Cum sa prevenim gripa / raceala la copii in sezonul rece
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Tuesday, January 15, 2013 11:26 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Pentru ca suntem in plin sezon rece si am vazut in jurul meu tot mai multi copilasi bolnaviori, ba chiar si Alice a prins un pui de raceala, m-am gandit ca ar fi util un astfel de topic.

Desi nu este niciun tratament preventiv pentru raceala sau gripa si e foarte probabil ca fata sau baiatul vostru sa se imbolnaveasca in cursul anului de raceala / gripa, puteti totusi sa parcurgeti cativa pasi simpli care v-ar putea ajuta sa ii tineti departe de aceste boli.

Tineti virusii la distanta !

Primul si cel mai important lucru este sa aveti grija sa aiba mereu mainile curate ! Virusii ce cauzeaza raceala / gripa se transfera de obicei de pe maini in gura sau nas, unde incep sa se multiplice si sa se instaleze boala. Virusii sunt destul de parsivi astfel incat puteti sa fiti contagios chiar inainte de a prezenta simptome. De aceea este foarte important sa ii invatati pe copii sa isi acopere gura si nasul cu o batista / un servetel daca stranuta sau tusesc si apoi sa se spele pe manute. Inainte de fiecare masa, dupa ce au mers la toaleta, dupa ce au venit de afara sau de la scoala / gradinita, este recomandat sa se spele bine pe maini cu apa si cu sapun.

Daca sunt semne ca incepe sa ii curga nasul, invatati-l sa isi sufle nasul mereu, ca sa nu permita virusilor sa se adune si sa se inmulteasca.

Daca nu au la indemana apa si sapun, asigurati-va ca le dati la ei servetele umede speciale, antibacteriene, pe care sa le foloseasca inainte sa manance, dupa ce au mers la toaleta si ori de cate ori se murdaresc pe manute.

Cele mai mari potentiale purtatoare de germeni sunt zonele cu trafic mare, telefoanele, clantele usilor, tastatura si mouse-ul, baniiā€¦

Ajutati putin sistemul imunitar al copilului

Puteti face acest lucru si fara medicamente, fie ele si homeopate, daca il invatati sa aiba obiceiuri sanatoase, sa manance bine si sanatos, sa fie activ si sa doarma suficient. Ora de culcare este bine sa fie respectata si nu ar trebui sa depaseasca ora 21:00.

Pentru o dieta sanatoasa, este recomandat sa ii dati copilului (si vorbesc acum de copiii mai mari, nu de bebelusi) fructe si legume intens colorate, cum ar fi rosii, spanac, ardei rosu, afine. Legumele si fructele congelate isi pastreaza si ele proprietatile, deci daca nu le gasiti proaspete, puteti lua si congelate. Daca insa copilul nu obisnuieste sa manance fructe si legume, puteti discuta cu medicul pediatru si acesta va poate recomanda niste vitamine adecvate varstei copilului..

Invatati-l sa fie activ

Facand exercitii in mod regulat, avand un stil de viata activ, nivelul de energie va fi si el ridicat, iar nivelul de stres va fi mult mai mic, acest lucru fiind de mare importanta mai ales in timpul sezonului rece. Exercitiile facute afara, in aer liber, il vor expune si la soare, care este foarte important mai ales iarna, chiar daca aceasta expunere este si numai pentru 20 minute.

Programul de somn

Asigurati-va ca isi respecta programul de somn ! Bebelusii au nevoie cam de 14 ore de somn, in timp ce copiii de gradinita au nevoie de cca 13 ore, iar scolarii de 10 ore (in medie).

Alte sfaturi / recomandari din partea voastra, prin prisma experientei sau a cunostintelor dobandite, sunt bine venite si le asteptam cu interes !
praslea_cel_voinic
Scris: Tuesday, January 15, 2013 12:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Din toamna am inceput sa le dau vit D si niste vitamine care contin vit C, Zinc si EChinaceea. Multumesc lui Dumnezeu, pana acum nu a fost prea rau, sper sa fie si de acum incolo desi colcaie cu virusuri in jur....respirator si enteric in acelasi timp...uff
AdrianaC
Scris: Tuesday, January 15, 2013 4:59 PM

Eu le dau de la primele semne de raceala (adica de cum incepe sa le curga putin nasul) Imunorezistan Junior / Forte, macar 1 data pe zi, iar daca chiar au prins raceala, de 3 ori pe zi.

