Cum v-ati aranjat gradina?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, March 28, 2006 4:56 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Avem printre noi si mamici care stau la curte ? Cum v-ati aranjat gradina?
Kiki
Scris: Wednesday, March 29, 2006 7:05 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu nu am gradina, dar deja mi-am facut planuri cum o sa o arate cand o s-o am...(cine stie peste cati ani...dar speranta moare ultima).

Vreau sa am flori multe si plantate direct in pamant si in ghivece, sub forma de roaba, cum se vede in poza...vreau pitici, vreau copacei mititei (sa nu creasca prea mari, chiar si o mica fantana arteziana...un mic foisor unde sa ne strangem toata familia....

mai vreau si luminite, am vazut in Brico niste corpuri de iluminat super pentru gradina...

Eh, momentan sunt vise...poate odata vor deveni realitate...

Kiki attached the following image(s):
roabacuflori.jpgpitic.jpgph.giffoisor copy.gif

Roxanel
Scris: Thursday, March 30, 2006 4:07 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Fetelor, eu am gradina, atata cat e, dar avand in vedere ca ne-am mutat in octombrie nu am mai avut timp sa o aranjam. Si mie imi place o gradina frumoasa dar acum si cu Tzumpi nu am avut chef de educatie fizica. Am niste trandafiri prin glastre pe care vreau sa-i plantez in gradina la sfarsitul acestei luni, dupa care trebuie taiate/aranjate tufisurile. Totul este sa prinzi o zi cu soare si sa nu ai altceva de facut. Eu una stau cu chirie deci nu ma incurc sa investesc prea mult in gradina caci poate la anul schimb casa si nu are rost. Dar tot vreau sa-i dau un aspect rezonabil ca sa-mi fie drag sa stau la un gratar si sa ma uit la floricele.flowers

Roxanel attached the following image(s):
100_5736.jpg

Anaida
Scris: Thursday, March 30, 2006 9:44 AM
Nivel

Nici eu nu am gradina, dar mi-ar placea tare mult. Aseara am fost la mama la gradina. Ia uitati-l pe fi-miu si pe vara-sa Andreea ce harnicuti sunt!

Anaida attached the following image(s):
mici_agricultorii.jpg

Kiki
Scris: Thursday, March 30, 2006 9:55 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
E mai mare lopata decat el! hohot
taki
Scris: Friday, May 12, 2006 2:09 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Fantanile arteziene – ofera gradinii noastre acel strop de eleganta ce-i ofera unicitatea. Acestea sunt realizate din stanca artificiala, rezistenta la apa, raze ultra-violete si la socuri fizice medii.

Iedera - este planta care poate acoperi un zid sau un gard excelent, oferind astfel aspectul natural pe care noi dorim sa-l obtinem. Pentru ca aceasta sa aiba un aspect frumos si ingrijit trebuie sa fie gopodarita la intervale regulate, este o planta robusta si elastica care va forma un fundal minunat pentru celelalte amenajari din interiorul gradinii.

Gazonul - pe piata romaneasca aparitia gazonului, mai ales in in domeniu gradinaritului particular de abia acum castiga popularitate, deoarece inlocuieste asfaltul din curti, gradina oferindu-ne un aspect mai mult decat natural. Alte avantaje de a avea gazon, in afara de imaginea plina de verdeata care ne incanta ochii sunt : controleaza foarte bine eroziunea solului, filtreaza apa protejand panza freatica, absoarbele razele solare, climatizeaza si produce un efect de racoare in gradina.

Bonsai - este un element de lux pentru o gradina, fiind originar din China. Bonsaiul este tinut in vase, deobicei plate. Insa poate fi instalate cu tot cu ghiveci in gradina, daca este o specie de bonsai de exterior. Bonsaiul are dimensiuni mici si sunt anumite metode specifice pentru ingrijirea acestuia in ce priveste tunderea si legarea sa. Bonsaiul este simbolul prestigiului si al onoarei aristrocratiei.
Maria & Mario
Scris: Saturday, May 13, 2006 11:30 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Noi am cumparat-o compartimentata asa , deci nu am avut mare lucru ce schimba la ea. Doar taiat , curata si plantat vreo 50 de pliculete de semintze. acum asteptam rezultatele , prin iulie ( cica ) . Dar e atat de bine.... Maria sta la aer , saptamana asta am facut si plaja, stam la gratar afara , la o bere , rufele le intind afara .... eliniste , verdeata , aer curat , de pasarele nu va mai spun ce galagie e ....

