Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Cel facut in casa este extraordinar de bun;eu ii mai pun frunze de menta sau de leustean care ii da un damf extraordinar de placut.Are foarte multa vitamina C si este indicat in multe boli,printre care si rahitismul.Eu cand am fost mica,am avut rahitism avansat si mama mea facea bors in casa,...in fiecare zi imi servea un pahar de bors,...mama si ce rodea apoi pe ,,mate'',...mancam si pietre apoi. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| marivic wrote:Cel facut in casa este extraordinar de bun;eu ii mai pun frunze de menta sau de leustean care ii da un damf extraordinar de placut.Are foarte multa vitamina C si este indicat in multe boli,printre care si rahitismul.Eu cand am fost mica,am avut rahitism avansat si mama mea facea bors in casa,...in fiecare zi imi servea un pahar de bors,...mama si ce rodea apoi pe ,,mate'',...mancam si pietre apoi. menta?...super, o sa incerc si asta. acum am pus tarhon, sa vad ce iese |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Nah, ca m-am apucat si eu sa umplu bors. Mama mea foloseste aceeasi reteta ca a lui Praslea, cu diferenta ca nu pune drojdie si iese acru si bun. Numai mie vad ca nu mi-a iesit Al meu are gust bun, am pus frunze uscate de visin aduse de acasa, dar fara sa pun drojdie si acum e dulce. E bun dar dulce. Oare sa-l mai las? L-am pus aseara, am uitat sa-l invelesc dar oricum e cald tare in casa. Mi s-a terminat borsul magic, am folosit suc de lamaie un timp, dar vreau borsssssssss Ce sa fac oare? Sa scot din hustea asta dulce si sa adaug drojdie sau sa-l mai las asa?? |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| eu nu pun drojdie la bors.poate ai pus multa apa si putine husti
|
|

| yaya wrote:eu nu pun drojdie la bors.poate ai pus multa apa si putine husti
Sa mai adaug tarate ?? |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| mikaela wrote:Nah, ca m-am apucat si eu sa umplu bors. Mama mea foloseste aceeasi reteta ca a lui Praslea, cu diferenta ca nu pune drojdie si iese acru si bun. Numai mie vad ca nu mi-a iesit  Al meu are gust bun, am pus frunze uscate de visin aduse de acasa, dar fara sa pun drojdie si acum e dulce. E bun dar dulce. Oare sa-l mai las? L-am pus aseara, am uitat sa-l invelesc dar oricum e cald tare in casa. Mi s-a terminat borsul magic, am folosit suc de lamaie un timp, dar vreau borsssssssss Ce sa fac oare? Sa scot din hustea asta dulce si sa adaug drojdie sau sa-l mai las asa??
e posibil sa se mai acreasca |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/22/2009 Mesaje: 718
| cred ca ar trebui plamadit din nou cu mai putina apa.eu pun 2 borcane de 1lde husti la 4l de apa.2-3 felii de paine ,crengute de visin si leustean. |
|

| S-a inacrit Am mai pus putina tarate si am adaugat cateva granule de drojdie, l-am invelit cu 2 prosoape mari, m-am si enervat pe el, am dat cu lingura si pe la mustata lui sotulache numai sa-mi iasa borsul acru Acum s-a inacrit, am pus apa si vad ca dupa doar cateva ore, e acru deja, il mai las si se va inacri mai mult, sper!! Si sunt asa de bucuroasa ca am gasit tarate ieftina, 50 de centi pe 1 pound, mi-am facut stocul si sunt suppppeeer multumita. Muah fetele, mersi de sfaturi! |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Ei uite acm va iesi ciorbita si mai buna! Sa aveti pofta! |
|

| Multam fain, fii-mea e borsareasa tare, toata ziua vrea "ciolba cu bols" Acum va avea si borsul nu numai "ciolba"
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Of ,imi vine sa mor de ciuda !Nu reusesc sa fac borsul.E prima oara ca mi se intampla,dar ce mie mai ciuda e ca nu mai am huste.Ce fac eu acum ,ca n-as vrea sa folosesc drojdie din cauza gustului naspa .Am pus de aseara intr-o cratita niste pane uscata cu o cana de tarate si una de faina de porumb si am lasat la dospit ,dupa ce am muiat-o cu apa.Acum pare sa fiarba,dar oare e bun ce fac ? |
|

Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| mariana! am ramas si eu fara husti si am folosit 0 cana malai si o chifla neagra uscata bine, a iesit super,dar se acreste mai greu |
|

| Pai si ai lasat intai sa se acreasca hustea sau ai pus direct totul? |
|

Inregistrat: 9/10/2010 Mesaje: 3227
| direct,taratea,malaiul,painea facuta pesmet,frunze leustean si un strop de sare+apa calda,il amesteci din cand in cand si sa stea la cald,iese cu siguranta |
|

| Deci ce am pus eu de aseara ,nu e bun ca sa o folosesc ?Mie sa nu fie si stricata .O sa incerc cum spui tu si daca nu-mi iese ...
Am gustat acum din amestecul pus aseara si are gust de huste ,acriu .Sa-l fac oare cu ala ? Of |
|
|