Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Nici eu... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Nu cred faza cu un litru de apa, Iasmina nu bea decat vre-o 500 ml , in zilele cand bea cel mai mult. |
|

Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| mikaela wrote:Asa stiam si eu, bebelina mea a fost alimentata exclusiv la san si nu a vrut apa sau ceai, insa am primit mustrari de la altii ca nu am facut bine.  Sunt multe mamici care dau apa si ceai la bebei...
Arya pap de la san , acum incepem si cu diversificarea . Mama a ramas undeva in trecut si ma streseaza sa ii dau apa ,ceai , lapte praf (ca nu se satura de la san , spune ea ) , dar eu tot cu ale mele - adica san , san si mai mult san |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Bravo, mami Stiu cum e cu batutul la cap.. nici al meu cat a fost alaptat exclusiv nu a acceptat apa sau ceai, si nici dupa diversificare nu s-a dat in vant... si acum bea destul de putin dar ii las sticluta cu ceai la indemana mereu si cand simte nevoia se duce si bea singur. Oricum, am simtit-o pe pielea mea. Presiunile din exterior sunt mari pt o tanara mama. Toata lumea de freaca la cap (scuzati-mi franceza, dar asa ma apuca nervii cand imi amintesc) cu cel lapte praf si cu cel nesaturat... numai experti in jurul nostru, dom'le!! Si iti repeta cu atata insistenta incat aproape te simti nevoita sa-ti ceri scuze pt ca alaptezi copilul... |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| Si mie mi s-a spus sa ii dau apa, eu mi-am intrebat dr si mi-a spus ca daca ii dai apa sau ceai va bea mai putin laptic, asa ca m-am invatat si de obicei raspundeam : dr a spus sa fac asa, si asa nu prea mai aveau ce comenta, ca doar nu erau ei doctori. Dar sa nu credeti ca nu am auzit pana acum, si faze de genul ca doctorii in italia nu stiu nimic....... |
|

Inregistrat: 10/23/2006 Mesaje: 680
| bulibuli wrote:Bravo, mami  Stiu cum e cu batutul la cap.. nici al meu cat a fost alaptat exclusiv nu a acceptat apa sau ceai, si nici dupa diversificare nu s-a dat in vant... si acum bea destul de putin dar ii las sticluta cu ceai la indemana mereu si cand simte nevoia se duce si bea singur. Oricum, am simtit-o pe pielea mea. Presiunile din exterior sunt mari pt o tanara mama. Toata lumea de freaca la cap (scuzati-mi franceza, dar asa ma apuca nervii cand imi amintesc) cu cel lapte praf si cu cel nesaturat... numai experti in jurul nostru, dom'le!! Si iti repeta cu atata insistenta incat aproape te simti nevoita sa-ti ceri scuze pt ca alaptezi copilul...
Sa nu crezi ca nu am patit asa la primul copil de am ajuns sa ii dau doar lapte praf doar dupa 3 saptamani de la nastere. Ariye a trebuit sa ii dau supliment fiind nascuta la 36 de saptamani , dar la spital mi'au spus sa ii dau cu siringa da de eu incapatanata i'am dat cu bibe , si abia am reusit sa il mai scot , dar asta in prima luna , de atunci nimic de biberon - supliment trebuia sa ii dau doar o saptamana , imi dadusera ei niste borcanele cu un lapte special , mai ales ca la iesirea din spital avea 2.340 kg azi de curiozitate i'am dat putin ceai cu cana cu pai , se pare ca ii place fiind dulce dar nu ii mai dau de moment pt ca ii dau san si stiu ca nu are nevoie .
sweet angel am auzit si eu faza ca doctorii din spania nu sunt buni , doar medicul nostru de familie e cel mai bun pt copii ... trebuie sa recunosc ca m'am grabit la Arya cu diversificare , pt ca stiu ca pana la 6 luni nu e necesat sa ii dau alimente , pt ca a insistat mama ca are nevoie etc etc etc . dupa ea de la 3 luni trebuie sa ii dau suc lapte praf piure de fructe etc . eu am inceput de la 5 luni dar treptat doar cu cereale , banane si mar si cateva linguri de supa .
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 11/15/2011 Mesaje: 70
| Buna mamici.Noi nu am primit la iesire din spital nimic,desi cea mai mica fetita dintre tripleti ave doar 2300gr.Chiar si acum cand imediat implinim 4 lunisoare fetita creste foarte greu in greutate.Noi am inceput diversificarea la sfatul medicului deoarece copii au fost si in spital alimentati cu biberonul,eu nu am avut lapte deloc.Sau poate cine stie?Am nascut la un spital si am fost trimisa la alt spital unde bebei mei au stat fara mine 7 zile. Am scris aici insa din alt motiv:primaria vrea sa ne ajute cu ceva nu mult dar e bine totusi ca s-au gandit. Copii au papat lapte praf vitalact dat de ministerul sanataii,care ni s-a terminat din martie,ne-am chinut noi cum am putut si am cumparat nan 1,l-am gasit mai ieftin la un magazin la departare de 25 km.,dar fetita tot nu a luat in greutate asa cum ar trebui,are 4400gr.,cealalta fetita are 5000gr.,iar baietelul are 5400gr.,as vrea sa incerc humana1,am inteles ca este bun,oare asa o fi? Apropo,diversficarea insemnand in mici cantitati de cereale fara lapte,supica de morcovi si mai papam din cand in cand preparatul acela din faina de orez.
Bebelusi s-au nascut prematuri la 35 de saptamani.
Sfaturi de la stiutoare le primesc cu drag.Ceilalti copii mai mari sau nascut la termen ,deci nu m-am confruntat cu probleme. Trandafiru-rosu attached the following image(s):

|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Trandafiru-rosu incearca Aptamil.Superbi copilasi ai sa creasca mari sanatosi. |
|

