Cum sa reusesti sa culci copilul mai devreme seara !
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Friday, August 6, 2010 7:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Sunt curioasa care-i ora de culcare la piticii vostri si cam cat dureaza ritualul de pregatire.
Eu obisnuiam sa o pun la somn pe Karina la 9 si pana la 9:30 era adormita. Rar se intampla sa depasim ora de culcare. Acum ca doarme zilnic la gradinita, nu reusesc s-o mai culc inainte de 10:30 :008: -ora la care si noi ne cam retragem. La Kindergarten am inteles ca va dormi iar zilnic 1-2 ore. Ce ma fac pe timpul iernii cu ea orbecaind prin casa pe la 10 noaptea si trezirea la 7:30 :008:?
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, August 6, 2010 7:29 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
In general, iarna isi va muta ea singura ora de somn, Mihaela! Si Tudor iarna la 9 doarme, acum la 10 de-abia merge la culcare. Simte si el ca e in vacanta!
shirel
Scris: Friday, August 6, 2010 7:50 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
La mine nu conteaza ca Eden doarme la gradinitza de la 1 la 3 dupa amiaza cand se intoarce acasa am grija sa o obosesc din nou si la ora 20.30 este in pat binenteles ca mai converseaza cu Oshry pana la 21 dar noi avem liniste.Oshry este si mai bine educat se trezeste pe la 10 chiar si 10.30 dimineatza doarme la pranz deci de la 14 pana la 16 cand ma intorc cu Eden de la gradi ,seara exact ca Eden este in pat pe la 20.30.Este vorba de obinuitza lor zilnica si niciodata nu stricam programul.
Dar Delfineasca ,stiu ca asta nu va fi la infinit cu cat cresc mai mari ori refuza sa mai doarma pranzul si atunci cad din picioare la 8 seara daca dorm la gradi la pranz este intradevar o problema fiindca adoarme mult mai greu si nu este asa obosita,exact ca noi eu daca adorm la pranz din greseala mi se duce toata noaptea in vant.Somn usor!

Aaa iarna nu avem nici o problema adorm la fel adorm se acomodeaza automat la programul de iarna.Sunt chiar curioasa cum va fi cu ei din septembrie cand amandoi merg la gradi dar Eden numai pana la 14 si va dormi pranzul acasa binenteles daca va vrea daca nu ,stiu eu cum sa o obosesc pana la 20 seara cand merge la baitza.sic ras
ingerash
Scris: Friday, August 6, 2010 8:06 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
La 9:30 copilasi dorm si nu pentru ca vad intuneric,ci pentru ca stiu dupa ceas ca este ora de somn,aici se intuneca in jur de 10:30 si se lumineaza pe la 5:30-6:00,asta vara,ca iarna la 5 deja e intuneric si se lumineaza pe la 8 si ceva.
Inainte de nani,vor sa le citim povesti si sa fie pupaciti si imbratisaticoeur
delfinasa
Scris: Friday, August 6, 2010 8:23 PM
Nivel

Sper sa reusesc sa-i decalez ora de somn la toamna ca o sa se insereze devreme si ea o sa trebuiasca sa fie la scoala la 8:30, nu 9, cum o duc acum la gradi. Ea nu mai dormea de mult timp la pranz, dar de cand merge full-time la gradi, doarme. Nu e obligatoriu daca nu vrea, poate sa aiba quiet time in clasa citind carti, jucandu-se in liniste in timp ce dorm ceilalti copiii, dar vad ca doarme si ea cu ei. Ma bucur ca doarme, numai ca seara nu o mai pot culca la 9 cum obisnuiam. Ii spun si acum povesti, avem acelasi ritual ca si inainte, dar ora s-a mutat mai tarziu, cam cu cat doarme ea la gradi, iar dimineata trag de ea. Asta ma deranjeaza cel mai mult, ca am zile cand nu reusesc s-o hranesc cum trebuie la breakfast din criza de timp.
ingerash
Scris: Friday, August 6, 2010 8:29 PM
Nivel

delfinasa,incearca sa-i dai sa bea un pahar de lapte caldut inainte de somn,o sa adoarma repede.pupici
delfinasa
Scris: Friday, August 6, 2010 8:52 PM
Nivel

Bea lapte cald, mananca inainte de culcare; de la 6:30 dupa ce venim acasa si mananca ceva pana pe la 8 se joaca aproape zilnic cu vecinii...somnul asta de la gradi i-a dat peste cap programul, ca ea dormea bine pe programul vechi de culcare de la 9, se trezea singura la maxim 8 dim, acum trag de ea dim. si seara nici noi nu ne mai putem bucura de cateva clipe linistite de care ne bucuram dupa ce-o culcam pe domnisoara zbarnaici.
ingerash
Scris: Friday, August 6, 2010 9:00 PM
Nivel

delfinasa wrote:
Bea lapte cald, mananca inainte de culcare, de la 6:30 dupa ce venim acasa si mananca ceva pana pe la 8 se joaca aproape zilnic cu vecinii...somnul asta de la gradi i-a dat peste cap programul, ca ea dormea bine pe programul vechi de culcare de la 9, se trezea singura la maxim 8 dim, acum trag de ea dim. si seara nici noi nu ne mai putem bucura de cateva clipe linistite de care ne bucuram dupa ce-o culcam pe domnisoara zbarnaici.

Da,somnul de la amiaza se simte la ea.Zburdalnici mei nu mai dorm la amiaza,uneori as vrea sa doarma sa mai destind,dar au crescut si nu mai au nevoie de atata somn.
roxanik
Scris: Wednesday, August 11, 2010 10:10 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/11/2010
Eu deobicei le citesc cate o poveste seara.Mai lunga sau mai scurta.Depinde si de starea mea.Si cateodata se intampla sa adoarma amandoua,sau macar una din ele,cand citesc povestea.Seara cand nu le citesc povesti,se mai intampla si acest lucru,le dau la fiecare un plus(ursulet,iepuras,depinde de dorinta lor.), si adorm amandoua cu el pentru ca eu le spun ca plusurile nu dorm,stau si le pazesc pe ele sa doarma bine.Si inca ceva.Eu in fiecare seara le pun in canita ceai si le dau. Si beau aproape in fiecare seara cate o cana de ceai fiecare.Si ceaiul le liniseste.Sau daca nu fac ceai,le dau lapte cu cacao sau simplu.Si il beau ce le-am pus acolo si se duc la culcare.Eu nu am avut probleme cu ele,cu somnul.Rareori,cand le era frica de ceva,sau afara era furtuna dormeam cu el dar in rest sunt ascultatoare cand vine vorba de nani. :018:

PS: Sau se intampla,daca e vreme buna,mergem in parc seara si ele cat alearga pe acolo si se joaca,va dati seama,sunt frante.De aceea incerc seara sa mergem in parc,sa se zbenguie pe acolo si nu le las sa stea jos,le spun sa se joace ca doar de asta am venit in parc si apoi acasa cand ajungem cad frante.ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.