|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| MNiko wrote: Nici nu vreau s-o fac de multe ori. Dar macar vorba aia " la Paste si la Craciun". Ideea e ca ieri cand am facut curat mi s-a parut ca sunt foarte imbaxite de praf si vroiam sa le spal. Merci de raspuns.
Ce e foarte imbacsit de praf (exceptie plusurile) inseamna ca nu mai prezinta interes si atunci trebuie depozitate undeva si date copilului altadata (daca mai e cazul).La noi in afara de plusuri, nimic nu e plin de praf si nu ca as smotrui eu , ci pt simplul motiv ca pastrez in casa numai juariile cu care se joaca frecvent Matei.Mai am in camera noastra cateva jucarii pe care le voi duce in boxa, ca sigur nu se mai joaca cu ele.
Jucariile de "boxa" le pun in saci menajeri sa se pastreze curate si gata!Plusurile cu baterii le-am bagat asa la masina.Inca mai merg.
O singura jucarie pe care nu ma indur sa o duc in boxa necesita curatare periodica si o strerg cu servetele umede Pampers.Mobilierul si parketul le sterg cu servetele de parket/mobilier.
In privinta plsuurilot am un maaare ghimpe: le ador dar ma enerveaza ca ocupa spatiu si ca se umplu de praf.Cred ca le voi elimina pe rand, pana cand va ramane Matei doar cu 2-3 ursi si gata! |
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Stelute, scriai ca plusurile cu baterii sunt bagate in masina de spalat. Si eu fac la fel. Odata s-a intamplat ceva tare misto. Aveam un ursulet "Letul" care nu mai canta de multisor...dupa spalare a prins un glaaaaaaaaaaaaas, spre incantare noastra! Si eu spal cu apa si sapun jucariile lui Alex dar numai dupa ce s-au mai jucat si alti copii cu ele. Jucariile sunt tinute intr-un sac special si nu au cum sa se prafuiasca. In plus Alex se plictiseste repede, asa ca... |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| stele_pe_cer wrote: Mobilierul si parketul le sterg cu servetele de parket/mobilier.
Stele, de unde cumperi aceste servetele? |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am cateva plusuri ale mele, primite cand eram prin liceu. Iar Cristina a primit si ea multe. Tin o parte din ele in locuri care nu ii sunt accesibile si le schimbam periodic in functie de interesul ei. Adica daca vad ca vreun plus sta "nefolosit" intr-un colt din raftul de jucarii, atunci cand fac curat il pun pe rafturile de susu ale mobilei si ii dau altul pe care il solicita ea. Stand perioade mari in acelasi loc, chiar daca le scutur eu praf tot se aseaza pe ele. Asa din cand in cand la adun pe toate si le spal. Le-am bagat la masina pe toate ultima data(cu sau fara baterii) si n-au patit nimic, ba din contra una care nu mai mergea deloc a inceput sa cante iar. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Miru wrote: Stele, de unde cumperi aceste servetele?
Se gasesc in hipermarcheturi la produsele de curatat mobila sau parchetul. Mi-am luat si eu dar am uitat sa le folosesc. |

| Miru wrote: Stele, de unde cumperi aceste servetele?
Din Cora, de la raionul de detergenti pt parket si de toate cele pt mobilier si parket.SUnt ambalate precum servetelele de bebei, doar ca sunt mai putine in paket si putin mai mari.Sunt de la diverse firme.Cred ca am mai scris pe undeva, mai scriu si acum:ATENTIE MARE!Unele dintre ele fac parketul precum gheatza si voi ca voi, dar copilul se poate da cu picioarele in sus la marea meserie !Testati-le la voi in camera sau pe un colt mic de sub un covor mic, apoi calcati in graba pe covorul respectiv.Daca plecati cu covor cu tot, e clar ca nu sunt bune.
Eu din Cora le iau pe cele ambalate in galben pt parket.Restul le folosesc numai pt mobila. |

