Cum sa mentinem o buna relatie cu sotul/sotia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
iasmina_ioana
Scris: Tuesday, June 26, 2012 12:11 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/1/2011
Cata dreptatea are sotul tau Shirel. Uite , cum e la mine acuma , am intarcat fetitza si se trezeste noaptea si mai plange, si sotul mi-a spus sa nu ma mai deranjez ca se ocupa el, si uite asa dorm eu linistita. Tind sa cred totusi ca depinbde si de caracterul omului, ca un nesimtit care a stat de cand e el cu picioarele pe canapea si a asteptat sa il slugareasca nevasta nu il dai la brazda. Cred ca barbatii care au stat singuri inainte de casatorie., adica nu la mama acasa, sunt mai atenti , mai constienti.
aurishta
Scris: Tuesday, June 26, 2012 12:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Shirel,asa zice si sotul meuras El nu face treaba in casa decat rareori, dar este asa de stangaci incat abia ma abtin sa nu-i iau lucrurile din mana. In cealalta mana, ori de cate ori a fost o reala nevoie, nu un exercitiu, el a fost acolo sa suplineasca nevoia cu toata capacitatea lui. La noi, situatia este mult diferita decat in majoritatea cazurilor voastre fiindca, chiar inainte sa ne casatorim, el mi-a spus ca voi sta acasa, nu la munca, iar caminul va fi campul meu de desfasurare. El si-a asumat in totalitate procurarea celor necesare familiei, iar eu mi-am asumat treburile casnice. Niciodata, oricat de grea ar fi fost situatia pe care am intampinat-o, niciodata el nu a revenit asupra deciziei initiale. Niciodata nu m-a supraincarcat, ba, din contra, a tras franele de fiecare data cand a considerat ca sunt prea multe asupra mea. Nu se pricepe sa faca prea bine treburile mele, dar atitudinea este perfecta. De multe ori a zis ca mi-ar pune menajera daca si-ar permite, astfel incat eu sa ma pot ocupa de copii si de hobby-urile mele nestingherita. El a fost si este cel mai bun prieten al meu, pot sa ma incred in el fara grija, este loialitatea intruchipata. Eu? Ce sa zic de mine? Il apreciez nespus de mult, il rasfat la maxim, cand vine acasa ii fac toate mofturilecoeur Dragostea noastra nu numai ca n-a palit, ba inca are o profunzime si o maturitate care n-avea cum sa fie la inceput.La acest lucru, insa, am contribuit amandoi, ne-am aparat si ne-am intretinut iubirea in toti acesti ani, asta este explicatia ca avem cinci copiisic .
iasmina_ioana
Scris: Tuesday, June 26, 2012 12:40 PM
Nivel

aurishta wrote:
Shirel,asa zice si sotul meuras El nu face treaba in casa decat rareori, dar este asa de stangaci incat abia ma abtin sa nu-i iau lucrurile din mana. In cealalta mana, ori de cate ori a fost o reala nevoie, nu un exercitiu, el a fost acolo sa suplineasca nevoia cu toata capacitatea lui. La noi, situatia este mult diferita decat in majoritatea cazurilor voastre fiindca, chiar inainte sa ne casatorim, el mi-a spus ca voi sta acasa, nu la munca, iar caminul va fi campul meu de desfasurare. El si-a asumat in totalitate procurarea celor necesare familiei, iar eu mi-am asumat treburile casnice. Niciodata, oricat de grea ar fi fost situatia pe care am intampinat-o, niciodata el nu a revenit asupra deciziei initiale. Niciodata nu m-a supraincarcat, ba, din contra, a tras franele de fiecare data cand a considerat ca sunt prea multe asupra mea. Nu se pricepe sa faca prea bine treburile mele, dar atitudinea este perfecta. De multe ori a zis ca mi-ar pune menajera daca si-ar permite, astfel incat eu sa ma pot ocupa de copii si de hobby-urile mele nestingherita. El a fost si este cel mai bun prieten al meu, pot sa ma incred in el fara grija, este loialitatea intruchipata. Eu? Ce sa zic de mine? Il apreciez nespus de mult, il rasfat la maxim, cand vine acasa ii fac toate mofturilecoeur Dragostea noastra nu numai ca n-a palit, ba inca are o profunzime si o maturitate care n-avea cum sa fie la inceput.La acest lucru, insa, am contribuit amandoi, ne-am aparat si ne-am intretinut iubirea in toti acesti ani, asta este explicatia ca avem cinci copiisic .

