Cum stiti ca bebelusul primeste suficient lapte?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Saturday, May 5, 2012 12:56 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
kmn
Scris: Saturday, May 5, 2012 7:33 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/21/2010
eu nu mi-am pus nici o clipa aceasta intrebare...
bebe primeste suficient lapte pentru ca organismul mamei e facut sa produca lapte ,atata timp cat nu se fac greseli in alimentatia sugarului mic...adica :suzeta, ceai cu biberon, completare - cea mai grava...
eu nu mi-am cumparat nici suzete, nici biberoane, nici lapte praf....nu le-am avut in casa si nu am fost tentata sa le folosesc,
alaptarea se face la cerere si nu dupa un orar anume.....
nu am facut niciodata proba suptului si nu am avut cantar in casa...am vazut ca bebe creste dupa hainute si dupa cat de greu imi era sa o/il car in bratesic

din pacate sunt foarte multe mamici care se panicheaza si daca nu gasesc sprijinul necesar la momentul critic renunta usor la alaptat si cel care are de pierdut cel mai mult e puiutul....
Marianita
Scris: Saturday, May 5, 2012 10:11 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 9/24/2010
La fel am procedat si eu cu cei doi copii ai mei,iam alaptat din clipa cand au venit pe lume,cel mare vreo 11 luni iar cel mic 14 luni,nu am avut biberoane ,nici suzete ,nici macar apa nu vroiau sa bea.Ii alaptam la cerere nu respectam un orar anume,iar eu am fost foarte linistita si relaxata nu imi faceam probleme din moment ce ei dormeau si luau bine in greutate.Pot sa va zic ca am devenit mami la 20 de ani si cateva luni,nu aveam nici o experienta,dar instinctul matern de invata absolut orice lucrusor de care bebelusul tau are nevoie.Acum sunt mandra cu cei doi puiuti ai mei ca sunt mari si toti de aici zic ca sunt o copila cu copii,iar eu ma topesc de dragul lor,ii iubesc enormhearts
Mami_de_gemeni
Scris: Sunday, May 6, 2012 9:33 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Offf cat ma bucur ca ati putut alapta puiutii mult timp. Pe prima fata nu am alaptat-o numai 3 luni (atunci pur si simplu nu sa mai produs) si am fost nevoita sa apelam la formula laptelui praf Humana Pre.
La Gemeni am alaptat tot la fel de putin, pentru ca ei fiind prematuri au fost invatati inca din spital cu biberonul cu toate ca eu incercam sa ii alaptez nu aveau deloc forta sa traga laptele. Dupa 3 minute dormeau deja.
Acum daca as mai ramane odata insarcinata as face tot posibilul ca bebele sa primeasca cat mai mult lapte de la mine.
ingerash
Scris: Sunday, May 6, 2012 2:57 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Cu primi doi a fost super cu alaptatul,nici suzete nu vroiau,din biberon rar le dadeam,doar cand eram la cumparaturi sau cozi la platit facturi...in Ro am trecut printr-o situatie ridicola cand ma injurat o batrana ca de ce alaptez copilasul(pe Mada)in public,in parc eram,pe o banca mai discreta inca eram si acoperita cu paturica pe umar,se vedeau doar piciorusele ei...cu al treilea din pacate nu am avut suficient lapte,urmare a cezarieni,iar cand avem el era molesit de la icter,dar foloseam pompita si depozitam ...uneori plangea tare ca nu aveam suficient lapte,ma musca si tragea tare,semn ca nu era suficient si partial i-am dat formula,am baut ceaiuri,mancat marar...toate chestiile care stiam ca ajuta lactatia,dar...la aproape 3 luni eu nu mai aveam deloc.
sweet angel
Scris: Sunday, May 6, 2012 7:15 PM
Nivel

Inregistrat: 1/6/2010
puiul meu nu se satura cu laptele meu vedeam ca nu mai iese nimic si copilul plangea si era agitat , atunci am inceput sa ii dau supliment de lapte praf pana la 6 luni cand am ramas fara lapte.
misha
Scris: Sunday, May 6, 2012 7:40 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Eu i-am alaptat la cerere pe amandoi. Spre deosebire de fata, baiatul a luat mai putin in greutate. Nu stiu daca au fost si alti factori care au contribuit la aceasta. Dupa intarcare, Maria a acceptat foarte bine canuta cu cioc si a baut lapte pana pe la 2 ani. Filip, in schimb, cu greu bea 100-150 ml de lapte numai dimineata si numai cu cereale, si doar din cana/pahar normal. Mananca mancare suficienta in schimb, si desi sunt ingrijorata ca nu reusim sa compensam suficient aportul de Ca doar prin branzica si iaurt sper ca intr-o buna zi sa revina la sentimente mai bune vis a vis de laptic. Deocamdata luam Ca supliment 10 zile pe luna si Vit D3 2 picaturi pe zi.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.