Cum sa mentinem o buna relatie cu sotul/sotia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bereea
Scris: Sunday, June 24, 2012 11:29 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
De curand, fiind la restaurant cu sotul meu am asistat la o discutie care mi-a dat de gandit.Doi soti luau cina impreuna ca si noi, dar se vedea limpede ca ea nu era in apele ei.Am sa incerc sa reproduc converstaia lor:

Ea: M-am saturat sa fiu servitoarea ta!Am obosit!
El: Dar cine ti-a cerut sa faci toate acele lucruri pentru mine?
Ea: Tu mi-ai cerut, in felul tau, bineinteles!Nu nu-ti dai seama cat m-am sacrificat pentru tine in toti acesti ani.
El: Esti tu cea care ai decis sa te sacrifici!
Ea: Nu-i adevarat!Acum zici asa, dar m-ai lasat sa fac fata singura tuturor problemelor.Am fost o proasta, trebuia a ma gandesc mai mult la mine, la viata mea, la preferintele mele!
El : si de ce nu ai facut-o?
Ea:Iti bati joc de mine?
El: As fi preferat sa ai mai putina dragoste pentru mine si mai multa pentru tine!
Ea: Cum poti sa spui asa ceva?Cu ce curaj vii sa-mi spui ca m-am sacrificat inutil in toti acesti ani?
El: Daca eu vroiam sa ies cu prietenii mei o faceam, tu vroiai s astai tot timpul acasa.
Ea: Sigur, eu preferam sa stau acasa! Daca tu ieseai cine sa aiba grija de copii?
El: Daca mi-o cereai, ne puneam ed acord
Ea: Si nu ti-am cerut-o?
El: Esti tu cea care ai decis sa te sacrifici pentru mine.Eu nu ti-am cerut nimic...

Si discutia a continuat tot pe acest ton pana cand ea a inceput sa planga si au parasit restaurantul.Discutia lor m-a pus pe ganduri.Oare eu imi ascult propriile mele senzatii interne, ma incred in ele sau retin ca e mai buna gandirea celui de langa mine?Ma asult eu oare si pe mine insami , imi ascult propriile dorinte, imi stiu propriile nevoi?Sau fac sa le fie doar la altii bine?Dorintele mele nu sunt oare cam mereu pe locul doi?Sau trei?Oare nu traiesc pentru altii si am uitat complet de mine insami?
Mi-am dat seama ca e atat de usor sa ne pierdem!Mi-am dat seama ca eu nu mai stau sa ma ascult pe mine si poate ca fac viata altuia, urmaresc preferintele si alegerile altuia .Mi-am dat seama ca iubind o alta persoana nu inseamana sa uit de mine, de exigentele mele si nici proiectele mele persoanale.Trascurandu-mi viata ajung sa fiu mereu nemultumita, depresa, frustata, nesatisfacuta.
am vazut cazuri - si nu putine - in care sotia se confunda total cu sotul ei. Urmareste doar ideiile lui, alegerile lui, ba chiar adopta obiceiurile si preferintele lui.Ajunge sa se confunde atat de mult cu cel de langa ea, incat traieste in umbra lui si-l lasa sa decida totul pentru ea.

Voi in ce categorie va aflati: sunteti total/ partial dependende de sotul vostru (nu ma refer in mod material) sau va stiti nevoile, stiti sa alegeti singure, sa va asumati propriile respensabilitati?
Maria & Mario
Scris: Sunday, June 24, 2012 11:47 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Voi in ce categorie va aflati: sunteti total/ partial dependende de sotul vostru (nu ma refer in mod material) sau va stiti nevoile, stiti sa alegeti singure, sa va asumati propriile respensabilitati?

Noi suntem independenti unul de celalalt ! Avem " departamente " in care luam decizii unul fara celalalt , avem program extra familie - separat ( eu - exclusiv pentru mine - Spa , shopping pentru mine, pentru casa , pentru copii , vizitat prietene, iesit la cafea/resto cu ele ) , el - idem ..... avem si viata de familie , cand iesim toti 4 , deciziile care tin de casa le luam impreuna , dar garantat nu sunt Femeia/sotia Ruxac ! angel

Eu cred ca asta face bine unei casnicii, sa lasi loc si de putina surpriza, sa nu fim previzibile si mereu la dispozitia lor ( sotilor ), sa respectam o parere diferita de a noastra , un gust diferit - ca doar suntem indivizi ....

