Cum sa fierbeti ouale fara sa le spargeti
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, May 2, 2013 6:29 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
In fiecare an de Paste am aceeasi problema si anume cum sa fierb ouale de Paste ca sa nu se sparga...

M-am documentat si am gasit cateva trucuri utile:

1. Se lasa ouale sa ajunga la temperatura camerei inainte sa le fierbeti, daca vreti sa le puneti direct in apa fierbinte. Daca veti pune oua reci din frigider in apa clocotita, sansele sa se sparga sunt mult mai mari.

2. Ouale trebuie sa fie coborate incet in oala, cu o spumiera, pentru ca altfel se pot sparge.

3. Nu umpleti vasul in care fierbeti ouale cu oua, pentru ca au si ele nevoie de spatiu in timpul fierberii si miscandu-se se pot izbi unele de altele si se pot sparge.

4. Puneti ouale in oala si acoperiti-le cu apa rece de la robinet. Apa trebuie sa depaseasca vreo 2-3 cm varful oualelor.

5. Adaugati o lingurita de otet in apa pentru a sigila fisurile mici care pot fi deja prezente sau care pot aparea ca urmare a faptului ca ouale se ciocnesc intre ele sau de oala.

6. Fierbeti ouale la o temperatura mai joasa, ca sa nu se miste excesiv si sa se sparga.

Alta metoda:

1. Puneti ouale pe un singur rand in oala (nu unele peste altele) acoperindu-le cu 2-3 cm de apa rece.
Daca puneti intai apa rece si incep sa fiarba treptat aveti sanse mai mari sa nu se sparga.

2. Adaugati o lingurita de otet in apa pentru a evita spargerea oualelor si o jumatate de lingurita de sare pentru a se putea curata mai usor apoi si a nu se sparge.

3. Dati drumul la aragaz pe maxim si aduceti ouale la punctul de fierbere. Cand apa incepe sa fiarba, dati deoparte cateva secunde oala de pe aragaz.

4. Reduceti flacara la mic, puneti din nou oala pe aragaz si lasati 1 minut.

5. Dupa 1 minut, dati deoparte oala de pe aragaz, acoperiti-o si lasati-o asa 12 minute. Dupa 12 min. puteti verifica 1 ou ca sa vedeti daca s-a fiert: il luati cu o lingura, il treceti prin apa rece, apoi il curatati pentru a vedea daca s-a fiert. De obicei in 10 min se fierb, dar e posibil ca in functie de flacara de la aragaz sau de dimensiunile oalei in care le-ati pus sa nu se fiarba si sa mai necesite inca 2-3 minute.

Voi ce metoda aveti?

Eu azi vreau sa vopsesc oua si mi-e frica sa nu mi se sparga iarasi Cray
oanamaria
Scris: Thursday, May 2, 2013 8:26 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Ce de informatii utile !Multumesc !
Mie mai mult de 2-3oua nu mi s-au spart cred ca de la ciocnitul intre ele cand fierb .Eu maine vopsesc ouale si sper sa nu se sparga ca nu fac nici multe ,ci vreo 20 de buc.
Stiam si eu ca trebuie scoase de ceva vreme din frigider si eu le fierb in apa rece nu in apa clocotita .
endy
Scris: Thursday, May 2, 2013 8:12 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/8/2010
In fiecare an imi crapau ouale la fiert Anul asta am pus coji de ceapa in saculet cit fundul cratitei si apoi am pus ouale cite mi-au incaput Nu mi s-a spart niciunul s-au colorat frumos in ruginiu apoi am aplicat folie pe ele si sint foarte frumoase cu iepurasi , puisori , flori ...
oanamaria
Scris: Friday, May 3, 2013 8:19 AM
Nivel

Endy le-ai vopsit bio !
Eu le-am scos din frigider si mai tarziu le vopses rosii doar -20buc.Stiu ca se vopsesc in Joia Mare ,dar pana duminica de joi si pe caldurile astea ....asa ca le fac azi.
alimami
Scris: Friday, May 3, 2013 2:05 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
Mie nu mi s-a spert nici unul.Le-am spalat pe fiecare,le-am pus in oala in apa rece,am pus sare in oala respective si le-am lasat sa fiarba.Cand am vazut ca au inceput sa fiarba, le-am mai lasat vreo 5minute,apoi am stins.

alimami attached the following image(s):
fotografie0993 (large).jpg

oanamaria
Scris: Friday, May 3, 2013 4:20 PM
Nivel

Mi s-aq crapat doar un ou din 20 si l-am pus in drob.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.