Minunate vorbele tale. Felicitari tie si sotului, ca reusoiti sa va completati
mikaela
Scris: Tuesday, June 26, 2012 1:06 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Mie mi se pare cel putin ciudat si aiurea ca ea fiind in restaurant la cina, se vede sluga lui, cand de fapt ei petrec timp impreuna. O fi vreo depresie ceva la doamna sau vreun sentiment de superioritate, numai ea e buna si face, numai ea da in stanga si in dreapta dar nimeni nu o apreciaza, se pare ca el e om destul de calculat, nici mie nu-mi plac victimele. Daca faci ceva, faci ca vrei sau ca vrei sa-ti ajuti aproapele/familia nu ca te-ai sacrificat si apoi vin lacrimile de crocodil si rolul de victima sa-l faci pe celalalt sa se simta vinovat de nu stiu ce gesturi marete de a avea grija de copilul tau. Rolul asta de victima poate fi jucat de ambele parti...si apoi eu nu inteleg cum de stai cu cineva daca nu se mai poate...fa-ti bagaju' indiferent in ce consta asta si du-te neica unde esti fericit.
A fi pe aceeasi pagina cu sotul, a ajuta reciproc nu mi se pare o pierdere a identitatii, el te iubeste pt ce esti daca te iubeste si tu la fel, pt ce este el, de aia s-au casatorit. Schimbarea asta dupa casatorie e un stress marital hohot el o vede mereu cu sortul si bigudiurile, ea il vede mereu cu uleiul de masina si berea si asa iese razboiul alcool Eh, simplific eu si ma amuz dar depinde de fiecare in parte de ce face si cum gandeste si cum se lasa influentat de diferiti factori sa mentina o atmosfera buna acasa si in cuplu.
SorinaVas
Scris: Thursday, August 16, 2012 12:17 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am facut greseala de a fi total dependenta de sotul meu..pana am ajuns sa nu mai am timp pentru mine..intrasem intr-o depresie propriu-zisa..am avut noroc cu familia, cu sotul, chiar...si am gasit si mesaj editat de moderator, unde am gasit raspunsuri la intrebarile mele..acum am inteles cam cum stau lucrurile si am lasat-o si eu mai usor cu dependenta. la mine a functionat.
iasmina_ioana
Scris: Thursday, August 16, 2012 1:00 PM
Nivel

SorinaVas wrote:
Eu am facut greseala de a fi total dependenta de sotul meu..pana am ajuns sa nu mai am timp pentru mine..intrasem intr-o depresie propriu-zisa..am avut noroc cu familia, cu sotul, chiar...si am gasit si mesaj editat de moderator, unde am gasit raspunsuri la intrebarile mele..acum am inteles cam cum stau lucrurile si am lasat-o si eu mai usor cu dependenta. la mine a functionat.

RECLAMA
mikaela
Scris: Thursday, August 16, 2012 3:37 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
Sorina asta e depresiva tare, pe la toate topicurile o apuca cate o depresie...saraca!! hohot hohot hohot
bereea
Scris: Monday, October 15, 2012 8:29 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Ma gandeam zilele acestea daca exista casnicie perfecta sau doar casnicie perfectabila?Poate la inceput e totul perfect , apoi anii trec, intervin probleme, intervine rutina...si totusi armonia nu trebuie sa dispara din familie.
Ieri am citi o poezie care m-a impresionat prin profunzimea cuvintelor sale:

Nu e de ajuns sa ii spun te iubesc
daca nu pot primi toata aceasta
dragoste in mine,
Nu e de ajuns sa vreau sa fiu iubit
daca relatia mea nu este in acord
cu darul iubirii primite.
Nu e de ajuns sa imi exprim dorintele,
trebuie de asemenea
sa accept sa nu le impun.
Nu e de ajuns ca ea sa-mi spuna dorintele ei,
daca nu stiu sa le primesc
sau sa le amplific.
Nu e de ajuns sa o las sa creada
ca vreau o relatie de cuplu
cand eu imi doresc doar sa ne intalnim.
Nu e de ajuns sa raspund asteptarilor ei
daca nu stiu sa le exprim pe ale mele.
Nu e de ajuns sa o las sa creada
ca ma poate iubi,
daca mie mi-e teama de iubire
sau mi-e frica sa devin dependent.
Nu e de ajuns sa ma las iubit
daca nu sunt sigur de propriile mele sentimente.
Nu e de ajuns sa fiu pasional
daca nu disting
nevoile ei de ale mele.
Nu e de ajuns sa ma arat cu ea
daca nu o vad cand suntem impreuna.
Nu e de ajuns sa ii promit ziua de maine
daca nu sunt capabil sa traiesc in prezent.
Nu e de ajuns sa ii spun: vreau sa traiesc cu tine
daca nu sunt eliberat de angajamentele mai vechi.
Nu e de ajuns sa ii spun: poti conta pe mine
daca eu sunt inca dependent.
Nu e de ajuns sa ii fiu fidel
daca simt ca nu imi sunt fidel mie insumi.
Dar uneori e de ajuns sa-mi asum riscul
de a spune toate acestea si mai multe
pentru a incepe sa construim impreuna
dincolo de intalnire, o relatie plina de viata.