Plus ca barbatii sunt " vanatori " si trebuie mereu lasata impresia ca mai e loc de cucerit la noi ( sotiile ) sic

Nu ma imbrac cum doreste el mereu, ca factorul surpriza face bine ras sa vada ca nu are " babuta acasa " hohot

Cred ca plictiseala si sentimentul de ruxac , mereu la " cheremul lor " face rau ..... Mereu vor aprecia o femeie independenta , echilibrata , cocheta , zambitoare si relaxata !
ingerash
Scris: Sunday, June 24, 2012 12:57 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Nu sunt dependenta de el,fiecare avem propriile placeri,activitati;ne asemanam in privinta placerii de-a calatorii ,ghidusii,surprize unul altuia si petrecut timp liber in familie;responsabilitatile in casa le-am organizat impreuna in asa fel incat sa avem week-endul lejer.
petronela_gav
Scris: Sunday, June 24, 2012 2:29 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/5/2009
in ultima vreme am ajuns la concluzia ca "eu trebuie sa fiu la dispozitia lor". ca exemplu, mergem in parc daca: nu doarme Anastasia, nu are treaba Cipri, are chef Darius, niciodata daca are chef mama, ca trebuie sa aiba.
si lista poate continuasorry1
t-mihaela
Scris: Sunday, June 24, 2012 6:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Ii dau dreptate lui.Nu e nevoie sa te sacrifici intr-o familie ca apoi peste ani sa o faci pe victima.E patetic.N-a pus-o nimeni pe sotie sa faca sacrificii, ea a ales viata asta credea ca de dragul lui dar s-a inselat ca pe el nu l-a impresionat.Nici eu nu ma sacrific inutil,nu-mi place postura de victima, ma injoseste si nici nu ma plang ca ce-am suferit eu "de dragul tau"...cred ca si Kaze tot asa ar reactiona" Pai stai putin, cine ti-a cerut asta?"Nu e corect sa invinovatesti sotul de frustrarile tale .Femeia nu e iubita mai mult daca face ceaiul si asteapta sotul cu masa calda in fiecre zi ca doar nu esti servitoare , esti sotie.
bereea
Scris: Sunday, June 24, 2012 6:49 PM
Nivel

t-mihaela wrote:
Ii dau dreptate lui.Nu e nevoie sa te sacrifici intr-o familie ca apoi peste ani sa o faci pe victima.E patetic.N-a pus-o nimeni pe sotie sa faca sacrificii, ea a ales viata asta credea ca de dragul lui dar s-a inselat ca pe el nu l-a impresionat.Nici eu nu ma sacrific inutil,nu-mi place postura de victima, ma injoseste si nici s ama plang ca ace-am suferit eu "de dragul tau"...cred ca si Kaze tot as aar reactiona" Pai stai putin cine ti-a cerut asta?Nu e corect sa invinovatesti sotul de frustrarile tale .

Tocmai aceasta este problema: de multe ori, noi femeile, avem impresia ca toate indatoririle din casa sunt ale noastre.Sau , poate, asa suntem invatate.Avem impresia ca trebuie sa ne urmam sotul , sa-l asecondam in orice face, fara sa avem si noi initiativa...iar peste ani, cand devenim mai "intelepte" ne dam seama cat am gresit si ca viata a trecut pe langa noi.
shirel
Scris: Monday, June 25, 2012 8:13 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Foarte interesant subiect de analizat.Cred ca pe mine deja ati reusit sa ma cunoaste-ti in sensul si felul in care imi traiesc viatza.Never,niciodata nu fac ceva daca eu nu vreau sa o fac deci trebuie sa facem totul din placere.
Daaa din aceasta convorbire rezulta cat le lipseste acestei perechi legatura dintre ei deci vorbesc doua limbi diferite amandoi .Si eu i dau perfecta dreptate lui "Cine te-a pus sau de ce nu mai intrebat/rugat?
Este foarte important intr-o relatie de casatorie sa avem fiecare dintre noi si propiile noastre hobby si distractii.Eu ies aproape saptamanal la o prietena sau la intalnirile de gagici ,cum si el la randul lui are prieteni lui .Eu am un sot foarte familist si cu care discut direct tot ceea ce vreau de la el si ceea ce vreau in primul rand de la mine ,fiindca el stie ca daca eu ma simpt bine relaxata ,frumoasa sic si aranjata el si copii primesc 100% din mine deci casa curata ,mancare gatita si copii fericiti aaaa sa nu uit si de sex fiindca si asta are locul lui intr-o relatie de casnicie.
Fetelor incercati sa fiti aranjate ,estetice si sexy in primul rand ptr voi si apoi si pentru sotii vostri .Pai daca tu nu esti multumita cum esti si cu ceea ce faci (ca in discutia lor )ce crezi ca crede si simpte el despre tine ...esti o femeie care a uitat de dansa.
-Nu uitati sa-i cereti ajutorul cand va este greu si cand vreti si voi linistea voastra (si asta face parte dintr-o relatie buna dintre soti)
-impartiti-va trebuirile casei sau daca nu la dracu aduceti-va saptamanal o femeie la curatenie sau macar o data pe luna ca sa aveti timp sa va ocupati si de voi.
-NU suntem obligate sa facem nimic trebuie sa facem totul din placere pentru noi ,pentru casa noastra si pentru familia noastra .Nu exista numai eu fac ci cuvantul "noi "trebuie sa fie introdus si el in relatia noastra.
-nu suntem victimele nici nuia dintre noi nu pentru asta ne-am casatorit si nu uitati ca v-ati iubit inainte .Dragostea este o floare care trebuie mereu udata si ingrijita daca nu tine-ti cont de asta ea se ofileste si moare.Faceti-va timp pentru voi fara copii si fara sa vorbiti despre ei sic un film ,un masaj pereche orice chiar si sport impreuna '
Of,sunt multe de spus pentru a avea o relatie perfecta dar cel mai important lucru fi-ti corecte cu voi insiva ...mergeti dupa ceea ce va spune inima si mintea ,acesta este secretul unei casnicii perfecte.Nu va mintiti pe voi!
TatyKS
Scris: Monday, June 25, 2012 9:33 AM
Nivel

