Cum sa mentinem o buna relatie cu sotul/sotia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
iasmina_ioana
Scris: Monday, June 25, 2012 2:45 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/1/2011
Poate ar trebui sa profitam si noi un pic , la inceput cand dragostea e mare, sa il mai modelam dupa noi, ca cica cum il inveti asa il ai. Si la tinerete altfel stau lucrurile, ca, boul batran nu il mai inveti la jug,hohot fara nici o referire la scumpii nostri soti. Daca el pleaca cu baietii, pleaca si tu cu fetele, si faci treburile cand va intoarceti fiecare de pe unde a fost, impreuna. Eu sunt adepta femeii in bucatarie, la calcat , la spalat , la curatenie, imi place, ma las pe mine si fac de toate si imi servesc sotul la moft, dar l-am obisnuit ca atunci cand am nevoie de el sa faca (cei drept cu timpul sta cam prost ca mai are si activitati off job , pentru beneficiul material al familiei).Si sa lasam toate la o parte si sa le dam si lor atributii, cat de mici dar conteaza.
alimami
Scris: Monday, June 25, 2012 5:25 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
bereea wrote:
Fetelor, voi aveti soti buni si atenti, dar nu toate femeile se pot lauda cu asa ceva.Cunosc femei care aparte ca au un loc de munca de cel putin 8 ore, fac totul si in casa pentru ca - dupa ideea unora - tot ce tine d ecasa este treaba de femeie. Barbatul vine acasa , mananca, citeste ziarul si priveste la tv.Iar ea se omoara cu munca pentru ca nu are alegere sau pentru ca nu stie ca poate schimba ceva.Am auzit femei care ma priveau mirate cand auzeau ca sotul meu face curatenie sau spala vasele, li se parea sub nivelul lui de barbat.Ba chiar imi ziceau ca asta nu-i treaba de barbat.

Exact..eu o inteleg pe tipa respectiva.Degeaba ai vrea tu,ca femeie,sa ai timp pt tine-daca el nu ajuta cu nimic,nu are grija de copii,nu vrea sa faca nik prin casa,pleaca si nu-l intereseaza ca sotia ramane cu toate.Eu am scapat de pozitia acelei femei din restaurant doar prin divort.Eu 2ani cat am cerut ajutorul sotului mi-a zis ca "Eu sunt in concediu de ingrijire copil, nu el", menajera sau cineva care sa faca ceva nu accepta"pai ce,noi avem bani de menajera?", sa am cu cine lasa copilul nu am avut, si oricum,cine platea bona?ca el nu era de acord.El iesea cu colegi,prieteni,eu trebuia sa stau cu copilul acasa,daca vroiam sa ies eu cu vreo prietena nu dorea sa stea cu fata,daca cumva era ceva banchet,ma intreba la ce ora vin,ma ameninta ca vine acolo cu fata daca nu vin la ora X...Eu m-as fi dus oriunde,as fi vrut si eu sa fiu libera,sa mai vad o prietena din cand in cand,sa mai schimb o vorba.Daca cumva venea cineva la mine,ca cine,de ce a venit..cu ce ocazie..Daca ieseam in parc cu fata,intre timp nu-mi facea nimeni acasa nici curatzenie nici mancare,deci cand se intorcea intreba ce am facut toata ziua..Cand ai copii si nu are cine sa stea cu ei nici cat sa iesi pana jos sa cumperi o paine..vedea-v-as cum ajungi la coafor, la o cafea sau undeva..Si de asemenea,daca sotul nu vrea sa faca nik..sa vedem ce faceti.Deci,avand parte de un sot cel putin nesimtit,pe care nu-l interesa cat sunt eu de obosita pt ca el era bine mersi, am divortat,macar sa nu ma mai oboseasca.Si sa stiti ca sunt oameni pe care nu-i poti modela,nu au empatie,nu-i intereseaza de altii,sunt atat de egoisti incat traiesc doar pt ei.
ingerash
Scris: Monday, June 25, 2012 6:37 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
alimami,am trecut prin aceeasi situatie,am incercat sa il schimb(mai si bea pe deasupra),dar fara succes,inca se mai opuneau parintii lui care si la ora actuala il intretinpuker Cu Vasi e alta poveste,el nu a vazut in familia lui armonie,iubire,respect si si-a jurat lui insisi ca nu va fi asa,ca va fi un sot spiritual,vesel,ghidus,romantic,intelegator si un tata iubitor....unele intamplari din copilarie pun bazele viitorului adult inca din copilaria sa....
TatyKS
Scris: Monday, June 25, 2012 6:51 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Eu mi-am testat sotul si el pe minesic 5 ani si jumatate inainte sa facem marele pas ... daca nu am fi fost compatibili in acei ani si nu ne-am fi iubit, daca nu ne-am fi inteles unul pe celalalt, daca nu am fi intels ca avem nevoi ... nu am mai fi aici acum .

