Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| Stie cineva cum se curata pixul de pe un fotoliu de piele ? Si va rog mult sa nu imi ziceti ca se scoate cu foarfeca ! Pleaseee ! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Adriana, ori iei un spray special de curatat pielea, ori frecat usor cu o carpa cu apa si sapun, dar usor sa nu iei vopseaua. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Parca Kiki a scris undeva ca iese cu spirt. Eu am scos o mazgaleala groaznica de pix de pe un fotoliu cu fata textila, ceva ca o catifea, cu spirt. Poate merge si la piele. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Miru wrote:Parca Kiki a scris undeva ca iese cu spirt. Eu am scos o mazgaleala groaznica de pix de pe un fotoliu cu fata textila, ceva ca o catifea, cu spirt. Poate merge si la piele.
AICI am scris cu ce se ia pixul de pe textile si piele: fixativ, lapte demachiant... |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Kiki, punct ochit, punct lovit, ca de obicei! |
|
| Kiki wrote:AICI am scris cu ce se ia pixul de pe textile si piele: fixativ, lapte demachiant...
Kiki, postarea aia am vazut-o si eu, dar nu cred ca se aplica si la piele. Nu prea imi vine sa dau cu spirt sau lapte pe piele
Uite ca am dat acum intr-un loc cu lapte si nu merge. |
|

| AdrianaC wrote:Kiki, postarea aia am vazut-o si eu, dar nu cred ca se aplica si la piele. Nu prea imi vine sa dau cu spirt sau lapte pe piele
Cu spirt in nici un caz. Cu lapte demachiant am curatat eu canapea de piele la mama cand a mazgalit-o Dav, iar o prietena a scos mazgaleala cu fixativ. |
|
| Auzi, dar cu fixativul cum fac, dau direct pe piele sau cum?
Lapte demachiant nu am ca nu folosesc. |
|

| Prietena mea a dat pe piele si a sters cu o carpa moale. Da si tu o bucatica mica si vezi ce succes ai. Sper sa se ia si la tine. |
|
| Nu merge nici cu fixativ si nici cu servetele L'Oreal demachiante Ba chiar cu fixativ nici nu va recomand sa incercati pentru ca mie mi-a matuit locul respectiv |
|

| Nu stiu ce sa zic...la mama si la prietena mea s-a luat. Poate depinde de piele |
|
| Daca mai aveti idei, sunt dispusa sa incerc orice. Imi vine sa il mananc pe Andrei ! Habar n-am cand a prins momentul si a scris !
Si il intreb "Andrei, tu ai scris cu pixul aici?" si el se uita cu o fata din aia poznasa si prinsa asupra faptului la mine si zice "Nuuu, nu mami, nimic, pitu nu, nu tu", ca nu stie sa zica "nu eu"
Ii zic, "nu mai minciuni !" si el cica "Ande, pitu" si se uita in alta parte decat in ochii mei. Ce sa ii mai fac acum? Nu o sa ii mai dau pixuri, ci doar creioane |
|

| Hai ca am luat forumurile la rand: unora le-a iesit cu fixativ ( cu fixativ. cu siguranta), altora cu lamaie (Eu am scos petele de pix cu lamaie. Se ia lamaia se taie in felii si se freaca pe locul cu pricina pana dispare pata.), altora cu vanish praf amestecat cu apa (am incercat cu solutie compusa din Vanish praf+apa.Am amestecat putin de tot si am sters cu un betisor de urechi.Am frecat putin,am last sa se usuce si mi-a disparut pata.Pielea a ramas intacta.), spray special pt pete (m vazut la Carrefour, la raionul de odorizante, crema de pantofi, etc... spray-uri speciale de scos petele- chiar m-am uitat si aveau de scos pix-ul... vreo 100.000...) |
|
| Multumesc din suflet Kiki, o sa le iau si eu la rand la incercat, dar o sa incep cu ultimul, sa nu fie ca in legile lui Murphy |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Adriana, ai grija ca nu toate sprayurile de scos pete sunt pretabile la cele de pe piele...eu am asa ceva si numai pe textile merg, pt. piele nu, pot decolora, pot lua luciul; eu am spray special de curatat pielea si mi-a curatat mazgalelile Karinei de pe-o canapea crem...sprayul de scos pete mi-a scos intr-adevar petele de pix de pe camasile lui Dan, care a avut intr-un timp un pix care i-a curs si pana si-a dat seama a murdarit cateva camasi...dar pe el scrie ca se foloseste numai pe materiale textile si inainte trebuie inspectat doar un colt sa nu cumva sa atace vopseaua/materialul, dar n-am avut nici o problema nici la lucrurile albe, nici colorate. |
|
|