Cum scapam de furnici?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Monday, June 4, 2007 7:26 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
ei si eu am furnicute, deocamdata sunt pasnice, sper sa nu patesc si eu ca Stele.
intr-adevar ies pe undeva pe sub gresie in balcon si de acolo patrund in sufragerie pe la rosturi,
acum 7 ani stateam la garsoniera in Cartierul Metalurgie, acolo era dezastru cu niste furnicute mici si rosiatice... intrau in paine, in orice si mai si piscau rau de tot.
sousourel
Scris: Sunday, June 17, 2007 10:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Nici anul asta n-am fost scutiti banghead Se pare ca au drum in acelasi loc. De data asta le-am dat solutie de muste (netoxica) si ultrasunetebataus Asteptam efectele.......
mihaela75
Scris: Sunday, June 17, 2007 10:30 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Mai fetelor sa mor mancata de furnici si nu alta.Am luat solutie, pe aici gasesti ca furnicile sunt inamic binecunoscut si astept rezultate.Ce ziceam eu ca vin si se invart in loc...s-au imprastiat ca lepra,degeaba spal si curat, o boaba de orez daca o vad pe jos gata vin cu toate neamurile plans
delfinasa
Scris: Monday, June 18, 2007 12:52 AM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Mihaela, asa e la casa, mai ales daca stai pe langa padure...primavara se da prima tura de solutie anti-furnici, termite si bugs in interiorul casei si apoi in jur, se insista la praguri si geamuri/usi, apoi se repeta in functie de rezultate...scrie pe recipiente cum se da si cand, sa nu ploua in primele 24 de ore dupa ce dai etc...eu am arsenal in garaj, anul trecut n-am avut nici o furnica, nici o insecta, dar anul asta vad ca nu mai dau rezultate ca anul trecut...acum cateva saptamani, dupa ce-am dat prima runda de insecticid prin aprilie, mi-au aparut niste furnici mari in bucatarie, nu-s multe dar cand iese una din aia ma apuca nervii ca nu stiu de unde vin...am dat de vreo 3 ori cu solutie numai pentru furnici si frectie, tot mai vin...cred ca trebuie sa evacuez bucataria intr-o seara si sa dau in fiecare coltisor sau sa iau alta solutie ca asta o fi expirat si nu mai are efectoare.

crista
Scris: Monday, June 18, 2007 1:19 AM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
E groaznic cu furnicile uff si eu am venit acasa intr-o zi si am gasit geamult de la baie plin de furnici zburatoare...de unde au aparut, nu stiu. Cert e ca daca acum le vad pe jos peste 1 ora maxim au aripi si-s pe sus pe la gemuri, pe hol sau in baie. Prima data le-am tras cu aspiratorul, nici nu stiam cu ce sa le iau repede...erau si multe, si zburau, dupaia am dat cu o solutie peste tot si pana acum vad ca nu mi-au mai aparut; sper sa nici nu mai apara. Mihaela si eu zic sa dai cu solotie pentru gandaci si furnici peste tot, chiar si afara la pagul de la usa cum zicea si Delinasa si speram ca nu vor mai aparea. Paerioada asta e foarte nasola cu furnicile astea, mai ales pentru cei ce stau la case...
mihaela75
Scris: Monday, June 18, 2007 3:40 AM
Nivel

Asa e, sunt pacatoase rau.N-am stiut ca de da insecticid asa regulat, de-acuma ma pun si eu la punct.In apartament nu aveam nici muste nici tantari, nimic,acum sunt plina de ganganii plans
crista
Scris: Monday, June 18, 2007 11:47 AM
Nivel

mihaela75 wrote:
Asa e, sunt pacatoase rau.N-am stiut ca de da insecticid asa regulat, de-acuma ma pun si eu la punct.In apartament nu aveam nici muste nici tantari, nimic,acum sunt plina de ganganii plans

Eeee asa-i la casa, avem de toate ras
sousourel
Scris: Monday, June 18, 2007 2:17 PM
Nivel

Se pare ca are dreptate Delfinasa...ne inscriem si noi in programul anual de dezinsectieuff Deocamdata am scapat, ultrasunetele le dau dureri de capalcool
delfinasa
Scris: Monday, June 18, 2007 3:08 PM
Nivel

