Cum se umple borsul acru
Subiectul anterior · Subiectul urmator
marivic
Scris: Sunday, November 14, 2010 10:02 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 8/10/2007
Cel facut in casa este extraordinar de bun;eu ii mai pun frunze de menta sau de leustean care ii da un damf extraordinar de placut.Are foarte multa vitamina C si este indicat in multe boli,printre care si rahitismul.Eu cand am fost mica,am avut rahitism avansat si mama mea facea bors in casa,...in fiecare zi imi servea un pahar de bors,...mama si ce rodea apoi pe ,,mate'',...mancam si pietre apoi.ras
miriam
Scris: Monday, November 15, 2010 10:48 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
marivic wrote:
Cel facut in casa este extraordinar de bun;eu ii mai pun frunze de menta sau de leustean care ii da un damf extraordinar de placut.Are foarte multa vitamina C si este indicat in multe boli,printre care si rahitismul.Eu cand am fost mica,am avut rahitism avansat si mama mea facea bors in casa,...in fiecare zi imi servea un pahar de bors,...mama si ce rodea apoi pe ,,mate'',...mancam si pietre apoi.ras

menta?...super, o sa incerc si asta.
acum am pus tarhon, sa vad ce iesebounce
mikaela
Scris: Wednesday, February 2, 2011 7:08 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Nah, ca m-am apucat si eu sa umplu bors. Mama mea foloseste aceeasi reteta ca a lui Praslea, cu diferenta ca nu pune drojdie si iese acru si bun. Numai mie vad ca nu mi-a iesit alcool Al meu are gust bun, am pus frunze uscate de visin aduse de acasa, dar fara sa pun drojdie si acum e dulce. E bun dar dulce. Oare sa-l mai las? L-am pus aseara, am uitat sa-l invelesc dar oricum e cald tare in casa. Mi s-a terminat borsul magic, am folosit suc de lamaie un timp, dar vreau borsssssssss
Ce sa fac oare? Sa scot din hustea asta dulce si sa adaug drojdie sau sa-l mai las asa??
yaya
Scris: Wednesday, February 2, 2011 7:26 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2009
eu nu pun drojdie la bors.poate ai pus multa apa si putine husti
mikaela
Scris: Wednesday, February 2, 2011 7:28 PM
Nivel

yaya wrote:
eu nu pun drojdie la bors.poate ai pus multa apa si putine husti

Sa mai adaug tarate ??
Lilly of the valley
Scris: Wednesday, February 2, 2011 7:33 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
mikaela wrote:
Nah, ca m-am apucat si eu sa umplu bors. Mama mea foloseste aceeasi reteta ca a lui Praslea, cu diferenta ca nu pune drojdie si iese acru si bun. Numai mie vad ca nu mi-a iesit alcool Al meu are gust bun, am pus frunze uscate de visin aduse de acasa, dar fara sa pun drojdie si acum e dulce. E bun dar dulce. Oare sa-l mai las? L-am pus aseara, am uitat sa-l invelesc dar oricum e cald tare in casa. Mi s-a terminat borsul magic, am folosit suc de lamaie un timp, dar vreau borsssssssss
Ce sa fac oare? Sa scot din hustea asta dulce si sa adaug drojdie sau sa-l mai las asa??

e posibil sa se mai acreasca
yaya
Scris: Thursday, February 3, 2011 11:12 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 10/22/2009
cred ca ar trebui plamadit din nou cu mai putina apa.eu pun 2 borcane de 1lde husti la 4l de apa.2-3 felii de paine ,crengute de visin si leustean.
mikaela
Scris: Thursday, February 3, 2011 11:33 PM
Nivel

S-a inacrityes yes
Am mai pus putina tarate si am adaugat cateva granule de drojdie, l-am invelit cu 2 prosoape mari, m-am si enervat pe el, am dat cu lingura si pe la mustata lui sotulache numai sa-mi iasa borsul acru hohot
Acum s-a inacrit, am pus apa si vad ca dupa doar cateva ore, e acru deja, il mai las si se va inacri mai mult, sper!!
Si sunt asa de bucuroasa ca am gasit tarate ieftina, 50 de centi pe 1 pound, mi-am facut stocul si sunt suppppeeer multumita.
Muah fetele, mersi de sfaturi!computerlove
Lilly of the valley
Scris: Thursday, February 3, 2011 11:53 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Ei uite acm va iesi ciorbita si mai buna!Chef Sa aveti pofta!computerlove
mikaela
Scris: Friday, February 4, 2011 12:20 AM
Nivel

Multam fain, fii-mea e borsareasa tare, toata ziua vrea "ciolba cu bols"hohot Acum va avea si borsul nu numai "ciolba" hohot
mariana71
Scris: Thursday, September 29, 2011 5:13 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Of ,imi vine sa mor de ciudabanghead banghead !Nu reusesc sa fac borsul.E prima oara ca mi se intampla,dar ce mie mai ciuda e ca nu mai am huste.Ce fac eu acum ,ca n-as vrea sa folosesc drojdie din cauza gustului nasparambo .Am pus de aseara intr-o cratita niste pane uscata cu o cana de tarate si una de faina de porumb si am lasat la dospit ,dupa ce am muiat-o cu apa.Acum pare sa fiarba,dar oare e bun ce facfool ?
serarg
Scris: Thursday, September 29, 2011 5:40 PM
Nivel

Inregistrat: 9/10/2010
mariana! am ramas si eu fara husti si am folosit 0 cana malai si o chifla neagra uscata bine, a iesit super,dar se acreste mai greu
mariana71
Scris: Thursday, September 29, 2011 5:51 PM
Nivel

Pai si ai lasat intai sa se acreasca hustea
sau ai pus direct totul?
serarg
Scris: Thursday, September 29, 2011 6:03 PM
Nivel

Inregistrat: 9/10/2010
direct,taratea,malaiul,painea facuta pesmet,frunze leustean si un strop de sare+apa calda,il amesteci din cand in cand si sa stea la cald,iese cu siguranta
mariana71
Scris: Thursday, September 29, 2011 6:05 PM
Nivel

Deci ce am pus eu de aseara ,nu e bun ca sa o folosescnervi ?Mie sa nu fie si stricatapuker .O sa incerc cum spui tu si daca nu-mi iese bataus bataus closedtopic ...

Am gustat acum din amestecul pus aseara si are gust de huste ,acriupale .Sa-l fac oare cu alasorry1 ? Ofmaseluta
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.