Cum sa reusesti sa culci copilul mai devreme seara !
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, February 3, 2009 7:03 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
claudiu wrote:

buna
as vrea sa va intreb si eu cum imi pot face fetita sa se duca la somn mai devreme????? Fetitza mea are 11 luni si nu vrea sa doarma mai devreme de ora 23.30 niciodata! Daca o pun pe picioare sa o legan nu vrea incepe sa planga si se ridica de pe perna!!! sunt foarte curios cum as putea sa o fac sa se culce mai devreme!!! Si tot odata este foarte agitata si cand doarme, suspina si se misca aproape toata noaptea in pat! Iar cand o pune sotia la piept n u mai are nimic!

Va multumesc anticipat celor care imi veti da niste sfaturi utile
AdrianaC
Scris: Tuesday, February 3, 2009 7:08 AM

Sunt mai multe tactici pe care ai putea sa incerci sa le abordezi, depinde de la caz la caz si de la copil la copil.

Daca spui ca plange pana ii da sotia ta sa pape, poate unul dintre motivele pentru care nu se culca este acela ca inca ii este foame.

Incercati sa ii dati sa manance ultima masa din ziua respectiva cel tarziu la ora 20:30.

Puteti sa ii faceti o baita pe la 20:00, apoi tot tacamul cu taiat unghiute, curatat urechiuse, etc, etc, bagat in pijamaluta si apoi masa de seara si la culcare.

Incercati sa ii faceti cat de cat un program, obositi-o mai mult peste zi, scoateti-o afara... poate doarme prea mult peste zi?
abiand
Scris: Tuesday, February 3, 2009 7:47 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/7/2008
Asa cum a spus si Adriana incercati sa ii facem un program, si in timp sa devina un fel de ritual, adica se va obisnui ca dupa baita urmeaza masa si somnicul, poate si o poveste sau ceva ce ii face placere.
petro
Scris: Tuesday, February 3, 2009 9:53 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Va spun eu cum l-am facut pe al meu sa se culce seara devreme: l-am trezit dimineata devreme. Maxim la ora 8. Isi face somnul de amiaza de 2 ore si seara la 9-9:30 cere singur sa faca nani! Am incercat tot felul de ritualuri si n-a tinut nimic. Povesti nu asculta, dupa baita avea energie si mai statea 2-3 ore, iar dimineata se trezea pe la 10. Am schimbat ora trezirii si n-am mai avut probleme cu el.
claudiu
Scris: Tuesday, February 3, 2009 10:35 AM
Nivel: Guest

va multumesc f f f mult de sfaturi ! de astazi o sa le aplicam! sper sa measrga! Va tin la curent

mersiii inca odata
Roxie
Scris: Tuesday, February 3, 2009 10:36 AM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2007
Copiii mei adorm cu biberonul. Asta de cand erau mici. Ultima masa solida e pe la 8-8.30, ii mai las putin maxim jumatate de ora si le pregatesc biberonul. Sunt innebuniti dupa lapte, le place, si mai si functioneaza ca un somnifer: dupa 10-15 minute fie dorm dusi, cu biberoanele in mana, fie ma striga pe jumatate adormiti ca au terminat lapticul si sa vin sa iau biberonul. Dupa ce le-am luat biberoanele se linistesc se intorc pe partea cealalta si adorm.
Inca un lucru: mersul la somn la noi nu a fost niciodata insotit de leganat, cantecele, rugaminti. Le mai cantam eu de drag, dar nu ca sa adoarma. Cand era ora de nani, ii luam si ii puneam in pat, le spuneam: acum mergem la nani, le dadeam biberonul si ii lasam singuri. Singuri trebuie sa adoarma, e "misiunea" lor. Acum ca sunt mai mari, vin singuri in patut, seara cand aud ca pregatesc laptele incep amandoi sa isi caute plusurile cu care dorm si scandeaza tic! tic! de la laptic... si dau fuga spre dormitor si se urca in patuturi.
shirel
Scris: Tuesday, February 3, 2009 11:02 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Roxie wrote:
Copiii mei adorm cu biberonul. Asta de cand erau mici. Ultima masa solida e pe la 8-8.30, ii mai las putin maxim jumatate de ora si le pregatesc biberonul. Sunt innebuniti dupa lapte, le place, si mai si functioneaza ca un somnifer: dupa 10-15 minute fie dorm dusi, cu biberoanele in mana, fie ma striga pe jumatate adormiti ca au terminat lapticul si sa vin sa iau biberonul. Dupa ce le-am luat biberoanele se linistesc se intorc pe partea cealalta si adorm.
Inca un lucru: mersul la somn la noi nu a fost niciodata insotit de leganat, cantecele, rugaminti. Le mai cantam eu de drag, dar nu ca sa adoarma. Cand era ora de nani, ii luam si ii puneam in pat, le spuneam: acum mergem la nani, le dadeam biberonul si ii lasam singuri. Singuri trebuie sa adoarma, e "misiunea" lor. Acum ca sunt mai mari, vin singuri in patut, seara cand aud ca pregatesc laptele incep amandoi sa isi caute plusurile cu care dorm si scandeaza tic! tic! de la laptic... si dau fuga spre dormitor si se urca in patuturi.

