Cum sa tii camera digitala ca sa faci poze bune
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Monday, June 19, 2006 5:53 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Una dintre problemele care apar la fotografiile facute cu camerele digitale este datorata tremuratului camerei (pentru ca nu este tinuta bine), mai ales in cazul in care este necesara o expunere mai indelungata. Chiar si cea mai mica miscare a camerei poate strica poza. Se poate elimina acest lucru folosind un trepied, dar nu tot timpul ai la indemana unul.

De obicei se fac pozele tinand camera cu o singura mana si la distanta de corp, dar cu cat tii camera la distanta mai mare de corp cu atat ai mai multe sanse sa iti tremure mana si implicit si camera. Deci, o prima solutie ar fi sa tineti camera cu ambele maini.

Ce tehnica folosesc eu?

- cu mana dreapta tin partea dreapta a aparatului, aratatorul este pus pe butonul de declansare, degetul mare in spatele camerei si celelalte 3 in fata camerei

- cu mana stanga sprijin greutatea aparatului, fie o tin sub aparat, fie in jurul lentilei

- daca fac poze uitandu-ma pe LCD nu tin totusi camera prea departe de mine, cam la 30cm.

- daca am cum, ma sprijin si de un perete / copac sau imi mai gasesc un punct de sprijin

- inainte sa fac poza, daca nu ma grabesc sa surprind momentul, respir adanc, imi tin respiratia, fac poza si apoi expir, ca sa nu misc camera.

Voi cum faceti ca sa nu va iasa imaginile tremurate?

katy_lumika
Scris: Friday, January 25, 2008 4:45 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Trepiedcool
Cristy
Scris: Saturday, January 26, 2008 10:44 AM
Nivel

Inregistrat: 1/8/2007
Camera mea destul de usoara si nu am problemme cu tremuratul, ba de multe ori pozez si cu o mana sau cand merg cu masina (pozez din mers)

Atata timp cat am in LCD frame-ul pe care il doresc, declansez si gata

Nu imi place sa pozez ( in general persoanele ) care se aliniaza sau "stau" special la poze.

De multe ori ma plimb cu camera in mana si cum vad ceva frumos pozez flowers
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, January 26, 2008 2:35 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Intr-adevar, trepiedul e sfant! Numai ca uneori si acolo apar trepidatii daca esti intr-un spatiu mai putin ... conventional. Asa ca ramane utilizarea telecomenzii pentru declansare.
Dar cand nu ai trepiedul la indemana, tii aparatul la ochi (camerele profi nici nu au afisaj pe LCD; acolo apar datele "tehnice"), Iti tii respiratia si tragi...
katy_lumika
Scris: Saturday, January 26, 2008 3:26 PM
Nivel

cute_baby_of_mine wrote:
Intr-adevar, trepiedul e sfant! Numai ca uneori si acolo apar trepidatii daca esti intr-un spatiu mai putin ... conventional. Asa ca ramane utilizarea telecomenzii pentru declansare.
Dar cand nu ai trepiedul la indemana, tii aparatul la ochi (camerele profi nici nu au afisaj pe LCD; acolo apar datele "tehnice"), Iti tii respiratia si tragi...

La aparatele profi poti avea un ipaq care este mai mult decat utillove
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, January 26, 2008 5:47 PM
Nivel

Katy, la tine, da! Si la mine, in viitorul apropiat. Dar la Adriana sau la Cristy? Exponomentru le-ar mai lipsi...ras pupici pupici
mihaela75
Scris: Sunday, January 27, 2008 12:08 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Fetelor, voi vorbiti romaneste?fool Am si eu o regula pentru poze frumoase: strange jucariile, aseaza covertura pe pat, ia castronul cu mancare din raza de actiune ,aspira scamele si alte gogoloatze de pe jos si,pac tragi.ras ...asta in casa, afara : tine camera asa fel incat sa nu-i tai capul lui Kaze, nu va zic cate poze am cu el decapitat hohot
cute_babies_of_mine
Scris: Sunday, January 27, 2008 7:16 AM
Nivel

hohot Ce dimineata frumoasa! Buna dimineata si tie, Mihaela!pupici
Lilly of the valley
Scris: Sunday, January 27, 2008 7:23 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
cool Miha! Esti "mortala"!hohot hohot hohot

Aparatul meu are o optiune de stabilizare a imaginii. Nu e profesional, dar e bunut.
Ca si Cristy pozez mai mult instantanee, pentru portrete pot apela si la profesionisti.
raly
Scris: Sunday, January 27, 2008 2:05 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
bravo bravo bravo bravo Bravo,Miha!Cele mai bune sfaturi!cool cool
mihaela75
Scris: Sunday, January 27, 2008 4:21 PM
Nivel

buna dimineata Cute pupici desi la mine era noapte cand am postat.Ma bucur ca v-au placut sfaturile mele pupici
katy_lumika
Scris: Sunday, January 27, 2008 4:41 PM
Nivel

Esti criminala, Mihaelahohot pupici pupici
lori16ro
Scris: Tuesday, January 29, 2008 11:53 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
mihaela75 wrote:
Fetelor, voi vorbiti romaneste?fool Am si eu o regula pentru poze frumoase: strange jucariile, aseaza covertura pe pat, ia castronul cu mancare din raza de actiune ,aspira scamele si alte gogoloatze de pe jos si,pac tragi.ras ...asta in casa, afara : tine camera asa fel incat sa nu-i tai capul lui Kaze, nu va zic cate poze am cu el decapitat hohot

si mai zici ca esti deprimata,...........ai un stil de a bine dispune pe altii cand te citesc
si in poza cu familia ....esti super
mihaela75
Scris: Tuesday, January 29, 2008 3:42 PM
Nivel

parca eram deprimata...inca mai sunt ...nici eu nu mai stiu scratch oare closedtopic
joitalucian
Scris: Tuesday, February 28, 2012 10:57 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
mihaela75 wrote:
parca eram deprimata...inca mai sunt ...nici eu nu mai stiu scratch oare closedtopic

Cred ca cel mai bine ar fii sa intelegi de ce iese o imagine tremurata..si apoi raspunsul ti-l vei da singur ...cum se face...daca ai subiect ce nu se misca folosesti un trepied..daca subiectul se misca foloseste un bitz!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.