Inregistrat: 3/1/2006
shirel wrote:
Foarte interesant subiect de analizat.Cred ca pe mine deja ati reusit sa ma cunoaste-ti in sensul si felul in care imi traiesc viatza.Never,niciodata nu fac ceva daca eu nu vreau sa o fac deci trebuie sa facem totul din placere.
Daaa din aceasta convorbire rezulta cat le lipseste acestei perechi legatura dintre ei deci vorbesc doua limbi diferite amandoi .Si eu i dau perfecta dreptate lui "Cine te-a pus sau de ce nu mai intrebat/rugat?
Este foarte important intr-o relatie de casatorie sa avem fiecare dintre noi si propiile noastre hobby si distractii.Eu ies aproape saptamanal la o prietena sau la intalnirile de gagici ,cum si el la randul lui are prieteni lui .Eu am un sot foarte familist si cu care discut direct tot ceea ce vreau de la el si ceea ce vreau in primul rand de la mine ,fiindca el stie ca daca eu ma simpt bine relaxata ,frumoasa sic si aranjata el si copii primesc 100% din mine deci casa curata ,mancare gatita si copii fericiti aaaa sa nu uit si de sex fiindca si asta are locul lui intr-o relatie de casnicie.
Fetelor incercati sa fiti aranjate ,estetice si sexy in primul rand ptr voi si apoi si pentru sotii vostri .Pai daca tu nu esti multumita cum esti si cu ceea ce faci (ca in discutia lor )ce crezi ca crede si simpte el despre tine ...esti o femeie care a uitat de dansa.
-Nu uitati sa-i cereti ajutorul cand va este greu si cand vreti si voi linistea voastra (si asta face parte dintr-o relatie buna dintre soti)
-impartiti-va trebuirile casei sau daca nu la dracu aduceti-va saptamanal o femeie la curatenie sau macar o data pe luna ca sa aveti timp sa va ocupati si de voi.
-NU suntem obligate sa facem nimic trebuie sa facem totul din placere pentru noi ,pentru casa noastra si pentru familia noastra .Nu exista numai eu fac ci cuvantul "noi "trebuie sa fie introdus si el in relatia noastra.
-nu suntem victimele nici nuia dintre noi nu pentru asta ne-am casatorit si nu uitati ca v-ati iubit inainte .Dragostea este o floare care trebuie mereu udata si ingrijita daca nu tine-ti cont de asta ea se ofileste si moare.Faceti-va timp pentru voi fara copii si fara sa vorbiti despre ei sic un film ,un masaj pereche orice chiar si sport impreuna '
Of,sunt multe de spus pentru a avea o relatie perfecta dar cel mai important lucru fi-ti corecte cu voi insiva ...mergeti dupa ceea ce va spune inima si mintea ,acesta este secretul unei casnicii perfecte.Nu va mintiti pe voi!