In plus, le dau tinctura de propolis si pare ca e foarte buna...
t-mihaela
Scris: Tuesday, January 15, 2013 6:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
praslea_cel_voinic wrote:
Din toamna am inceput sa le dau vit D si niste vitamine care contin vit C, Zinc si EChinaceea. Multumesc lui Dumnezeu, pana acum nu a fost prea rau, sper sa fie si de acum incolo desi colcaie cu virusuri in jur....respirator si enteric in acelasi timp...uff

Au zis la stiri ca valul asta de gripa a omorat deja 9 copii, stii ceva ?Noi am trecut toti ,copiii au fost mai rezistenti ,noi adultii pur si simplu am fost morti 3 saptamani ,n-am avut asa experienta urata niciodata ,nu ne puteam ridica din pat ,Diana a fost mama si tata in perioada aia pentru astia mici .Nu stiu cat ajuta vaccinul dar cred ca o sa ma vaccinez cat de curand ,nu mai vreu o tura de gripa prin primavara pale
mikaela
Scris: Wednesday, January 16, 2013 12:53 AM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
La noi e epidemia in floare, au murit cica 4 pe aici, si pe langa gripa mai este si epidemie de rotovirus, ca sa puna capacul maseluta Cum prevad astia, cica epidemia a inceput prea devreme anul asta, e posibil sa tina pana prin martie sau aprilie. AM mai vazut o chestie interesanta la stiri, cica se lucreaza -si sunt spre finalizare- la un vaccin gripal care sa fie activ in corpul uman cativa ani, poate atunci imi fac si eu vaccinul, o data la cativa ani angel
praslea_cel_voinic
Scris: Wednesday, January 16, 2013 2:55 AM
Nivel

t-mihaela wrote:

Au zis la stiri ca valul asta de gripa a omorat deja 9 copii, stii ceva ?Noi am trecut toti ,copiii au fost mai rezistenti ,noi adultii pur si simplu am fost morti 3 saptamani ,n-am avut asa experienta urata niciodata ,nu ne puteam ridica din pat ,Diana a fost mama si tata in perioada aia pentru astia mici .Nu stiu cat ajuta vaccinul dar cred ca o sa ma vaccinez cat de curand ,nu mai vreu o tura de gripa prin primavara pale

Da, e un val tare urat. De cand suntem aici nu am vazut sa fie asa si plus sa fie doua in acelasi timp...Mi-am facut antigripalul ca nu am vrut sa aduc acasa tot ce e pe la serv dar copiilor nu le-am facut. SI vremea nu e pe cat de rece ar trebui sa fie in perioada asta de an. Dar stii tu MIhaela vorba aia, au murit 9 copii dar nu spun ce boli colaterale mai aveau...sorry de off topic...
t-mihaela
Scris: Wednesday, January 16, 2013 5:22 AM
Nivel

Da , aveau ceva puncte slabe de i-a doborat.pale
praslea_cel_voinic
Scris: Friday, January 18, 2013 6:31 PM
Nivel

Concluzia la care am ajuns de azi-noapte: daca e sa ia gripa o iau! Daca e o tulpina diferita de virus fata de cea in antigripal o fac....Ai mei sunt LATI de azi-noapte, GRIPA scrie pe ei amandoi. Ce e curios e ca au facut in acelasi timp....temperatura peste 39 amandoi, dureri musculare, de burtica, de gat, de cap, nu au nici un apetit, nu vor sa bea nimic...Scapam noi si de asta, prima zi de obicei e mai grea. Sanatate! computerlove
t-mihaela
Scris: Friday, January 18, 2013 7:20 PM
Nivel