Sunt de acord in totalitate cu tine.newclap newclap Eu una procedez aproape la fel dar cu suzeta numai cu ala mic.
AdrianaC
Scris: Wednesday, February 4, 2009 7:02 AM

Adormitul cu biberonul este o solutie, dar pe termen lung risti sa patesti cum am patit eu cu Alice de la 2 ani si jumatate ani au inceput sa i se macine dintisorii. Se numeste caria de biberon. Laptele dat seara nu trebuie sa ramana in gurita, trebuie sa il speli pe dintisori dupa ce i-ai dat masa de seara. Stiu ca e mai comod sa adoarma cu biberonul, dar ganditi-va la posibilele efecte pe termen lung (eu am patit-o la Alice si nu am mai repetat greseala la Andrei).pupici
Roxie
Scris: Wednesday, February 4, 2009 10:37 AM
Nivel

Inregistrat: 8/1/2007
Da, auzisem de acest risc, si cam am de gand sa opresc metoda asta, si sa le dau amandorura sa bea din cana, la masa, pentru ca oricum relfexul de adormit cand ii pun seara in pat s-a format de mult, si biberonul de lapte il dau mai mult ca sa isi completeze portia de lapte pe ziua respectiva.
cristinaflorina
Scris: Wednesday, February 4, 2009 10:48 AM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
Lui Edy i-am facut un program de fapt mai mult singurel si l-a facut.Se trezeste dimineata la 8:30 9, papa apoi la ma 10:30 adoarme iar pina pe la 12 12:30 mai adoarme iar pe la 16 pina pe la 18 18:30 iar seara maxim ora 22 e ora de somn. Noaptea se trezeste cam de 2 ori sa pape deci nu am cum sa nu ii dau lapte peste noapte, cred ca e prea mic. Deci laptic in hurita ramine. Sau nu e periculos la aceasata visrta. Ce parere aveti?
Fluturas
Scris: Wednesday, February 4, 2009 2:14 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
cristina,edy inca e mic,poate nici nu are dintisori,asa ca nu ai ce spala.doarme mult si el,asa era si darius

la noi singura solutie ca sa adoarma devreme a fost mersul la gradinita.de cand a inceput darius gradinita si karina automat are programul de somn exact ca darius,seara la 9 deja sunt obositi.ai mei inainte de 9 cred ca nu au adormit niciodata
cristinaflorina
Scris: Wednesday, February 4, 2009 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
butterfly wrote:
cristina,edy inca e mic,poate nici nu are dintisori,asa ca nu ai ce spala.doarme mult si el,asa era si darius

la noi singura solutie ca sa adoarma devreme a fost mersul la gradinita.de cand a inceput darius gradinita si karina automat are programul de somn exact ca darius,seara la 9 deja sunt obositi.ai mei inainte de 9 cred ca nu au adormit niciodata

Da nu are dintisori dar m-atisperiatcind ati zis ca de la bibi face cariipale
koko2008
Scris: Wednesday, February 4, 2009 7:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Si noi aveam probleme cu eve..se culca pe la 23 si se trezea la 10..Si am facut cum a facut si Petro..Am trezit o pe la 7 si cum si ziua facea fente si se culca la 3 , 4 in ziua respectiva s a culcat la 1 si seara la 9 30.MAi face cateodata asa dar rar.Acum la 9 ii dau laptic ,facem nevoile,ne spalam pe dinti pe maini ...apoi urcam in camera ei citim vreo 4 povesti si gata la 10 max e adormita.:018:
In loc de lapte poti sa i dai ceai de tei si sigur o calmeaza.BAfta
AdrianaC
Scris: Thursday, February 5, 2009 12:05 PM

Lapticul seara inainte de culcare fara sa il mai speli pe dinti sau in timpul noptii este periculos numai dupa ce ii ies dintisorii. Cat e mic, normal ca e alaptat sau hranit si peste noapte deci e totul in regula.
ANA MARIA STROE
Scris: Thursday, February 5, 2009 6:57 PM
Nivel

Inregistrat: 10/16/2008
Petro foarte bun sfat.thumright
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.