Inregistrat: 11/8/2009 Mesaje: 1017
| noi folosim cu placere humana 1 cu probiotice si ii mege foarte bine lui Luca ..prima data am incercat nan pt ca si pe Andre am crescut-o cu nan dar se constipa ..apoi am luat de la milupa doamne ce plingea si il agita de ma zapacise ..iar am dat/o pe nan ca zm zis sa mai fac o incercare iar sa constipat de toata frumuseatea ..mai aveam in casa o punga de milupa si ma pus sffintul sa ii dau ..pe seara iar a inceput cu plinsete si urlete ..apoi am trecut pe humana cu probiotice si ii merge foarte bine ,iese la scaun bine si a luat super in greutate..doar ca maninca cam mult :))daca vrei pot sa iti dau un site unde luam noi in oferta |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Si eu stiu ca e bun humana, dar al meu nu prea l-a acceptat.. ori ca nu a vrut el sa pape cu biberonul, ori din cauza laptelui.. nu stiu. La humana am observat ca nu se dizolva cum ar trebui, raman asa ca niste "cristale" pe sticluta. Milupa, intr-adevar, e mai dulce decat celelalte formule, poate de asta ii agita, de obicei bebeii il accepta usor, iau bine in greutate cu el, dar... noi pana la urma i-am dat supliment de pe la 6 luni milupa, l-a acceptat, asa ca am ramas tot cu asta, desi nu prea eram de acord cu el... acum l-as schimba dar mi-e ca iar va face mofturi, asa ca mai bine las asa si il fac ceva mai diluat sa nu fie asa dulce... Aptamil e cam scumpisor la noi..
Cele mai bune, dupa parerea mea, sunt astea nemtesti: Topfer si Humana. Daca bebe le accepta. |
|

| gagaritz wrote:noi folosim cu placere humana 1 cu probiotice si ii mege foarte bine lui Luca ..prima data am incercat nan pt ca si pe Andre am crescut-o cu nan dar se constipa ..apoi am luat de la milupa doamne ce plingea si il agita de ma zapacise ..iar am dat/o pe nan ca zm zis sa mai fac o incercare iar sa constipat de toata frumuseatea ..mai aveam in casa o punga de milupa si ma pus sffintul sa ii dau ..pe seara iar a inceput cu plinsete si urlete ..apoi am trecut pe humana cu probiotice si ii merge foarte bine ,iese la scaun bine si a luat super in greutate..doar ca maninca cam mult :))daca vrei pot sa iti dau un site unde luam noi in oferta
DA TE ROG,MULTUMESC! |
|

| bulibuli wrote:Si eu stiu ca e bun humana, dar al meu nu prea l-a acceptat.. ori ca nu a vrut el sa pape cu biberonul, ori din cauza laptelui.. nu stiu. La humana am observat ca nu se dizolva cum ar trebui, raman asa ca niste "cristale" pe sticluta. Milupa, intr-adevar, e mai dulce decat celelalte formule, poate de asta ii agita, de obicei bebeii il accepta usor, iau bine in greutate cu el, dar... noi pana la urma i-am dat supliment de pe la 6 luni milupa, l-a acceptat, asa ca am ramas tot cu asta, desi nu prea eram de acord cu el... acum l-as schimba dar mi-e ca iar va face mofturi, asa ca mai bine las asa si il fac ceva mai diluat sa nu fie asa dulce... Aptamil e cam scumpisor la noi..
Cele mai bune, dupa parerea mea, sunt astea nemtesti: Topfer si Humana. Daca bebe le accepta.
Aptamil la noi nu sa gaseste,si are un pret cam mare... |
|

| ingerash wrote:Trandafiru-rosu incearca Aptamil.Superbi copilasi ai  sa creasca mari sanatosi. La noi nu se gaseste aptamil,si chiar daca s-ar gasi nu stiu daca mi l-as permit,am inteles ca este cam scump.MULTUMESC! |
|

Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| pfaiiii ....cand ma gandesc ca Sara a papat Aptamil pepti care e 80 lei cutia 1 an de zile. ca sa va faceti o idee cam ce a insemnat financiar asta pt noi. 1 cutie=3 zile |
|

| alexandrabogdan wrote:pfaiiii ....cand ma gandesc ca Sara a papat Aptamil pepti care e 80 lei cutia 1 an de zile. ca sa va faceti o idee cam ce a insemnat financiar asta pt noi. 1 cutie=3 zile
Daca ar fi un singur bebe,nu m-as gandi atat,dar la tre bebe mici? |
|
|