Imi pare rau fetelor ... mi-ar placea sa aud numai povesti de viata fumoase ... o sa treceti peste, poate chiar ati trecut si o sa vina si acel cineva care sa fie perfect pentru voi.computerlove
bereea
Scris: Monday, June 25, 2012 7:11 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
kali wrote:

Noi?

Cica in orice relatie este un alpha si un beta. Noi suntem 2 alphahohot ... dominanti amandoi si surprinzator de asemanatori. Atat la calitati cat si la defecte. Prima impresie ar fi ca ne batem cap in cap cand de fapt nu e chiar asa. Noi nu ne prea completam... noi ne stimulam.

Dintotdeauna am auzit ca contrastele se atrag si se potrivesc , dar nu prea cred.Succesul intr-o relatie este ca cei doi sa fie cat mai asemanatori, sa se inteleaga unul pe altul, nu sa incerce sa se schimbe unul pe altul crezand ca fiecare dintre ei este cel "bun".
bereea
Scris: Monday, June 25, 2012 7:53 PM
Nivel

Apropo de treburile din casa, care si cine trebuie sa le faca:eu am spus dintotdeauna ca amandoi avem aceleasi drepturi , dar si aceleasi indatoriri.Din pacate, multi barbati vin in casnicie cu idei gresite, au impresia ca sunt mai cocosi daca traiesc in nesimtire si nu fac nimic.Inca de la inceputul casniciei trebuie definite rolurile pe care le joaca fiecare partener si nu dat per scontato ca femeia face curatenie, calca, gateste.Rolurile trebuie impartite si nu trebuie acceptate anumite prejudicii sau chestii steriotipe, nu trebuie acceptati termeni de genul "treaba de femeie" / treaba de barbat".
Inainte de orice trebuie sa ne preocupam sa cunoastem si sa comunicam exigentele noastre si nevoile noastre.Daca ne preocupam mai intai de nevoile partenerului s-ar putea sa platim scump mai tarziu.De asemenea trebuie sa stim sa ascultam pe celalalt si sa-l intelegem .Trebuie sa-i respectam opiniile , preferintele care pot fi diverse de ale noastre .Nu traim singuri, celalalt are acelesi drepturi ca mine.Intr-o relatie orice se discuta , nu se iau hotarari individuale.
t-mihaela
Scris: Monday, June 25, 2012 9:11 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
shirel wrote:
.
-NU suntem obligate sa facem nimic trebuie sa facem totul din placere pentru noi ,pentru casa noastra si pentru familia noastra .

