|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Eu m-am saturat si am obosit sa tot tin reguli si sa citesc tratate de psihologie.Eu cand spun NU ,spun tare si raspicat si fara comentarii ,ba uneori ii iau barbia in palma si ma uit fix in ochii ei sa vada ca nu se joaca cu NU-ul meu si punct.De exemplu mergem in supermarket si zic " Mergem mai intai la raion de bucatarie si unde am eu treaba si apoi ne oprim si pe la jucarii" .Obisnuia sa urle " NU, de ce , vreu la jucarii mai intai etc " ca-mi facea ea programul meu.De cand am aplicat militaria nu mai sufla o vorba , stie ca raionul cu jucarii e la ultima statie |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Foarte bine t-mihaela ca nu trebuie ei sa faca ce vor din noi.Asa procedez si eu bine ca uneori tip si vorbesc degeama.E inca mic si nu intelee chiar orice,sau nu vrea sa inteleaga orice |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| t-mihaela wrote:Eu cand spun NU ,spun tare si raspicat si fara comentarii...
Asa si la noi. Daca nu sunt ferma, cu ton aspru si nu par "periculoasa", are impresia ca mai e loc de negocieri si nici nu ma baga in seama. Mai rau e cu Eric, care rade de mine indiferent cat de rotunda ma dau. E mic, sigur ca nu intelege... mai fac si eu pe dura cand vad ca insista la priza. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/18/2009 Mesaje: 82
| Daca sunt mai maricei ar trebui sa stie ce-i asteapta daca incalca Nu-ul mamei!La verisorul meu a dat roade mereu caci o privea minute in sir pe maica-sa crezand ca glumeste dar nu indraznea a trece peste!A avut si el perioade de criza cu Nuuuuu mai intai la jucarii dar a incetat in maxim 2 zile !Cand realizeaza ca mama nu glumeste si nu negociaza se comporta ca atare!Sunt mandra de el caci acum are 8 anisori iar Nu-ul zis la moment potrivit a facut un adevart cavaler din el caci de 8 martie ne-am trezit ca si-a exprimat dorinta de a duce la scoala flori pt fetite Acum este in clasa a 2a si are pe perioada scolii o surioara mai mare caci verisoara lui s-a mutat cu el si faptul ca vede ca regulile sunt valabile si pentru ea il face sa numai dea asa des cu batul in balta |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| De obicei ori de cate ori ii spun ca nu are voie vine intrebarea "de ce".Daca ii ofer o explicatie care o satisface , devine rapid si foarte ascultatoare. Daca cumva ma vede sovaind incepe"terog, mami, te rog, te rog..." incercand sa-mi moaie inima. De aceea sunt de acord cu mihaela, nu-ul nostru trebuie spus raspicat , cu vove ferma si sa nu revenim asupra deciziei odata luata. |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Cum sa-i spui NU?Hotarat si sa nu revii asupra deciziei |
Inregistrat: 9/18/2009 Mesaje: 82
| Cred ca daca se revine asupra unei decizii copilul va fi bulversat adica daca ieri i-ai dat mobilul si azi spui nu evident ca nu va sti!Are voie?Si pentru ca Nu-ul mamei sa aibe valoare trebuie ca in jur sa nu existe calcatori de Nu ...adica terte persoane care sa zica de data asta ai voie! |
|
Inregistrat: 11/25/2007 Mesaje: 44
| Si la noi...e o problema cu NU-ul......daca ii spun baietelului 'Nu e e voie sa scoti hainele din dulap'''el raspunde.....'ba da mami e voie'''''...e foarte greu la noi cu impunerea de reguli...am auzit ceva de o carte scrisa de SUPERNANI...cum sa ne educam copilul.. sa o caut la librarie..voi ati citit/auzit de ea?? |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Distractiv topic, te binedispune daca-l citesti cap coada
La noi NU este in functie de toanele lui mami, cateodata-i mai moale, alteori este urlat clar si raspicat. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| g_nicoleta2000 wrote:Distractiv topic, te binedispune daca-l citesti cap coada La noi NU este in functie de toanele lui mami, cateodata-i mai moale, alteori este urlat clar si raspicat. :018: Ca la noi toate, nu? |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| sousourel wrote::018: Ca la noi toate, nu?
Pai in final orice reactie depinde de starea in care te afli, vii de la serviciu intr-o zi mai proasta si copilul canta la trompeta, normal ca este un NUUUU de se aude zece strazi distanta pe cand daca aceeasi activitate o facea copilul sambata la ora 11 dimineata in timp ce mami da cu aspiratorul nu oberva nimeni sunetul trompetei.
Eu ma declar vinovata, urlu la Alex cateodata fara un motiv foarte solid, sunt si eu om, ce sa fac |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| g_nicoleta2000 wrote:Eu ma declar vinovata, urlu la Mariuca cateodata fara un motiv foarte solid, sunt si eu om, ce sa fac
|
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| ...in general si eu spun NU tare si raspicat, dar uneori ma simt vinovata pt. ca ma mai lasa nervii si mai urlu la Deea
kali wrote: Mai rau e cu Eric, care rade de mine indiferent cat de rotunda ma dau. E mic, sigur ca nu intelege... mai fac si eu pe dura cand vad ca insista la priza.
Si la noi la fel, mai putin faza cu priza ca a studiat-o destul... acum a trecut la sertare si wc :018: iar eu degeaba ma dau rotunda ca e prea mic inca sa priceapa. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Kali, Criss, degeaba va dati voi rotunde ..... la cat de slabaturi sunteti amandoua, cred si eu ca va ignora voinicii vostri ! |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Maria & Mario wrote:Kali, Criss, degeaba va dati voi rotunde ..... la cat de slabaturi sunteti amandoua, cred si eu ca va ignora voinicii vostri ! Hmm, de asta eram pe ignore total |
|
|