Asta imi place maxim ..." Dragostea este o floare care trebuie mereu udata si ingrijita daca nu tine-ti cont de asta ea se ofileste si moare."newclap

newclap newclap Mai pot sa zic ceva dupa randurile tale ? ... Idem si eu la tot ... hainoroc

Sunt genul de om care reuseste sa imbine totul astfel incat sa nu fie nimeni pe ultimul loc ... am grija de casa cu ajutoaresic ( nu vreau sa devin sclava casei mele ) vreau sa-mi faca placere sa fac una alta fara sa ma epuizez , am grija de mine intotdeauna ... asta ma face sa ma simt extraordinar de bine hearts , sunt mama non stop si in acelasi timp sunt si sotie (nu am avut reclamatii pana acum sic) ...
Sunt in multe privinte dependenta de sotul meu ... eu nu am grija banilor , cumparaturilor mari si a facturilor din casa ... dar sunt total independenta in multe activitati care nu-l implica direct. Tot ce implica casa, copilul , viata nostra in 2-3 luam deciziile mereu impreuna, comunicam foarte bine si daca avem ceva de rezolvat nu inchidem ochii pana nu este totul clarificat !
Cheia unei casnicii nu stiu daca sa-i zic perfecte ... este Comunicarea ! Trebuie sa spui exact ce vrei,ce nu vrei, ce te doare ... tot, tot, tot ... altfel se fac niste gauri acolo undeva, care nu se mai pot umple .
iasmina_ioana
Scris: Monday, June 25, 2012 9:40 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/1/2011
Consider ca de la bun inceput nu trebuie sa lipseasca comunicarea. Sa stie si cel de langa noi ce ne dorim , cum ne dorim si sa luam masuri pentru a ne fi bine. La fel cum eu ingrijesc casa si copilul o poate face si sotul. Eu acuma am dadaca cu norma intreaga 24 din 24 numita sotul din dotare, si dat fiind ca este acasa mereu el rezolva cu plimbatul prin oras cu diverse treburi, el duce copilul in parc la joaca , chiar daca sunt si eu acasa, face curatenie, mai face si mancare. Asa faceam si eu cand stateam acasa ma ocupam de toate si ma ajuta si el cand avea timp. Sa vezi ce frumos e cand sotul pleaca cu copilul ca tu sa te mai odihnesti sau sa tricotez/ crosetez. Consider ca nimeni nu trebuie sa fie sluga nimanui.
ingerash
Scris: Monday, June 25, 2012 11:17 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Shirel,asa e Dragostea este o floare care trebuie mereu udata si ingrijita daca nu tine-ti cont de asta ea se ofileste si moare.newclap newclap newclap newclap

Iar ca o concluzie....o relatie buna,armonioasa se mentine prin iubirea si dorinta ambilor parteneri de-a fi impreuna!Trebuie sa fie reciproc,nu poate iubi doar unul dintr-e ei pentru amandoi,iar treburile casei sa nu ajunga o povara doar pentru unul dintr-e ei....si ca o paranteza si copii pot ajuta/pot avea responsabilitati.
iasmina_ioana
Scris: Monday, June 25, 2012 11:35 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/1/2011
Cineva spunea: Iubirea este si va fi cativa ani , nu stiu cati, respectul e si el, iubirea moare la un moment dat sau mai bine zis se stinge , se transforma, dar respectul nu trebuie sa moara , caci se duce casnicia
bereea
Scris: Monday, June 25, 2012 1:41 PM
Nivel

Fetelor, voi aveti soti buni si atenti, dar nu toate femeile se pot lauda cu asa ceva.Cunosc femei care aparte ca au un loc de munca de cel putin 8 ore, fac totul si in casa pentru ca - dupa ideea unora - tot ce tine d ecasa este treaba de femeie. Barbatul vine acasa , mananca, citeste ziarul si priveste la tv.Iar ea se omoara cu munca pentru ca nu are alegere sau pentru ca nu stie ca poate schimba ceva.Am auzit femei care ma priveau mirate cand auzeau ca sotul meu face curatenie sau spala vasele, li se parea sub nivelul lui de barbat.Ba chiar imi ziceau ca asta nu-i treaba de barbat.
kali
Scris: Monday, June 25, 2012 1:50 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
bereea wrote:

Noi?

Cica in orice relatie este un alpha si un beta. Noi suntem 2 alphahohot ... dominanti amandoi si surprinzator de asemanatori. Atat la calitati cat si la defecte. Prima impresie ar fi ca ne batem cap in cap cand de fapt nu e chiar asa. Noi nu ne prea completam... noi ne stimulam.