Asta mi-a placut, exact asta mi-a spus al meu la inceputurile noaste ,cred ca ma tot vedea ca ma chinui sa-i fac pe plac si acum la mintea de acum judec ca nici nu-i placea sa aiba nevasta menajera si bucatareasa el nu vroia decat sa aiba neasta mama,vroia copii ca nah i se apropia si lui toamna in calendarsic Cu toate astea, Kaze avea un moft: sa-i fac ceai.Ei, fac eu azi, maine ,el de baut nik, doar cerea asa de proastrelea.Eu cred ca era invatat din familie ca femeia sa faca ceai barbatului, au ei in traditie .Si dupa o vreme ma destept eu , stai nenecule cu ceaiul tau dar tu chiar esti misogin iti place sa ma vezi in bucatarie la ceai sau care-i problema ta .fool Si am taiat ceiutul pentru dragut,daca vrei fa-ti I-am spus,Sorry, ceaiurile tale se racesc pe masa de cateva saptamani bune ,eu una nu mai fac , cand vrei fa-ti singur.Si basta.closedtopic
E important ca cei doi sa inceapa viata de cuplu cand sunt suficienti de maturi sa stie la ce sa se uite si care sunt criteriile de a alege .Iubirea e buna dar nu suficienta .Cine se casatoreste doar din dragoste sfarseste prin sali de tribunal( asta in cazurile fericite ca unii nu au curajul sa treaca pe acolo ).
petro
Scris: Tuesday, June 26, 2012 9:01 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Wow, ce subiect delicat! Fiecare relatie isi are secretele ei. Si fiecare om care intra intr-o relatie isi are secretele lui. Cel mai greu cred ca e cand se descopera aceste secrete si atunci pot sa apara situatii: dificile sau amuzante, depinde foarte mult de personalitatea fiecaruia.

Intr-una din zilele astea m-am intalnit cu o veche cunostinta, asa de veche incat isi aminteste de mine de pe vremea cand eram la inceputul relatiei cu Marius. Primul lucru m-a intrebat ce mai face sora-mea. Dar fratele tau fool ? I-am spus ca sora-mea face bine, iar cu frate-miu m-am maritat intre timp si avem un copil. A ras si si-a dat seama de glumele care le faceam la inceput. Toata lumea spunea ca semanam foarte mult, iar noi ziceam ca suntem frati hohot Nu vreau sa insir cate inimi si iluzii am "zdrobit" amandoiras. Insa viata ne-a pus in situatii destul de dificile, ultimii doi au fost grei si poate ca multe cupluri s-ar fi despartit in situatiile in care am fost noi. Nu vreau sa intru in detalii, dar secretul nostru a fost toleranta. Am lasat mult unul de la celalalt. Aveam momente in care incepeam cearta din senin si o terminam la fel de brusc pentru ca ratiunea ne soptea unuia dintre noi sa-l lasam pe celalalt sa "castige" de data asta. Nu stiu care e "scorul", dar stiu ca rabdarea aduce in viata liniste, iar linistea aduce iubire. Asa ca dragele mele, daca el e "the one": rabdare si toleranta. pupici
ingerash
Scris: Tuesday, June 26, 2012 9:31 AM
Nivel

bereea vad ca tot intrebipupici dar spune-ne cum este la voi....topicul asta mi se pare a fi "hai sa invat din experiente"...
bereea
Scris: Tuesday, June 26, 2012 9:43 AM
Nivel

Ingeras, nu stiu cat timp am acum de scris, dar la noi e bine, adica sotul meu ma ajuta mult in casa.De multe ori eu cu Ale iesim si el ramane sa faca curatenie a fondo ( e foarte bravo)mai ales de cand fata pe care o aveam la curatenie a ramas gravia si nu mai vine.
Avem unele mici neintelegeri pe alte planuri, suntem caractere diferite, avem idei diferite, dar, in general, ne intelegem unul pe celalalt.
Subiectul nu l-am deschis ca sa intreb, ci ca s adiscutam, sa invatam unele de altele ca nimeni nu este perfect.
ingerash
Scris: Tuesday, June 26, 2012 10:08 AM
Nivel

bereea asa e nimeni nu e perfect ,felicitari sotului newclap newclap newclap si Vasi e cu ordinea ,cat pregatesc eu pachetele pentru scoala si lui la munca el face patul in dormitor,mai strange rufele de la uscat,este un mare ajutor pentru mine,incepe serviciul la 10 si el duce scolareii la scoala.
Eu nu as lasa pe nimeni in bucatarie,dar....sotul face briose buneras hohot hohot hohot copii vor sa faca papica deci...tolerezras