| leut wrote: Si eu spal cu apa si sapun jucariile lui Alex dar numai dupa ce s-au mai jucat si alti copii cu ele.
Le mai speli?Eu nu le mai spal de mult timp dupa ce le foloseste alt copil.Le spal cand le vine randul.Daca e vreun copil mai mucios, nu-l invit in casa dar restul care ne calca pragul sunt curati, atat cat pot fi copiii luati de la locul de joaca !
Mai spal jucariile de nisip cand merg la mare (fac economie de apa ) ! |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Miha, Stele, multumesc! Nu stiu cum de nu le-am vazut pana acum, mi-ar fi foarte utile! |
| stele_pe_cer wrote:Le mai speli?Eu nu le mai spal de mult timp dupa ce le foloseste alt copil.Le spal cand le vine randul.Daca e vreun copil mai mucios, nu-l invit in casa dar restul care ne calca pragul sunt curati, atat cat pot fi copiii luati de la locul de joaca ! Mai spal jucariile de nisip cand merg la mare (fac economie de apa  )  !
Daaa...le mai spal si-ti spun si de ce. N-am cum sa interzic sa intre in casa un copil mucios...ca nu stiu, atunci cand fac invitatia, in ce stadiu se afla copilul. Vad ca Alex pana acum nu a luat nicio raceala in stilul asta...si slava Domnului ca are in preajma multi copii... |

| leut wrote:
Daaa...le mai spal si-ti spun si de ce. N-am cum sa interzic sa intre in casa un copil mucios...ca nu stiu, atunci cand fac invitatia, in ce stadiu se afla copilul. Vad ca Alex pana acum nu a luat nicio raceala in stilul asta...si slava Domnului ca are in preajma multi copii...
Ahaaaa...noi cand suntem invitati undeva intr-o casa cu copii si Matei e racit (cum este acum), refuz invitatia.Si invers: cand suntem invitati si copilul a racit intre timp (a fost numai o data cazul asta) ni s-a "comunicat" ca sarbatorita e racita.Numai ca noi am ales sa mergem, ca doar o singura data implinea fetita 1 an !Uneori sunt si exceptii... |
| Vezi? Despre exceptii vorbeam . Da' oricum, am depasit de mult pragul ala in care spuneam ca Alex nu trebuie sa stea in preajma copiilor raciti. Pana la urma exista medicamente si sa nu mai spun ca anul viitor incepem gradinita. |

| leut wrote::... sa nu mai spun ca anul viitor incepem gradinita.
Sa fie intr-un ceas bun !
Apropos de raceala, eu daca vad un copil mucos sau cu tuse il iau pe Matei de langa el, asa, discret.Dar cum acum tot parcul este plin de mucea, inclusiv al meu, nu mai ai de cine sa il feresti, ca ar insemna sa se joace numai printre masini ! |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Pe majoritatea le sterg cu servetele dezinfectante sau cu sapun, mai rar, cand vad s-au murdarit ...2 bebei din plastic combinat cu material textil ii bag la masina mai des, ca merg si-n parc cu noi si sunt tarati pe jos...in rest, nu prea avem jucarii de plus tocmai din considerentul ca sunt magneti de praf si microbi, plus ca fii-mea nici nu se uita la ele, as lua degeaba...un singur urs alb imens e calarit, pe-ala nu l-am spalat niciodata, il scutur de praf cand scutur si aerisesc paturi, plapuma, lenjerii, perne - o data/sapt. |
|

Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Fetelor Denis are un mielut alb care canta atunci cad i se trage "sfoara"(functioneaza pe baza de arc). Problema e ca din alb a ajunc cam negru si nu stiu cum sa-l curat, caci pe eticheta lui arata ca este interzis spalatul in lighean sau la masina......Mi-e frica sa nu se strice daca-l bag in masina, dar nici asa nu-mi vune sa-l las!!!  Aveti vreo idee despre cum as putea sa-l curat un pic?????? Multumesc!!!!! |
|
|