Vai,pale nu stiu ce-s cu gripele astea sunt din ce in ce mai urate .sanatate la pitici si tie putere sa-i ingrijesti uff
Eu am o curiozitate eu daca fac gripa ,anticorpii astia pe cat timp ma ajuta ,pe un sezon?Adica in primavara pot face iar?alcool Nu ma pricep deloc .
praslea_cel_voinic
Scris: Friday, January 18, 2013 8:03 PM
Nivel

Mihaela sincer, nu mai tin minte de la imunologie mos , poate Bulibuli ajuta cu un raspuns. Cred ca de obicei acopera sezonul, de asta si se face in fiecare an...anul asta am facut Vaxigrip ca si antigripal, ceea ce a fost si acum vreo 2 ani daca nu ma insel.
Multumesc, sunt deja zombie, nu le coboara temperatura sub 39 sub nici un chip dar astept....
Adriana, scuze de off topic computerlove
AdrianaC
Scris: Friday, January 18, 2013 9:50 PM

Offf ! Sanatate multa piticilor !!! Aveti grija de voi, va tin pumnii sa treceti cat se poate de repede si de usor peste aceasta gripa !

Si eu stau zi de zi cu spaima, mai ales ca la Andrei ar fi chiar urat sa prinda vreo gripa...uff
praslea_cel_voinic
Scris: Friday, January 18, 2013 11:02 PM
Nivel

Multumesc, Adriana! computerlove
Problema pentru mine nu e ca au facut gripa, ci ca au facut in acelasi timp ras nu stiu cum sa ma impart. Pana la urma i-am bagat in cada in apa calduta ca ajunsesera la 39.9 cu tot cu Ibuprofen. O prietena imi spunea sa sun la salvare dar sincer nu au ce face decat ce fac si eu si plus timpul de asteptare in urgente...
Deci pana la urma nu stiu daca este vreo modalitate de e preveni gripa in afara de a ocoli colectivitatile, ceea ce este imposibil la copii...
AdrianaC
Scris: Friday, January 18, 2013 11:16 PM

Sa stii ca eu anul trecut in martie cand a facut Andrei o viroza urata si l-am scapat de sub control de s-a dus in 40.6 febra, am sunat la salvare, acolo au incercat si cu greu i-au prins o vena si i-au administrat si ceva intravenos pentru scaderea febrei, plus ca l-au pus imediat pe perfuzii si s-au vazut rezultatele...

Poate la spital se pot face astfel de interventii, daca e cazul, pe care poate nu le poti face acasa..., nu stiu, zic si eu, eu sunt foarte speriata cand vine vorba de febra mare.

Nu i-a luat tremuratul de la bagatul in apa, nu au facut frisoane? E foarte neplacuta senzatia (stiu ca si eu am trecut prin asta)...

Inca o data va doresc sanatate maxima si sa scapati cat mai repede de febra !

computerlove
praslea_cel_voinic
Scris: Saturday, January 19, 2013 6:47 PM
Nivel

Adriana in legatura cu baia,la inceput nu erau chiar atat de bucurosi dar pe masura ce le scadea temperatura capatau gura ras Pe Alex incepeau sa il apuce frisoanele si i-am scos, dar am reusit sa le scad temporar temperatura la 38.9 C....Tare urata mai este gripa asta, au facut si azi-noapte febra de 39.9 C dar le-am pus sosete cu apa cu otet si le-a mai scazut. Alex e ca nou acum, tusea a mai ramas, dar Teo mai are febra 38.9 C dar totusi nu asa mare ca ieri...
Sincer, joc palaria pentru mamele cu mai multi de doi copii, nu stiu sincer cum se descurca cand sunt bolnavi, mai ales daca sunt bolnavi toti in acelasi timp!!!! Eu ma simt de parca m-am urzicat peste tot! alcool Pot sa spun ca am scapat! yes yes yes
AdrianaC
Scris: Sunday, January 20, 2013 8:04 AM

Ma bucur ca sunteti mai bine, dar tot o sa mai ai de tras putin cu ei...

Cat timp poti sa ii tii la baie cand au febra mare si cum procedezi mai exact? Si eu sunt patita, mai ales cu Andrei si nu am incercat varianta cu scazutul febrei la baie, dar nu mi-ar strica sa stiu exact ce si cum se face...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.