Crista, furnicile alea zburatoare sunt termite si sunt periculoase ca daca-ti intra-n casa si-si fac cuib pe undeva, de regula undeva unde e racoare si lemn mult (mobila, praguri, tamplarie etc.), pot sa faca pagube...pe-aici se face reclama intensa contra termitelor, deoarece casele americane sunt facute din mult lemn si daca-ti intra-n casa si nu le descoperi, iti dai seama pe termen mai lung ce pot face...ia o solutie speciala contra termitelor si cauta-le si cuibul prin jurul casei si da la greu sa le strapiti...m-am speriat si eu intr-o zi foarte calda cand efectiv erau cu miile prin aer, de unde venisera, nu stiu, dar imediat am dat cu solutie in jurul casei si pe exteriorul ei si n-au mai aparut...am cercetat basementul, marginile casei, portiunile unde e lemn si vad ca nu sunt, dar o sa mai dau o tura ca sa ma asigur in caz ca mai apar asa din senin.
Miha, nu dispera, toata lumea care sta la casa are de-a face cu insectele...trebuie sa-ti faci un program de deinsectie periodic de acum incolo si va fi ok...intr-adevar, traiul la casa cere mai multa grija decat cel de la bloc si pare mai greu, dar odata ce-ti stabilesti o rutina din astea, o sa vezi ca n-o sa ti se mai para asa nasol cu insectele astea.
Madalina, cum e aparatul asta cu ultrasunete? Ce raza de actiune are?
sousourel
Scris: Monday, June 18, 2007 3:32 PM
Nivel

Pe cutia aparatului scrie ca 50 m cubiscratch
mihaela75
Scris: Monday, June 18, 2007 4:12 PM
Nivel

delfinasa wrote:
Crista, traiul la casa cere mai multa grija decat cel de la bloc si pare mai greu,

Mie-mi zici, Kaze deja nu mai are burtica hohot Ieri am gradinarit un pic si vaaaai, s-a murdarit in talpa, sa vezi cum freca cu sapun parca avea raie hohot hohot

Am scapat de furnici, dimineata nu am vazut nici una cyclops De obicei beam cafeaua imoreuna dar acum vad ca nu le mai place compania mea yes Am luat cel mai ieftin produs si uite ca a fost bun.O sa iau si pentru termite ca m-ai speriat rau, am vazut la TV cum arata o casa invadata de termite uff
delfinasa
Scris: Monday, June 18, 2007 9:11 PM
Nivel

Nu te culca pe-o ureche, tu urmareste mai mult timp si fii cu butelcuta cu solutie dupa tine ras, ca asa am patit si eu: dupa ce-am dat, o saptamana n-a aparut una si apoi gaseam 3-4/zi umbland capii prin bucatarie...le-am dat cate una-n capatana si am scapat de alea, dar a doua zi iar cateva...degeaba le omor asa cate una, am tot dat si cu insecticid de-a lungul peretilor in casa, in dulapuri, la usi, praguri, geamuri, la tomberoanele de gunoi/reciclabile si apoi pe-afara repetat si tot vad ca din cand in cand mai apar cateva...acum eu inclin sa cred ca mi-au expirat insecticidele desi nu sunt expirate, dar cum gasesc alte insectute moarte pe dinafara la usi, geamuri si furnici nuoare? Ca insecticidul asta pt furnici pe care-l am zice ca omoara si alte insecte, dar principalele sunt furnicile scratch...sa-si fi pierdut proprietatile anti-furnici si sa fi ramas astea anti-gandacei?
crista
Scris: Tuesday, June 19, 2007 1:24 AM
Nivel

Miha bravo, speram nici sa nu-ti mai apara flowers
Delfinasa bine ca mi-ai zis ca alea-s termite, habar nu aveam. ...dar culmea ca mi-au aparut in baie unde nu am nimic de lemn, totul e gresie si faianta si geamul termopan, hmmm ciudate insescte. Maine o sa merg sa iau un insecticid pentru asa ceva si am sa le vanez cuibul, pentru ca din cand in cand mai vad cate 3,4...care se plimba prin hol.
sousourel
Scris: Tuesday, June 19, 2007 3:10 PM
Nivel

Delfinasa...oare furnicile care reapar nu sunt din larve? Poate pe alea nu le ataca solutia. Eu asa am patit, iarasi am cateva, dar nu ne lasambataus
monabel
Scris: Monday, July 2, 2007 2:34 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
buna si eu am probleme cu furnicile locuiesc in apartament la etajul 4 salut de 2 ani in coace vara am furnici am dat cu nenumarate soluti si cu spuma pentru furnici dispar maxim o saptamana ,apoi reapal asta numai cand este cald afara flowers cand se face frig toamna dispar santa dar vreau sa va spun ca furnicile din casa mea papa numai salam snitel ciftelute daca fica mea face firmituri dulci nu vin in schimb la carne vin ,ce sa fac? voi ce spuneti ?cry
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.