Asta inseamna ca fiecare isi ia din casnicie ceea ce are nevoie... amandoi cerem sus si tare daca lipseste ceva... ne intelegem perfect unul pe altul ( mai ales defectele - suntem toleranti pentru ca, practic, le avem cam pe aceleasihohot )... ne intelegem modul de gandire chiar daca reactia nu e pe masura... suntem foaaarte competitivi si as mai putea continua. Nah, stim sa ne certam si sa ingropam imediat securea ori sa o dam pe gluma, ca nu are rost sa stam botosi cu saptamana.

Asta inseamna ca niciodata nu va fi cazul ca unul dintre noi sa se sacrifice pentru celalalt. Aaaa, ok, facem compromisuri... cedam in anumite situatii ori pe termen scurt, insa niciunul nu e accesoriul celuilalt ca sa pot spune ca numai unul ia decizii in anumite domenii ori celalalt e activ in alte situatii. Avem tendinta de a ne descurca pe cont propriu in orice - si am stabilit sa nu ne bagam decat daca cerem ajutor... in schimb sustinem de pe margine. Ne respectam opiniile - uneori opuse - si stim sa ne discutam problemele chiar daca nu ni le intelegem intotdeauna ( de ex. ceea ce pentru mine poate fi o problema, pentru el e doar un fapt si invers ).
Deci comunicarea si respectul nu mai intra in discutie pentru ca sunt de la sine intelese.

E drept ca noi suntem tot timpul impreuna, insa asta nu inseamna ca nu avem iesirile noastre numai cu fetele/baietii ori ca nu ma duc in mod constant la salon... ori ca nu fugim de acasa, spontan, pentru o noapte in 2.

As putea discuta pana maine despre asta insa in acelasi timp trebuie sa recunosc faptul ca relatia noastra e putin diferita deoarece e una matura, pe care ne-am asumat-o cu capul pe umeri... destul de muncita ca sa ne respectam personalitatea unul altuia pentru a ne pastra cat mai autentici. Noi nu vrem sa ne schimbam defectele... suntem recunoscatori pentru ce avem iar scopul nostru e sa traim frumos si sa ne bucuram de viata, impreuna. Noi inca avem sentimentul ca ne-am castigat unul pe altul... inca ne consideram norocosi ca ne avem si inca ne mai minunam de noi ( deh, modesti... nu asa!sic )

Am ajuns la o concluzie privind casniciile si aceea e faptul ca trebuie sa te comporti cu partenerul - pe cat posibil - ca la inceputul relatiei, cand ambii se joaca de-a seductia. Ei asa cum stim noi, femeile, sa ne aranjam si sa fim spirituale... sa cochetam si sa fim dulci, senzuale, receptive atunci cand vrem sa atragem si suntem disponibile... la fel trebuie sa ne pastram si in continuare, pentru parteneri ( ei la fel, bineinteles ).
... Sa nu uitam sa surprindem si sa ne rezervam timp pentru micile placeri... sa facem escapade... sa ne jucam... sa radem ( foooarte important )... sa mai fi si teatral in gesturi ori manifestari... si sa nu uitam ca in fond scopul e sa te distrezi si sa experiementezi noul in viata asta pentru ca e extrem de scurta!!

kali
Scris: Monday, June 25, 2012 1:54 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
bereea wrote:
... Cunosc femei care aparte ca au un loc de munca de cel putin 8 ore, fac totul si in casa pentru ca - dupa ideea unora - tot ce tine d ecasa este treaba de femeie. Barbatul vine acasa , mananca, citeste ziarul si priveste la tv.Iar ea se omoara cu munca pentru ca nu are alegere sau pentru ca nu stie ca poate schimba ceva.Am auzit femei care ma priveau mirate cand auzeau ca sotul meu face curatenie sau spala vasele, li se parea sub nivelul lui de barbat.Ba chiar imi ziceau ca asta nu-i treaba de barbat.

Asta e diferenta de mentalitate si astea sunt femeile cu spirit de sacrificiu. Da-mi mie unul din asta si-l dau pe brazda in 1 sapt. maxim - glumesc, desigur... insa ce vreau sa spun e ca daca femeia de langa el doreste, poate schimba extrem de usor situatia in favoarea ei.
roxinthya
Scris: Monday, June 25, 2012 1:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/10/2009
Aici este greseala ei si numai a ei - pt ca a acceptat sau s-a complacut in situatie!
Daca sotul te iubeste si exista comunicare nu are cum sa se intample asa ceva!
Atata timp cat intram pe usa amandoi odata nu inteleg de ce sa nu ne impartim sarcinile?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.