ii respect .Daca nu erau ei,nu ar fi existat sotul meu .Nu ne intalnim prea des,dar nu pot sa le spun altfel,sunt si ei parinti,asa cum sunt ai mei.Fiecare e liber sa spuna cum poate.Ma gandesc si eu ca voi fi soacra candva si mi-ar placea sa fiu macar respectata{daca merit ) |
|
| georgyana wrote:AM VRUT SA ZIC ..CA TREBUIE SA SIMTI SA LE SPUI ASTFEL SI NU DOAR CA ASA AR TREBUI ...CA DE RESPECTAT I RESPECTI SI DACA I SPUI PE NUME SAU DOAMNA ,DOMNULE
Da, asa este
Mirela, ma bucur pentru tine
Eu trebuie sa gasesc o solutie pana plec acasa ca sa nu ma balbai iarasi Daca nu am sa le spun doamna/domn si daca fac atac de inima fac si gata Si asa sunt socati ca Ale spune tuturor pe nume si nu foloseste tante/nene, ce daca-i domnesc si eu |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/18/2008 Mesaje: 554
| Bereea cred ca eu te inteleg cel mai bine si eu sunt exact in aceeasi situatie,mama si tata nu le-am putut zice pt ca i-am cunoscut inca de cand eram simpli iubiti,iar dupa casatorie mi se parea ff ciudat sa le zic dintr-o data mama si tata........di parerea mea cum e si acea vorba "mama ii mama nu=i femeie(soacra)"....decat sa ii zic mama ca asa trebe mai bine d-voastra sau in unele cazuri....auziti.....stiti....sau mais tiu eu cum.... ...poate ca si ele ar trebui sa ne zica uite draga acum poti sa imi zici pe nume sau s aimi zici mama sau mai stiu eu cum |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu le spun cum ii striga si copiii. Nu le-as spune mama/tata never ever!! Parca mai era un topic asemanator... |
|
Inregistrat: 1/20/2011 Mesaje: 3242
| Eu nu sunt casatorita cu sotul dar ptr mine el este sotul meu si parintii lui sunt parintii mei ,eu le spun mama si tata desii aici ei toti asi spun pe nume,,cealalata cumnata le spune pe nume,,eu nu pot . La inceput evitam sa le spun pe nume,,cautam cuvintele cum spuneau si fetele ,,apoi intr-o zi am luato pe ,,soacra,, deoparte si am intrebat daca o deranzeaza sa ai spun mama ca eu pe nume nu pot sa ai spun,,mi-a spus ca ai face mare placere , ca eu sunt fica ei,,ptr ea nu conteaza ca nu sunt casatorita,,,si alte celea,, ma respecta ai respect ,,ptr mine sunt mama si tata,iar parintii mei sunt mami si tati . |
|
|