cum stimulam copiii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
andrada74
Scris: Friday, May 20, 2011 5:42 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 11/25/2006
buna,
de ceva vreme am observat ca baiatul meu are o memorie foarte buna. Stiu ca multi copii la aceasta varsta retin multe, e specific, insa Alex ma uimeste periodic cu memoria sa. Isi aduce aminte detalii cu privire la lucruri/locuri pe care le-a vazut o singura data, uneori cu un an-doi in urma. Retine foarte bine poeziile, la un moment dat a fost la gradinita doar doua saptamini (fiind grupa mica, sta mai mult acasa, din motiv de... raceli repetate) si dupa alte dupa doua saptamini de stat acasa mi-a recitat vreo 6 poezii invatate in acel rastimp si pe care nu mi le mai spusese inainte (asta in conditiile in care in grupurile de copii e mai timid, nu e genul care sa se bage in fata). Stie mai bine de jumatate din Scrisoarea a III-a (partea cu Tu esti Mircea, de aici a inceput), Mama lui Stefan cel Mare (pe astea le mai stiu si eu) si altele, spuse de mine in joaca. In plus, are un simt al orientarii foarte bun, mai bun ca al meu. Probabil il mosteneste pe sotul meu, ce lucreaza intr-un domeniu unde trebuie sa ai memorie/orientare buna.
Nu spun aceste lucruri ca sa ma laud, ci doar ca sa fac o constatare. Motivul textului meu e altul. Ma gindesc ce sa fac sa ii stimulez memoria si cum putem folosi in sens pozitiv pentru el aceasta calitate? Cunoasteti ceva jocuri in acest sens? Sau la ce sa il dau in anii ce vin, cursuri, sporturi...? Sigur, totul in joaca, caci e la varsta jocului, nu vrem sa il fortam inutil.
mikaela
Scris: Sunday, May 22, 2011 10:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Andrada, felicitari! Ai un baietel istet! Eu as incerca sa fiu cu un pas inainte in comparatie cu ceilalti copii de varsta lui, adica sa ii oferi informatii pentru copii de varsta mai inaintata in paralel cu informatii pentru varsta lui. Ai nevoie de timp si putina munca, sa te informezi tu in primul rand si apoi cu rabdare sa-i impartasesti cunostintele tale. Cu sporturile sau jocurile...cred ca depinde mult de caracterul si natura lui, de regula copiii asimileaza mult, dar si selecteaza mult ceea ce retin. Poate sfatul unei educatoare/invatatoare te va ajuta...
Lilly of the valley
Scris: Monday, May 23, 2011 10:13 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Felicitari!
Jocurile de memorie pt. copii mici (chiar si pt cei mai maricei) stimuleaza foarte binethumright
oanamaria
Scris: Monday, May 23, 2011 10:45 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
O amica mi-a zis azi ca baietelul ei de nici 4 ani citeste pe litere si cunoaste toate literele .newclap
andrada74
Scris: Monday, May 23, 2011 9:47 PM
Nivel

Inregistrat: 11/25/2006
mikaela wrote:
Andrada, felicitari! Ai un baietel istet! Eu as incerca sa fiu cu un pas inainte in comparatie cu ceilalti copii de varsta lui, adica sa ii oferi informatii pentru copii de varsta mai inaintata in paralel cu informatii pentru varsta lui. Ai nevoie de timp si putina munca, sa te informezi tu in primul rand si apoi cu rabdare sa-i impartasesti cunostintele tale. Cu sporturile sau jocurile...cred ca depinde mult de caracterul si natura lui, de regula copiii asimileaza mult, dar si selecteaza mult ceea ce retin. Poate sfatul unei educatoare/invatatoare te va ajuta...

Mikaela, ai dreptate. Incercam sa comunicam cit mai bine cu el, sa ii explicam cit mai multe, pe intelesul lui. Recepteaza totul si intelege lucrurile foarte bine pt. varsta lui. Voi ce exercitii/jocuri mai faceti cu copii vostri?
mikaela
Scris: Tuesday, May 24, 2011 9:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Ca idee ai putea sa cauti pe net "jocuri pentru copii de varsta X", sau cu o formulare mai potrivita. Uneori eu ma inspir de pe www.didactic.ro dar sunt multe oferte prin librarii si chiar biblioteci. Nu stiu sa-ti dau nume exacte de jocuri din Romania...sorry...angel
ElenaM
Scris: Tuesday, June 7, 2011 1:57 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
PrincessLilou
Scris: Wednesday, April 4, 2012 1:09 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
copii in ziua de azi sunt surprinzator de isteti si au o memorie foarte buna. conteaza mult si daca vorbesti cu ei tot timpul in casa, depsre orice.
sophie, fara nici o presiune din partea noastra, la nici doi ani stie doua sau trei cantecele, stie sa numere pana la 20 si sa zica alfabetul. evident ca suntem foarte mandri de ea, si aceeasi intrebare am pus-o si eu sotului meu: cum sa continuam sa ii stimulam atentia si memoria, desi cred acum ca la copii din ziua de azi e ceva normal. thumright
bereea
Scris: Wednesday, April 4, 2012 8:19 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Pe Alessandra am invatat-o de micuta poezioare.Le invata rapid , iar acum are o memorie impresionanta.Am "ajutat-o" sa observe cam tot ce se intampla in jurul ei, sa fie atenta la detalii.De asemenea cartile i-au fost cele mai bune prietene.
Iar pe la 2 ani si 2-3 luni facea deja puzzle cu 60 de piese.
roxinthya
Scris: Wednesday, April 4, 2012 12:20 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Noua nu prea ne mai plac jucariile - in special papusile asa ca am dat-o pe jocuri educative.
Avem cateva f dragutze cu litere si sabloane de cuvinte unde trebuie sa puna literele iar pe spate au si cate o povestioara cu cuvantul respectiv
avem cifre magnetice si facem exercitii asa - ii pun catre 2 cifre de ex 3 si 5 si ii las spatiu intre ele si ea trebuie sa imi spuna ce lipseste sau inainte de 7 si 8 sau dupa 5 si 6 etc..
treaba este ca se pare ca ii place tare mult genul asta de jocuri si chiar ea imi cere sa ne jucam astfel
acum mai nou m-a pus sa-i cumpar colectia cu corpul uman si in loc de povesti acum citim despre circulatia sanguina, sistem osos si muschi alcool alcool
asta cand nu-si aduce aminte de insecte...
dfaza tare este ca a inceput sa foloseasca cuvinte din ce-i citesc ras de ex zice sa am grija sa n-o lovesc la cutia craniana sau ii spun lu' tac'su sa nu se mai enerveze cas sangele cu dioxid de carbon ii ajunge la inima si ii face rau hohot hohot de puzzle ce sa mai zic? avem o gramada acasa si o gramada si mai mare la Ploiesti plus din alea magnetice lipite pe frigider. ras
Paula9
Scris: Sunday, February 1, 2015 11:38 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/31/2015
study bebic Fetita mea citeste,scrie si calculeaza chestii simple de la 3 anihearts grup
egenia
Scris: Sunday, February 1, 2015 2:26 PM
Nivel

Inregistrat: 4/21/2008
Felicitari! Ai un geniu . . .
Imi inchipui ca la varsta pe care o are acum se joaca cu integrale, grafice, scrie piese de teatru in versuri, etc. Dar cursuri de japoneza?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.