Jacques Salomé, Nu-i de-ajuns sa iubesti
giulia_mamik
Scris: Wednesday, November 7, 2012 10:22 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
nicoymika
Scris: Thursday, November 8, 2012 8:55 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 9/29/2012
Bereeacomputerlove imi place foarte mult.
Din ceea ce am citit ce povestiti fiecare din casniciile voastre.... ma pune pe ganduri.
Eu am fost o femeie total dependenta de fostul sot,el era prea "obosit" ca sa isi duca si farfuria in ghiuveta dupa ce manca.Am incercat sa-l schimb o lunga perioada de timp si pana la urma am renuntat. Si uite asa am ajuns unde am ajuns,atat sacrificiu pentru ce?Adevarat,nimeni nu mi-a cerut-o,am ajuns de buna voie in situatia asta,pana intr-o zi...
bereea
Scris: Friday, November 9, 2012 8:38 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Mi se pare ca atunci cand ne casatorim si suntem foarte indragostite nu stim cum sa-i facem pe plac.Si-l invatam prost.Eu eram ceva mai "batrana" cand m-am casatorit si invatata de mama sa il implic - cu multa dragostesic - in toate treburile gospodaresti.Asa ca sotul meu stie s afaca si curatenie, sa spele si vasele....chiar nu-i cade nimic.
Vorbeam zilele acestea cu o nepoata de a mea care are doi copii si a intrat acum la facultate( de fapt nu-i sunt recunoscute in totalitate studiile si recupereaza niste examene).E disperata ca are ore dupa-amiaza, nu mai are cine sa-i duca pe copii la piscina si la alte activitati.Cand i-am spus ca poate sa o faca sotul ei, mi-a spus ca el si asa e stresat cu munca, trebuie sa vina acasa si sa se relaseze (eventual in fata tv).Dar ea cum s eva imparti intre casa, copii si scoala? Deci cum ii invatam asa ii aveam.Eu inca regret ca n-am pus mai bine piciorul in prag de la inceput (bine, nu pe fata, ci manipulat usor si cu dragosteras )
endy
Scris: Friday, November 9, 2012 5:33 PM
Nivel

Inregistrat: 6/8/2010
Si al meu face de toate alaturi de mine dar ii merge gura ca si la o soacra cicalitoare ...
michi
Scris: Wednesday, September 25, 2013 10:40 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2009
nicoymika wrote:
Bereeacomputerlove imi place foarte mult.
Din ceea ce am citit ce povestiti fiecare din casniciile voastre.... ma pune pe ganduri.
Eu am fost o femeie total dependenta de fostul sot,el era prea "obosit" ca sa isi duca si farfuria in ghiuveta dupa ce manca.Am incercat sa-l schimb o lunga perioada de timp si pana la urma am renuntat. Si uite asa am ajuns unde am ajuns,atat sacrificiu pentru ce?Adevarat,nimeni nu mi-a cerut-o,am ajuns de buna voie in situatia asta,pana intr-o zi...

Parca il descrii pe sotul meu.El este intodeuna mult prea,,obosit''sa faca ceva anume.Chiar cand eu alergam intre 2 joburi , plus copil , plus activitai gospodaresti si una bucata socru pe cap , el era atat de obosit , incat nici telecomanda de la TV daca nu o gasea nu era in stare sa o caute.De la oboseala i se tragea.In rest este sub demnitatea lui de ,,barbat ''sa faca ceva in casa sau in curte.
mirela74chris
Scris: Wednesday, September 25, 2013 10:46 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
michi wrote:

Parca il descrii pe sotul meu.El este intodeuna mult prea,,obosit''sa faca ceva anume.Chiar cand eu alergam intre 2 joburi , plus copil , plus activitai gospodaresti si una bucata socru pe cap , el era atat de obosit , incat nici telecomanda de la TV daca nu o gasea nu era in stare sa o caute.De la oboseala i se tragea.In rest este sub demnitatea lui de ,,barbat ''sa faca ceva in casa sau in curte.

Poti sa lasi si tu treba nefacuta,sa comanzi mancare pentru tine si copil si sa faci ceva activitati de relaxare pentru sufletelul tau.Citeste o carte,mergi la salon,la masaj,la plimbare.Si asteapta sa vezi ce reactie are sotul cand toate vor fi vraiste ,in casa.Poate atunci iti va da o mana de ajutor.Pana la urma,nici tu nu ai decat o viata,la fel ca si el...Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.