Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Ieri am iesit sa mancam o prajitura intr-un loc unde se putea si manca. Langa noi era o mamica cu un bebelus de vreo 8-9 luni, care mesteca din mancarea ei apoi scotea din gura si dadea bebelusului. Am ramas uimita ca in ziua de azi se mai practica inca asa ceva. Mi s-a parut atat de scarbos. Cum poti tu sa mesteci in gura ta, poate o gura neingrijita, poate ai carii sau cine stie ce altceva si sa bagi in gura unui bebe? E adevarat ca apoi l-a "dezinfectat " dandu-i sa bea bere Oare cat de inapoiati suntem inca? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Offf doamne, eu nu am facut niciodata asa. Yuck, eu nu as fi ramas la masa daca vedeam asa ceva si ii mai spunea si doamnei ca asa ceva nu se face in public . Daca vrea doar acasa sa faca. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| si ii mai dadea si bere!!!Vai de copilul ala! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Da,exista asa ceva.Sunt oameni atat de inapoi la noi,cu vreun secol care raman impasibili la dezvoltare.Soacra mea insista sa le dau fasole batuta,biscuiti in lapte,cartofi cu smantana,... cand erau de doua,trei luni ca doar"Ea asa a facut!" |
|

| Mami_de_gemeni wrote:Offf doamne, eu nu am facut niciodata asa. Yuck, eu nu as fi ramas la masa daca vedeam asa ceva si ii mai spunea si doamnei ca asa ceva nu se face in public   . Daca vrea doar acasa sa faca.
Si ce as fi rezolvat? Crezi ca ar fi invatat ceva? Ajungeam doar sa ma cert si sa ma enervez si atat. Apoi era cu tot clanul dupa ea, nu era singura.
Da, Ingeras, ii dada sa bea, iar copilul se stramba si respingea....dar nu s-a lasat pana nu a reusit
Carla, cunosc si eu o astfel de soacra, din pacate. Si acum face la fel cand ii spun sa nu mai innece mancarea in ulei, sa nu-i dea toata ziua cartofi prajite... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Mami_de_gemeni wrote:Offf doamne, eu nu am facut niciodata asa. Yuck, eu nu as fi ramas la masa daca vedeam asa ceva si ii mai spunea si doamnei ca asa ceva nu se face in public   . Daca vrea doar acasa sa faca.
Nu cred ca ar trebui facut asa ceva nicicum, nici in public dar nici acasa. Acum au aparut tot felul de blendere si razatori pt a marunti/toca mancarea bebelului, nu e sanatos asa ceva! De alcool ce sa mai zic...e imposibil de comentat! Zici de clan...da' de culoare ce zici?? Ca poate ar mai explica situatia pe ici pe colo... Jalnic! |
|

| Mikaela, nu erau tigani, erau romani sadea |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Mda... nu credeam ca se mai practica... cand eram copil vedeam mamele/bunicile pe la tara (si nu numai) ca fac asa si eram dezgustata. Inca de atunci mi se parea ceva inacceptabil.. Poate intr-adevar nu toata lumea isi permite un blender, dar nici mama n-a avut, a folosit furculita, razatoarea, sita, etc.
M-a intrebat si pe mine sotul odata dupa ce vazuse la cineva din anturaj ca linge suzeta si i-o da lui bebe "ca sa aiba un gust" (?!) daca e ok asa ceva si daca ar accepta-o mai usor (cand avea colici si nu reusea sa adoarma fara ea). Pai la ce o mai sterilizez, daca apoi o bag in gura, care e cel mai mare rezervor de microbi!! Daca vreau sa-i dau un gust pun o picatura de lapte de-al meu.. sau mai puneam o picatura de infacol, ca-i placea gustul.. Acum.. teoretic (dar numai teoretic), nu-i o idee total gresita dar numai in cazul in care sa zicem ai scapat-o pe jos si nu ai cu ce sa o speli si bb urla rau dupa ea.. poti folosi metoda - pt ca saliva are si o substanta cu efect antibacterian (lizozim) iar pt microbii mamei bb oricum are anticorpi primiti prin lapte. Practic, nici eu nu as linge-o dupa ce a fost pe jos si categoric nici lui nu i-as mai da-o!! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| iachhhhhhh si la una si la alta!!! oare in ce secol traim???? nici eu nu am avut blender si de aia am folosit cu succes sita, furculita, razatoarea .... |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| mikaela wrote:
Nu cred ca ar trebui facut asa ceva nicicum, nici in public dar nici acasa.
Exact! Cum nici nu ar trebui sa servim bebelusului din mancarea noastra. De mici capata obiceiuri alimentare gresite si asa vor creste ... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| |
|
| Lilly of the valley wrote:
Exact! Cum nici nu ar trebui sa servim bebelusului din mancarea noastra.
O daaa!! De cate ori n-ati auzit "uite ca-i e pofta, de ce nu-i dai o bucatica si lui"?? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| O singura data am vazut o mamica facand asta si nu-mi venea sa cred I-am explicat mamicii respective de ce nu se face asa ceva, dar nu cred ca mi-a urmat sfatul, sau cine stie?! Am fost socata cateva zile, imi tot venea in minte imaginea respectiva... bietul copilas, care nu stie ce baga in gura
In legatura cu suzeta, cred ca si daca o stergi de tricou tot e mai bine decat sa o bagi in gura. Dar nu pot intelege de ce nu se foloseste apa, ceaiul sau laptele pentru clatire? Ma gandesc ca nu mai pleaca nimeni cu un bebelus/copil mic fara apa/ceai/lapte afara. |
|
| vanina wrote:
In legatura cu suzeta, cred ca si daca o stergi de tricou tot e mai bine decat sa o bagi in gura. Dar nu pot intelege de ce nu se foloseste apa, ceaiul sau laptele pentru clatire? Ma gandesc ca nu mai pleaca nimeni cu un bebelus/copil mic fara apa/ceai/lapte afara.
Corect! Deci nu vad nicio explicatie logica sa faci asta. Asa i-am zis si eu sotului.. ca, dpdv al incarcaturii microbiene, mai bine i-o dai de pe jos! Strict ca si comparatie, nu ca as putea sa fac una ca asta vreodata eu sau orice mama cat de cat normala la cap.. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Lilly of the valley wrote:
Exact! Cum nici nu ar trebui sa servim bebelusului din mancarea noastra. De mici capata obiceiuri alimentare gresite si asa vor creste ...
Oooo, ba daaa, eu le-am dat de mancare pruncilor mei din mancarea mea, dar eu imi compun meniurile dupa principii dietetice. Asta chiar ar fi un semnal de alarma pentru noi, ca mame. De ce sa capete obiceiuri alimentare gresite? Schimbarea trebuie sa plece de la noi, in primul rand, in beneficiul sanatatii personale si a intregii familii. Copiii mei au mancat foarte rar mancare speciala, am gatit in asa fel inca sa poata consuma si ei, iar in jurul varstei de un an mancau tot ce mancam si noi, cu foarte mici exceptii. Cum ar putea cineva sa-si invete pruncul sa nu consume chips-uri, sa zicem, pe motiv ca nu e sanatos, cata vreme membrii familiei consuma la greu?! |
|
|