|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Ce harnicuti sunteti, probabil e mai cald, la mine pamantul e inca inghetat, am dat o lopata de proba Lili, e superb liliacul mamei, se cunoaste ca a fost ingrijit |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Oana,
Am adus pamant de la padure. Numai din putregaiuri + nisip. Am niste "samanturi" nerabdatoare sa fie plantate...am oparit deja pamantul si in foarte scurt timp purced la actiune. Apoi le bag in casa si sper sa iasa plantutele. |

| Sousou, cum se opareste pamantul? Nu am auzit pana acum de asa ceva, adica se incalzeste sau cum, ma inveti te rog? |

| Eu oparesc pamantul pentru ca-l aduc din padure si e plin de radacinute care nu vreau sa sufoce plantutele mele firave. Asadar pun pamantul in ghivece, incalzesc pana la punctul de fierbere o oala mare-mare de apa, o torn apoi peste pamant, avand grija sa ajunga peste tot. In principiu ajunge. Daca vrei sa fii meticuloasa, poti introduce pamantul pus intr-o tava la cuptor, pana e foarte fierbinte. Spor! |

| Aaaa, am inteles, multumesc |

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 11/12/2009 Mesaje: 304
| si la noi mai e inca zapada.abea astept sa se topeasca.am primit luna trecuta niste zambile la ghiveci.ele sau ofilit dar radacina mai buna.daca le plantez afara in curte abea la anu infloresc daca se prind?ca acum 2 ani am avut si narcise si zambile dar in curte nu a iesit nimic. |

| SI eu tot asa stiu, infloresc anul viitor daca le muti acum. Sau le muti dupa ce fac floare anul asta. EU am mutat anul trecut zambile si narcise, le-a dat nasul deja, sunt curioasa sa vad daca infloresc toate. Weekendul asta a fost cald taaare, m-am dezghetat si eu nu numai pamantul, azi am aruncat cu praf de calciu pe tarla si astept ploaia. Saptamana viitoare ma duc la atac de arpagic si barabule |

| praf de calciu?e ingrasamant?nu le am.sunt pe dinafara.eu am vrut sa aduc niste balega daca gasesc cu ce :( |

| Eu daca dau cu balega aici ma alunga astia din sat in frunte cu sotul si copilul, sunt chiar in mijlocul vecinilor, nu-mi permit desi unii fermieri din camp imprastie ceai de balega sau balega de carneste nasul numai grill afara nu-ti mai vine sa faci Am pus carbonat de calciu pt a ridica ph-ul solului, ingrasamantul din cate stiu e altceva, nu se amesteca astea doua, dar poate gresesc? Glumesc dar nu am gradina mare, e o bucatica doar de placere langa casa |
|

| si a mea e mica.acum 2 ani abea am convins sotul sa imi sape putin.anul trecut m-am extins am cam 20 mp.capsuni am avut multe si dulci fara ingrasamant.rosiile au crescut cat mine dar a plouat 3 saptamani intruna si nu am mai avut ce sa le fac ca incepusera sa mucegaiasca.erau gogonelele cat pumnu pe vrej.ardei am mancat ceva dar putin.a fost vara scurta,in aprilie s-a topit zapada.in iulie a plouat 3 saptamani intruna.in schimb fasole verde dint-un pliculet de comert am facut 5 pungi la congelator.am avut si mazare de o mancarica.anul asta nu mai pun.si ceapa rosie.nici nu am consumat-o de mila.ma duc si cumpar |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/18/2014 Mesaje: 1
| Buna, Ne-am terminat casuta la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut si nu am reusit sa plantez nimic. Imi poti da cateva sfaturi pentu a-mi intemeia rapid o gradina frumoasa? Nu stiu mare lucru despre flori si cand ar trebui plantate. Ce ma sfatuiesti sa plantez si cand? Nu prea am timp liber, prin urmare as dori sa plantez flori care nu necesita mult timp de ingrijire. Exista un calendar al lucrarilor in gradina (ma refer la flori)? In toamna am adus pamant si l-am greblat, zapada s-a topit, cu ce ar trebui sa incep? Multumesc frumos! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Si eu am de gand sa ma apuc din nou de gradina mea....De cativa ani am lasat-o in paragina,caci nu mai aveam timp de ea...si ma doare...Imi soseste sotul acasa si ne vom apuca de reorganizat....Mai intai mai scot din tufele de vie...si mai tai cativa pomi care nu au rodit niciodata....Sper din tot sufletul sa o repunem pe picioare.... caci imi vreau gradina mandra pe care o aveam candva.... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Si gradina mea arata intr-un mare fel! Zici ca-i padurea frumoasei adormite, plina de ciulini si buruiene. Vedeti daca nu am experienta, nu mi-am imaginat ca poate creste asa ceva. Pana anul trecut am avut open space si intrau oile - ma si suparam pe ele ca-mi lasau babareze cu duiumul si nu puteam eu sa fac picnic dar de unde sa stiu eu ca fac atat de bine?! Deci, am pus gard... si dupa gard... leopardul. Trebuie neaparat sa dam cu ierbicid, ca alta idee mai buna n-am! |
|

| Spor la gradinarit, fetili
Si noi ne-am spetit ieri. Daca a dat soarele, fuguta afara si da-i la curatat, plivit putin si pus straturi (aceia care se pot apleca, desigur )
Kali, ca idee...poti organiza pe laterale (daca ai alee centrala pt masina) chiar in marginea gardului, pomisori. Este momentul.
Mai incolo, niste tufe care infloresc primavara (d-al;ea cu galbe sau si rosu) sau chiat trandafiri. DAca ai chef organizeaza o bolta langa care plantezi trandafiri cataratori si in doi trei ani, faci picnic acolo.
Spre bordura, sapi cam 40-60 cm latime de-a lungul aleei, sau in marginea casei roata si pui bulbi: lalele (infloresc la anul), irisi, narcise, crini, etc. Astea nu trebuie scoase. A, chiar si ghiocei, branduse, zambile. Astea infloresc primavara. Acuma-acuma, daca vrei o pata de culoare, poti lua primule gata inflorite si le plantezi din loc in loc. LA anui iarasi rasar.
Mai incolo pui gladiole, dalii, etc si flori din seminte. Daca te apuci, mult spor! |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Sunteti sigure fetelor ca se pot pune bulbii acum? in Israel se recomnada in toamna plantarea bulbilor. Noi avem lalele, zambile roz, albaste si mov (aveam si crem dar nu au mai crescut). In rest ne lipseste timpul de a ne ocupa de gradina |
|
|