Mihaela,bine zici;conteaza si dragostea,iubirea dar primordiale sunt si comunicarea,toleranta(dar atentie ce anume tolerezi) si iertarea.
oanamaria
Scris: Tuesday, June 26, 2012 10:16 AM
Nivel

Inregistrat: 4/22/2009
Ce-mi place subiectul asta !
Am si eu multe de spus -multe frumoase si bune despre sotul meu frumos si bun -dar momentan nu reusesc sa ma adun .
Aseara am vrut sa scriu despre cat de grijuliu si minunat este si m-a busit plansul -deh!e de inteles .
iasmina_ioana
Scris: Tuesday, June 26, 2012 10:20 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/1/2011
Important e ca sunt langa noi atunci cand avem nevoie.
mirela74chris
Scris: Tuesday, June 26, 2012 10:31 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Greu sa iti dai cu parerea despre relatia din cuplu.Fiecare cuplu este diferit,ceea ce merge la unii,nu merge la altii.ras
Noi,de exemplu,am sta toata ziua botic in botic,daca s-ar putea .Si nu ne plictisim niciodata.Poate si faptul ca sotul este plecat jumatate din timp,ne face sa fim asa.Doar ca cealalta jumatate este complet al nostru.chitara Impartim sarcinile in casa.Sotului meu nu ii este rusine sa ma ajute,chiar daca stau acasa.Vrea o sotie odihnita si relaxata seara in pat.sic :018:
Bucataria,insa e a mea.sic Imi place sa gatesc si nu i-as da locul sotului.El este degustatorul sefras.Ii cedez bucataria atunci cand copii vor clatitesic Mie imi place doar sa le mananc,nu sa le si fac.hohot
Se intampla sa avem si pareri diferite,divergente, pe care le rezolvam discutand cu calm si punand pe tapet toate aspectele.Indiferent ce probleme apar intr-un cuplu,iubirea si toleranta,comunicarea ,respectul si intelegerea reusesc sa aduca armonia.
Ce pot sa spun este ca fiecare cuplu trebuie sa isi rezolve neintelegerile fara amestec dinafara.Ei isi stiu si bune si rele,ce pot tolera,peste ce pot trece si peste ce nu.Ceea ce mi se pare mie a fi normalitate,altuia poate sa i se para o nebunie.dance
Nu tolerez insa minciuna si nu mi-as ierta in veci sotul,daca m-ar insela.As pleca fara sa ma uit in urma.Altele poate ar trece cu vederea.
Sunt multe de spus,e un subiect vast cu multe de acoperit.
Am citit ce ati scris,sunt de acord cu multe dintre voi.computerlove pupici

shirel
Scris: Tuesday, June 26, 2012 11:09 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Astazi dimineatza la o vorba cu sotul i-am povestit despre acest topic si iata ce mi-a spus in legatura cu aceeasta discutie dintre soti.
De multe ori si sotul trebuie sa intrebe si el daca-si vede sotia ca lucreaza greu si are toate pe cap daca este nevoie de ajutor sau chiar sa ajute din propie initiativa.Si barbatul trebuie sa observa anumite lucruri in casa daca vrea sa le observe cand sotia este obosita sa o trimita sa se odihneasca si sa preea el unele din activitatiile casei fara sa astepte sa fie rugat sau ca ea saraca sa explodeze asa ca in aceasta convorbire.Totul depinde de comunicarea dintre ei si de caracterul fiecaruia dintre parteneri.Sunt multe sotii care nu vor sa primeasca ajutor deloc dar care pe urma se plang ca nu sunt ajutate.sic ras si sunt si multi barbati care chiar nu stiu cum sa ajute fiindca nu au facut-o niciodata ras chiar daca vor din toata inima sa se implice in treburile casnice sau cu copii deci trebuiesc ajutati si invatati cum sa o faca.C-am asa imi gandeste sotul si am crezut ca poate vreti sa cunoasteti si parerea unui barbat .sic ras alcool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.