Maria & Mario attached the following image(s):
copy of dsc03283.jpgdsc02989.jpg

AdrianaC
Scris: Sunday, May 14, 2006 2:05 AM

Oana, arata superb gradina voastra. Deja ma si imaginez sub umbreluta, band o bere (fara alcool sic ) si cu copiii jucandu-se prin curte.

Am fost si noi azi la socrii la curte si e nemaipomenit sa stai la curte. Am stat numai afara vreo 5-6 ore. Ei au 2 curti, destul de maricele. Cam asa arata curtea la socrii mei acum, iar casuta din lemn care se vede este casuta de vara. Pe trepte in sus se ajunge la casuta principala.

AdrianaC attached the following image(s):
curte_2.gif

Anaida
Scris: Tuesday, May 23, 2006 1:28 PM
Nivel

Foarte frumos, Adriana! Si bolta aia, si dalele cu vredeata printre ele!
Mami de Maria, si la voi e nemaipomenit!

Vreau si eu o curte, cat de mica!!!
mihaela75
Scris: Tuesday, May 23, 2006 6:42 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Eu m-am hotarat ,pana una alta imi fac curtea in...balconrasAm pus masuta cu umbrela si scaunele, am doua ladite speciale pt. flori iar pe jos pun covor dinala verde care imita iarba.Si poate imi iau si vreo doi canari sa-mi cante la urechesicCand o sa fie gata "gradina mea" o sa pun o poza ras
AdrianaC
Scris: Sunday, May 28, 2006 9:11 AM

Uite cum se schimba curtea de la o zi la alta, infloresc floricele, ce sa mai zic, e raiul pe pamant. Copiilor le-a priit la curte, Andrei a luat in 6 zile 350g, Alice s-a jucat toata ziua de la 8:00 la 21:00, au stat numai si numai afara !

Trebuie sa incep cautarile pentru casuta oare .

delfinasa
Scris: Monday, June 26, 2006 7:01 AM
Nivel
Nivel: Senior

Wow, imi plac toate gradinile voastre, fetelor! Tare frumoase si se vede ca va pricepeti sa le ingrijiti!...Eu sunt la inceput de drum cu gradinaritul si nu ma prea pricep, dar invat usor-usor si sper la anul sa-mi amenajez si-o gradina de legume. Acum putin timp mi-am curatat gradinitele de flori, mi-am amenajat un nou rond sub un copac si am pus mulch rosu peste tot la flori si a iesit foarte dragut; va pun cateva pozeangel

delfinasa attached the following image(s):
img_1500.jpgimg_1567.jpgimg_1572.jpg

AdrianaC
Scris: Monday, June 26, 2006 7:36 AM

Bravo Delfinasa ! Lasa ca te inveti tu ! Daca mai ai intrebari, pune-le aici, ca gradina soacrei mele a fost amenajata in totalitate de ea si e o splendoare, si asta in numai cativa ani (2-3 ani). Se pricepe la flori, plante si gradinarit, asa ca, daca e ceva, o mai intreb pe ea si iti spun ce si cum ras
sousourel
Scris: Monday, June 26, 2006 10:31 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Imi place ideea, dar ce e chestia rosie de la baza pomului?
delfinasa
Scris: Monday, March 26, 2007 4:25 PM
Nivel

Madalina, scuze ca nu ti-am raspuns la timpul potrivit...aschiile alea de lemn uscat rosii sunt mulch, asa se numesc aici si nu stiu cum sa traduc exact, sunt de mai multe culori si consistente (mai mari, mai mici) si au rolul de a mentine foarte bine umezeala la plante, flori, copaci...mulch-ul se pune numai peste pamantul afanat/sapat, curatat de iarba sau buruieni si in afara ca este foarte benefic mai ales vara, da si-o estetica draguta gradinitelor flowers...toata lumea foloseste aici la gradinitele cu flori, in jurul copacilor, plantelor de afara si poate fi cumparat deja tratat cu ierbicide care nu ataca florile sau poate fi netratat, imbogatit cu fertilizator sau nu.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.